Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kam po nasvet, pomoč ... ?

Default avatar

tjljl

Vem, da je miselnost večine (sploh v današnjih časih), da je služba bog in batina ter da si lahko vesel, da jo imaš. Pa si bom upala klub temu pisati o svojih občutkih:
- imam službo, že 8 let za določen čas
- služba je primerna moji izobrazbi (univerzitetna)
- za ta poklic sem se izšolala zato, ker je v tistem času to veljalo za garant, da služba bo in ker so to pričakovali starši (vem, napaka)
- kljub temu, da sem v sebi že celo življenje vedela, da sem neke vrste socialni fobist (nisem hodila v vrtec, sem edinka, tudi moja družina se ni nikoli družila z drugimi, pa še tak karakter sem očitno), sem si izbrala poklic, kjer imam vsakodneno opravka z najmanj 60 ljudmi.
- misel, da bom morala to službo opravljati še ohoho let, me ubija, saj se mi je z leti socialna fobija le še poglobila.
- že nekaj časa intenzivno razmišljam, kaj naj storim. Službo kar tako pustiti bi bila neumnost. Ampak moje psihično stanje se zaradi tega iz dneva v dan slabša.

Kam naj se obrnem po nasvet, pomoč?
Default avatar

varianta

Nasvete, pomoč lahko najdeš na forumih, pri strokovnjakih, v skupinah. Lahko greš k zdravniku po kakšne tablete (odsvetujem), lahko prebereš kakšne knjige, lahko greš h kakšnemu alternativcu. Variant je mnogo.

Pomembno pa je, da ti sama ugotoviš, kaj hočeš. Ja, službo takoj pustiti bi bila najbrž napaka, navsezadnje moramo preživeti in plačati položnice. Lahko poiščeš tečaje, drugo izobrazbo, šolo in delaš nekaj na tem. Lahko intenzivno iščeš novo službo in jo zamenjaš, ko jo najdeš.

Najbolj bistveno pa je spremeniti tvoj pogled na zadevo. Če se boš sprijaznila s trenutno situacijo in ji ne posvečala toliko pozornosti, bo bolje. Seveda to ne pomeni, da moraš biti pasivna, daleč od tega! Delati na tem, da se stvari spremenijo. Mogoče ne bi bilo slabo, če greš na nekaj časa na dopust in poskusiš odklopiti od vsakdanjega življenja. Morda se boš vrnila z več zaleta.

Nisi pa edina, ki razmišlja tako. Jaz sem in sem ugotovila, da moram spremeniti stvari pri sebi, pa bo šlo na bolje.