Forum.Over.Net

Starševski čvek

tisti, ki delate na banki povejte po resnici

Default avatar

jASNA

Posebno tisti, ki delate v manjših krajih - Zanima me ali se pogovarjate s svojimi bližnjimi o tem kakšno stanje ima kakšen na računu - ekstremno visoko ali nizko? Vas, recimo, jezi, če ima nekdo veliko denarja, mu zavidate, skratka, kako gledate na to.
Default avatar

iz prve roke

Na različnih bankah delam 20 let. Nikdar in nikoli nisem z nikomer, niti s starši in niti z možem niti besede ne spregovorila na temo, kaj ima kdo na računu, niti ne a ima veliko ali malo. Mi na kraj pameti ne pride, pa ne samo zato, ker je to po zakonu kaznivo in mi lahko zapre vrata v vse banke, ampak ker je to osnova od osnove. Denar strank je denar strank - pika. Tu se zame neha, kdor tega ni sposoben, nima v banki kaj iskat, na drugi strani pulta že ne.
Default avatar

tudi iz 1. roke

Moja znanka je drugim mojim znancem povedala, da imam kar nekaj denarja na banki. Ti pa so to povedali svojim znancem, ki so prišli prosit za posojilo. Tako da....
Default avatar

socialna delavka

Sicer ne delam na banki, ampak po novi zakonodaji in v novem računalniškem sistemu na centru za socialno delo.
Ne samo, da mi na kraj pameti na pade pogovarjati se o zneskih na računu nekoga (saj veste, da imamo zdaj vpogled tudi v to, ne?), ampak si tega tudi ne zapomnim. Sem delala odločbo o znižanem plačilu vrtca in otroškem dodatku svoji sošolki iz osnovne šole, in niti približno ne vem, kakšne ima dohodke. Pa sem imela vpogled v njene dohodke, v dohodke njenega moža in v njune morebitne prihranke.

Se pa zgodi, da se - ampak res izključno sama pri sebi - vprašam, kako jim to uspe, ko ima nekdo, ki se preživlja z zajamčeno plačo, na računu več tisoč prihrankov. Nisem zavistna, bi pa imela recept. :-)
Default avatar

iz prve roke

tudi iz 1. roke je napisal/a:
Če je to res in imaš za to dokaz, je treba takim ljudem stopiti na prste, pardon - na jezik, enkrat za vse večne čase. To je enostavno nedopustno!
Default avatar

ne v banki

Ne delam v banki, delam na delovnem mestu, kjer imam pregled nad raznoraznimi prihodki. Če me vprašate, koliko ima le- teh ta in ta, nimam pojma. Tega je toliko, da se mi ne da gledat, zapomnit.
Jasno, da potem niti ne morem povedat. Seveda pa tega tudi ne smem in nisem v 25 letih še nikoli.
Default avatar

.. .. .

Tudi jaz imam pregled nad izplačili plač, avtorskih honorarjev, tudi izplačili dobička za kar precej ljudi, pa o tem sploh ne govorim naokrog. Priznam pa, da jih občasno pogledam, večkrat je zanimivo, tako navzgor, kot navzdol.

Ljudi, ki vedo za dohodke drugih, je razen v bankah in CSDjih kar precej: računovodje, vodje financ, nekateri programerji, pa seveda direktorji, včasih so bili to tudi administrativno osebje v vrtcih in na občinah, pa verjetno še dosti drugih.
Default avatar

o

jASNA je napisal/a:
Če zavzeto delaš na banki, si cifer sploh ne moreš zapomniti. Na dan dobiš 100 - 200 strank, pa še drugega dela ogromno, tako da si teh podatkov sploh ne zapomniš. Izkušnje: študentsko delo. Svojim bližnjim sem lahko povedala samo, da sem bila za šaltarjem - to se pa itak vidi.
Default avatar

ovca

Mojemu kolegu so 3x vlomili v hišo. V vseh 3 primerih, je prej na banki dvignil večjo vsoto denarja. Vlomili so mu še isto noč, vendar nikoli denarja niso našli.
Default avatar

.. .. .

ovca je napisal/a:
No vidiš, pa pravijo da osel ne gre dvakrat na led! Aja, za ljudi velja drugače, kot za osle :)))))
Default avatar

Motnje spanja

Ja, je problem z deponiranjem denarja sumljivega izvora. Marsikdaj pridejo na dan osebni podatki lastnikov zavidljivih vsot, potem se pa lopovi in goljufi razburjajo, kako je svet pokvarjen, da ne moreš več nikomur zaupat...
Default avatar

18+9

socialna delavka je napisal/a:
Tebe bi potem skoraj obratno vprašala - ali si znancem povedala kako naj ravnajo, da bo prikazanega čim manj premoženja, da bo manj vrtca za plačat in višji otroški dodatek?

