Starševski čvek

Včeraj: svakinja prizadeta, ker so ji kupili otroške obleke

Default avatar

svakinja zameri

Sem prav razmišljala o tej osebi. A je mogoče bit tako trapast? Ja, par cunjic je dobila - big deal. Ostale lahko veselo kupi sama, saj ji noben ne brani. Meni se zdi to eno zlo presrano bitje, ki s tem, da bo orgazmirala ob nakupovanju zdravi svoje komplekse manjvrednosti. WTF - kje je fora, da je tako grozno in magično in čarobno kupovat cunjice za otroka? Oziroma: kje je fora, da si jezen, če ti nekdo nekaj v dobri veri podari, saj lahko tudi sam dokupiš, ne?

Ob branju takih mi postaja vedno bolj jasno, da prave krize ni in da tisti, ki cuzajo socialne transferje res ne znajo z denarjem.
Default avatar

Zarja1976-neprijavljena

Gre zato, da so ji otroške oblekice podarili za njen rojstni dan. A bi bila ti zadovoljna, če bi za roj. da dobila darilo, ki bi bil namenjen tvojemu možu?
Default avatar

trnovka

Glej. Ženska je noseča. Ženska je brez službe. Ženska ima rojstni dan. To so trije faktorji stresa. Pač ni ravnala razumno, bohpomagaj. In ja, kupovanje oblekic za dojenčka je eno od bolj zabavnih opravil v nosečnosti. In verjemi, takšna žlahta , kot jo očitno ima, ji bo še kako oponesla vsak body, ki ga bo kupila sama, ker so ji ja vse oni zrihtali, zdaj se pa baba razvajena brez službe preserava in kupuje še ene obleke.

Da ne govorimo o tem, da je bil NJEN rojstni dan. Ne baby shower. Kako bi se ti počutila, če bi dobila za svoj rojstni dan ene par hlač pa kakšno majico za svojega tipa?

V glavnem, žlahta je malo mimo udarila, ženski malo prej odnese pokrov, ker je pač pod več vrstami stresa, zdaj se pa cela Slovenija zabava ...
Default avatar

odvisno

V normalnih okoliščinah se strinjam s tabo, ampak...
Kaj pa, če svakinja ve za spol otroka, ne pove drugim, vi pa ste kupili oblačila neprimerna spolu?
Kaj pa, če ste kupili šit od oblačilc?
Mogoče ste pa kupili nizkocenovna oblačila, pa svakinja ve, da svoje otroke oblačite v marke in si misli, da bi lahko tudi nečaku privoščili kako marko, ker nizkocenovna bo itak kupila ona, ker si drugega ne more privoščit. Tu sicer ne bi smela biti užaljena, ampak... Jaz npr. nečakom kupim tisto, kar bi kupila svojemu in se držim tega pravila. Ker mi standard zelo niha, sem enkrat v boljšem finančnem položaju od svakov, drugič v slabšem. Na tak način, ko kupim kar bi mojemu, se izognem zameram in svoji slabi vesti, pa tudi nečakom kdaj privoščim kaj, kar jim starši ne bi kupili.

Jaz sem dobila kar nekaj poliestra, saj sem bila vesela za pozornost, ampak meni ta oblačila niso niti malo prav prišla, ker enostavno otroku nisem oblačila poliesterskih pajackov, pa če so bili še tako luštni.
Ne poznamo vsega ozadja, zato ne moremo ocenit, če je tvoja svakinja res psica ali pa mogoče niti ni...
Default avatar

dd

Pripravljati cunjice je fino, tudi meni je bilo, kar pa dejstvo, da ti jih nekdo kup podari, ne more biti ovira. Še vedno jih lahko kupuje po mili volji.

Prva stvar, ko sem izvedela, da sem noseča, je bila da sem šla kupit komplet najmanjših žabic in hlačk, kar jih je bilo. Pa na vsak način sem hotela takoj kupit voziček. To je bilo tudi edino, kar sem kupila, ker sem potem prezgodaj rodila, vse ostalo smo nabavljali naknadno.

Pri drugi sem itak vse imela, sem in tja sem kupila kako cort cunjico.

