Med.Over.Net

Kronična bolečina - fibromialgija

Odgovarjajo: Društvo za fibromialgijo

utrujenost, čudna zaspanost, šumenje v ušesih

Default avatar

marko77

Že dolgo časa, več kot 20 let se mi pojavljajo čudni občutki oz. občasna pretirana občutljivost na zvok, svetlobo... oz kakšne druge inpulzivne dražljaje.

Ta napad zgleda podobno, kot je tisti občutek pred spanjem, ko že skoraj spiš in te nekaj zmoti in vrže pokonci. (začne razbijati srce, občutek dezorentiranosti...) Za te napade sem včasih bolj, včasih manj dovzeten. Včasih se mi pojavljajo tudi kot nekakšna čudna zaspanost, z podobnim občutkom, ki sem ga zgoraj opisal kar v budnem stanju.

Običajno se po tem napadu počutim nekoliko zmedeno, dezorentirano, šumi mi v ušesih in zagrabi me panika. Sploh včasih je bilo to bolj izrazito. Zdaj vem, da je to panični napad, 5 let že jemljem tudi malo dozo AD-ja in sem tudi na psihoterapiji. Paniko potem nekako obvladam, splošna utrujenost, nezmožnost koncentracije in šumenje v ušesih ostaneta dlje časa, lahko kakšen dan, lahko več dni.

Težave z anksioznostjo, paniko in depresijami so se začeli zaradi zgoraj opisanih težav, ki sem jih več kot 15 let skrival in oblikoval čisto nek svoj način izogibanja. Kljub vsm terapijam in AD-jem ti začetni simptomi ne minejo in še vedno sem mnenja, da je zadeva nevrološka in ne samo psihična.

Ima kdo kakšno podobno izkušnjo in imate morda kakšen nasvet kaj naj naredim?

Moderatorji

Društvo za fibromialgijo
Društvo za fibromialgijo
cron