Če boš rekla, da nisi, vsaj tistim najbližjim, ti itak ne bom verjela.

Kdo pa vam, zaposlenim na CSD, obračunava za te odločbe? Sami sebi?
Default avatar

socialna delavka

18+9 je napisal/a:
Znancem, prijateljem in vsem ostalim, ki so me vprašali, sem povedala, da se od prihrankov kot premoženje upoštevajo le obresti, zato ni potrebna panika dvigovanja denarna, zapiranja bančnih računov ipd., ker to najverjetneje ne bo spremenilo višine otroškega, plačila vrtca,...

Mojo odločbo za otroški dodatek in subvencijo malice je izdelala mojo sodelavka, celo tista, s katero sva si najbližje.
Čeprav sem bila po grobem izračunu prepričana, da bosta moja otroka imela subvencionirano malico (moj partner je po tem, ko je zaključil zdravljenje raka, ostal brez zaposlitve in je še vedno brezposeln, itak), presegam subvencijo za 0,36 %. Pa se lahko - kot vsi ostali, ki so za pikico ven padli - ugriznem v ... :-(
Default avatar

moja znanka

Bila sem na obisku pri prijateljici pri kateri je bila tudi njena znanka - bančna uslužbenka. Vsem prisotnim je razlagala koliko imajo razni znanci na računih, koliko kreditiv, limitov, ipd. Tako, da ...
Default avatar

Nič firbca?

moja znanka je napisal/a:Kako si reagirala ob tako očitni zlorabi zaupanih podatkov? Si žensko opozorila na neprimerno ravnanje?
Si protestno zapustila prizorišče ali izkoristila priliko in konkretno povlekla na ušesa?
Default avatar

...---

Delam v banki, v majhnem kraju, že 15 let in niti slučajno ne bi odnesla kakšne informacije ven iz banke.
Moja mama se s svojimi prijateljicami sploh noče pogovarjat o denarju.
So enkrat razpravljali o tem kako so nizke penzije, pa kako lahko eni preživijo bla bla bla-pa ji ena navrže: Ja, saj ti itak veš, ker hči dela v banki.
Je moja mati čisto popenila in ven padla....da kako morajo to sploh pomislit itd.

V banki pa imamo sledi za vsak vpogled v račun-za vsak vpogled moram napisat zakaj sem gledala.
Velikokrat v zadnjih letih sem morala pojasnit zakaj sem gledala določen račun.

To res ni hec in si ne predstavljam da kdorkoli komurkoli karkoli pove o zaupnih podatkih.
Default avatar

moja znanka

Nič firbca? je napisal/a:
He he ... ja naredila sem štalo, polomila mizo in stole, kričala na ves glas in jo za lase odvlekla .... he he

Baš mene briga koliko ima kdo na banki, tudi jaz svobodno povem koliko imam, nimam česa skrivati.
Default avatar

...----

ampak mislim da bi jo morala opozoriti tam pred vsemi-da ni prav kar govori.
Ne razumem kaj se ti zi tu čudnega.
Najbolj fajn se je "umakniti" a ne? Da se ne zameriš.
Ampak to ni prav. Povedat bi ji morala da se to ne spodobi, da tudi ti ne bi marala da kdo o tebi govori take podatke.
Smo imeli v vasi primer ko je medicinska sestra govorila o enem pacientu.
Je ta naredil tako sceno, da si po mojem ne bo upala pisnit nikoli več.
Default avatar

znanka.

moja znanka je napisal/a:
To pa verjamemo...hahahaha
Default avatar

NE BLUZI

o je napisal/a:
Seveda si ne zapomniš za vseee - si pa za svojo sosedo, pa za eno čudno mamo, pa za privatnika eno ulico naprej..........

DAJ NE SERI!