Starševski čvek

kia novi ceed - vaše izkušnje

Default avatar
Prosim za vaše izkušnje s tem avtom.
Default avatar
.Pravjo,da dela edino pri 180kmh rade odpovejo zavore in zablokira volan drugač pa je vredu.
Default avatar
mam ta prvega ceeda in sicer pro ceed (3 vrata), bencinski motor 14 CVVT, 109 konjec in LF FRESH oprema

super za vozit, sicer nekoliko nizek in na momente slbše preglčeden (3 vrata pač)

servisi so cenovno sprejemnljivio, poraba je odvisna od načina in količine vožnje. Če ga voziš 1 x tedesnko ti bo žrl tud 8 litrov, če ga voziš vsak dan pa gre opraba tud pod 7 litrov

men je super, edino, če in ko bom novega kupoval, bi raje vzel karavaan zarad kofane

je pa zakon za vozt
Default avatar
- na nekaterih avto forumih so fantje izračunali da ima kia najdražje servise in glede na to da ti nudijo 7 - letno garancijo to pomeni da moreš avto 7 let vozit na uradni servis...
- če želiš imeti vsaj nekaj opreme, je potrebno vse doplačati
- v osnovnem modelu je plastika armature videti cenena
- da o porabi, ki jo reklamirajo sploh ne govorim....nisem neki norec za volanom ampak na testnem avtu ceed 1.4 (bencin) se poraba ni spustila pod 7,5
- mene so take male malenkosti lani ko sem kupovala avto ful zmotile....
Default avatar
veliko vozil kio ceed karavan 1.6 bencin....poraba med 8 in 9 litrov.....nižja samo pri les lepi relacijski vožnji. podvozje preveč mehko, oz. slabo usklajeno, tako, da precej slabo drži cesto ( to ne pomeni, da letiš na prvem ovinku ven, vendar probajte primerjat s fordom fokusom) v ostrih ovinkih rado vrti notranje kolo v prazno. precej hrupna notranjost napram konkurenci. radio katastrofa. servo volan mehek tudi pri večjih hitrostih.

v glavnem soliden avto, vendar ne dosega nobenega izmed konkurence.
Default avatar
mehanik je napisal/a:

ti pa si en mehanik ja.......pr kermu avtu, pa v ostrem ovinku in konkretni hitrosti notranje kolo ne vrti v prazno ???? Razen če ima avto špero - zaporo diferencijala.......upam da men ti ne boš šrafu
Default avatar
V naši družini imamo stari model cee'da že skoraj 5 let. Z njim nimamo nobenih težav, do sedaj smo prevozili okoli 87 tisoč kilometrov. Vse b.p. Ker tudi mi razmišljamo o nakupu novega cee'da, smo si ga zadnjič družinsko ogledali in se podali na testno vožnjo. Ugotovitve so sledeče:
OBLIKA: v primerjavi z našim cee'dom je novi vsaj petkrat bolj atraktiven, dinamično-športen in všečen. Zelo všečni se nam zdijo dnevni LED žarometi, ki naredijo res fantastično figuro.
NOTRANJOST: tudi tu so ugotovitve podobne kot pri zgornji alineji. S starim modelom ni sicer nič narobe, je pa nov bolj atraktiven in zelo moderen. Glede prostornosti ni bistvenih razlik, se pa v novem lepše sedi, pa tudi položaj za volanom je boljši.
VOŽNJA: Po cca 80 prevoženih kilometrih in direktnem presedanju iz starega v novega cee'da, je jasno, da deluje nov model med vožnjo še bolj stabilno. Pa tudi luknje lepše požira.
KAJ SMO VOZILI: Na testni vožnji smo vozili izvedbo z 1,6-litrskim dizlom in 128 KM.
Ker se nam je zdel avto zelo všečen in imamo s starim modelom dobre izkušnje, vključno s servisiranjem po čisto normalnih cenah, nas je novi cee'd pošteno zrajcal. Morda bo pa dedek mraz kaj prispeval in si ga res omislimo.
Default avatar
@Malipinko super napisano
Default avatar
Hvala za pohvalo. Sicer pa velja pri nakupu novega avtomobila upoštevati staro in vedno aktualno navodilo, ki pravi, da je treba o avtomobilu dobiti čim več različnih informacij z različnih, kar se le da objektivnih virov (kar je včasih težko) ter se nato, kar je po mojem še bolj pomembno, odpeljati z avtomobili iz ožjega izbora na testno vožnjo. Če se na vožnji res dobro počutiš v avtomobilu, je TO TO. Kaj ti pomaga, če si lastnik avta, za katerega pravijo, da je super, česar sam ne opaziš, in hkrati avta, v katerem se slabo počutiš. Ali pa ti ob pogledu nanj ne zaigra srce.Pri pisanju ugotovitev s testne vožnje novega cee'da sem izhajal predvsem iz tega. Upam, da bo komu moj zapis pomagal. Sicer pa, kot rečeno, pojdite na testno vožnjo.