Glede na reakcijo obdarovanke, bi rekla, da je tu velik delež krivde na hormonih :)
Default avatar

zloba-grdoba

No, jaz pa se kar strinjam s prvotnim postom, samo malce bolj nezno bi formulirala vse skupaj. Je popolnoma res, da lahko svakinja mirno gre tudi sama po nakupih - ce ji je to res v tako grooozno veselje (meni recimo ne bi bilo, ker mi je vsako nakupovanje muka); ce pa se spotikate ob to, da ni dobila darila zase, za svoj rojstni dan.... dajte no. A odraslim ljudem res tako zelo veliko pomeni, da dobijo nekaj prav zase? jaz sem sicer vedno vesela iskrenega voscila in dobrih zelja, za darilo mi je pa prav malo mar. Se najljubse mi je, ce dobim kaj takega, kar lahko pojemo ali popijemo potem skupaj. Ko sem bila noseca, sem za rojstni dan dobila kengurujcka za nosenje otroka - in sem bila grozno vesela. na nek nacin mi je bilo to darilo zame IN za otroka. Si ne predstavljam, da bi uzaljeno zavihala nos, ker darilo ne bi bilo ZAME (zame, zame, zame!!!! buaaaaaaaaaaaaa, zaaaaaaaameeeeeeeeeee)

Ne vem no - meni vsa ta storija grozno otrocje deluje. Pa s tistim, da si svakinja malce zdravi kompleks manjvrednosti (bilo receno nekje vceraj) se tudi kar strinjam (zal).
Default avatar

eh...

darilo še vedno lahko vrže stran, ali spravi v najgloblji predal, ali podari naprej.... Kaj dela galamo??? Ali ji je za njen rojstni dan dolžen kdorkoli karkoli podarit??? Naj bo srečna, da se je sploh kdo spomnil nanjo (in na njeno malo bitje)!
Default avatar

1raglja

Jeba, ko ne znate planirati otroke, da imate rojstni dan za rojstvom otrok. Meni ratalo 2x.
Ma, jaz bi bila tud bolj zadovoljna, da bi mi dali denar ali bone, pa nakupujem po svoji volji, kar je meni všeč, pa sem dobila eno vrečo podarjenih cunj, sam za dušo, je meni fajn to nakupovanje. Še zdaj mi je v užitek, ko izbiram za nečakinjo.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

wow

1raglja je napisal/a:
No, vidiš, tudi ti delaš isto napako. Kupuješ za nečakinjo??? A ne znaš podariti denarja ali bona???
Default avatar

smrekica.smrekca

Jaz se pa bojim, da je ta svakinja nekaj več. Morda ji pa cunjice niso všeč, ker niso kake znamke. kak že rečejo, podarjenemu konjiu se ne gleda v zobe. Ja pa tukaj poslušam o enih čusvah, ma kaki same materialistke ste. dobila darilo za svoj rojstni dan za otroka. alo sedaj bi morala prvič dobiti darilo ki je samo zanjo, potem pa še enkrat za otroka. ma svet se ne vrti samo okrog nje in njenega otroka. nekatere pač naredijo kreg v družini, e ene dvakrat bo naredila tak ksiht, pa jo bodo izločili, vsaj jaz bi jo.
Default avatar

jaz bi tako

Če bi bila ta svakinja, ki je darilo dala kaj vredna, tukaj gor ne bi pisala o človeški reakciji njene brezposelne svakinje. Že tako je hudo, ko si brezposelen in je cela žlahta okrog tebe pametna, potem pa še take. govorim iz prve roke, sem bila brezposelna in noseča. Na srečo imam bolj normalno žlahto in vsekakor ne tako zlobno-potem je še z vozičkom začela.
upam, da bo dotična "velikodušna" svakinja kdaj dobila podobno "uslugo", da bo videla kako je pljuvat po ljudeh v stiski.
Default avatar

presrana?!?

Če sem jaz prav razumela iz prvotne teme - svakinja ni bila prizadeta ali jezna. Samo ni bila tako vesela kot je obdarovalka mislila da bo.
In zakaj naj bi bila presrano bitje - zato ker je vzela cunce in ni skakala od veselja. Če sem prav razumela jih je vzela. Mogoče bo uporabila vse, mogoče bo katere prodala in kupila nove.

Če bi bila jaz na njenem mestu bi se tudi počtila slabo - kupili jima bodo vse od cunj do pripomočkov - banjice, vozička,... ne da bi jo kdo kaj vprašal kaj si želi. Pa čigav je otrok? Zelo verjetno se počuti slabo ker otroku ne more ponudit vse tisto kar si želi, povrhu tega je pa priiljena vzet vse kar ji privlečejo in bit nasmejana, da ne trpi ego obdarovalcev.

Glej jaz sem tudi znanki dala rabljana oblačila svojih otrok - tista ki so ji bila všeč je obdržala, ostala je dala naprej. Pa ne mislim da je razvajeno bitje - imava samo različen okus.

Najbolj pa me je zabolelo da ji bodo kupili voziček v cenovnem rangu kolikor bodo zbrali denarja, ne da bi jo vpršali katerga. V teh časih lahko dobiš lahko tudi rabljen lepo ohranjen voziček, ki ti je všeč za ceno engega poden vozička ki ga videt ne moreš. In za tega naj bo tudi hvaležna, ker drugače bo v vseh vaših očeh presrana.
Default avatar

jaz jo razumem

Jaz pa to svakinjo čisto razumem. Vsaj polovica oblek, ki sem jih dobila v dar za svojega novorojenčka, je bilo neuporabnih. Pa ni šlo za firmo, barvo ali model. Poleti so pač kupovali poletno kolekcijo številke 56. Ker pa je bil moj otrok ob rojstvu velik komaj 46 cm, mu je bila številka 50 prav šele nekje pri 2 mesecih (torej jeseni) in 56 pri 4 mesecih (torej pozimi). Takrat pa zanesljivo ni mogel nositi kratkih rokavov! In ko so se ponovno začeli topli dnevi, je številko 56 seveda že davno prerasel.
Najbolj uporabna darila so bile plenice, pripomočki za nego in darilni kuponi.
Default avatar

odvisno

Nisem zasledila, da je imela svakinja RD.
Potem je pa to skrajno neprimerno!
Kaj boste čez nekaj let svakinji za RD podarili lače za njenega moža in pulover za njenega 6 letnega otroka?
Sori, ampak meni se vi ne zdite normalni, ne svakinja! Meni se zdi, kot da ste sokpuški in ste hoteli prišparati, pa ste zdaj namesto darila za svakinjo, kupili darilo za otroka! WTF?!

Mogoče ne bi tako zelo falili s kakšno posteljico, stolčkom za hranjenje, avtosedežem, ena je zgoraj omenjala kengurujčka ali pa s kakšno blazino za dojenje, nosečniškimi hlačami, modrčkom za dojenje in podobno. Ampak oblačila za otroka podariti mami za RD... Meni je to čudaško.
Default avatar

rojstni dan?

in kje za vraga je avtorica napisala, da je ta svakinja imela rojstni dan?????????
Default avatar

smrekica.smrekca

jaz bi tako je napisal/a:
sedaj pa jaz tole ne razumem. bila sem tudi jaz in moja družina v veliki krizi in bila sem vesela, da so mi pomagali, res ne razumem tega posta in reakcijo nanj. vem kako je biti na dnu in nekaj je bilo res čudnih dobrodelnikov, ampak vseeno sem bila hvaležna za pomoč. tukaj vidim, da to ni to. pomagali so ji, čeprav so tudi oni v krizi. pa ljudje božji kje sploh živite. ne ni kriza, dokler se nekdo tako preserava, da mu ni všeč nova darila. ne ni v krizi, čeprav je brezposelna. nekateri partnerji pač več zaslužijo, da se ji ne pozna če je doma, bojim se, da mogoče je celo v boljši situaciji, kot ljudje, kateri so ji pomagali. tudi to sem doživela
Default avatar

1raglja

wow je napisal/a:
Ampak ne kupujem za mamico nečakinje, ampak jaz kupujem enkrat, dvakrat na leto, pa ne komplet cunj od rojstva pa do treh mesecev. zaradi dveh kompletkov, pa mislim bi jih kupila tko al tko, ko bi jih šla obiskat. Za vse ostale otroke, ki niso meni tko blizu, dajem denar. Sicer ne vem, zakaj se moram zagovarjat, samo midve s sestro sva pač bili tako zmenjeni in nama je prav, drugače imamo pa vsi jezik in se vpraša.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

wxy

1raglja je napisal/a:
hmm. Vidiš, kar delaš ti, je ZATE v redu, ZA DRUGE je pa kaj drugega v redu? A ne? Samo sprejeti to, je pa težko, a ne?
Default avatar

micitaci

Prvi problem je, da sploh ne vemo koliko in če je bila res užaljena - tako misli zgolj tista, ki je takšno darilo prinesla.
Za darilo za rojstni dan ji je pol žlahte prineslo eno stvar. Njej, za rojstni dan. A ji je kdo prinesel bomboniero, rožico, voščilnico? Ne. Za rojstni dan so ji prinesli paket cunj za dojenčka. Pa kaj vam je? To je bil njen rojstni dan. Podarili bi ji bone!
Brezposelni psebi greste kupovat - ko veste, da ima časa na pretek. Ji niste mogli privoščiti veselja, da bi se šla vsaj sama sprehodit po trgovinah?

Egoistično darilo do amena, resno. Pičeno.
Mimogrede, za 150€ sploh ne kupiš dovolj za dojenčka. Morda za prve 14 dni, potem pa itak preraste. Da ne boste mislili, nad kako velikim darilom se zmrduje.
Default avatar

1raglja

No, sam JAZ niti slučajno ne bi šla objavljat na MON, kako je odreagirala sestra ali pa jaz, pa kaj komu ni všeč. Jaz bi preživela brez tega, da se dva dni potem razpisujemo o svakinji.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------