Starševski čvek

Prišla s porodniške in zdaj je non stop na bolniški!

Default avatar
Javni zavod. 3. septembra se vrne s porodniške. V ponedeljek dela, v torek ima že bolniško in tako cel teden. Naslednji teden dela celo ponedeljek in torek, spet na bolniški. In še naslednji teden cel. En dan v službi, spet bolniška. Ali enoletnik bolan ali triletnik bolan. Ali pa oba. Ženske, ki jo je eno leto nadomeščala, ni več, zaostanki pa strašni. Sodelavci ostajamo do petih, šestih, pa bi morali do osmih, da bi vse podelali. Kako se takšne stvari rešujejo? Razumem, da ima ženska bolnega otroka, ni sama kriva. Bolan otrok seveda potrebuje starše, to tudi razumem. Ampak zakaj pa ne pride vsaj popoldne za dve, tri ure vsaj nekaj naredit? Ko mož pride iz službe, bi lahko prišla kaj naredit. Oče bi menda moral biti sposoben poskrbeti za otroka. Namesto da mi še popoldneve ostajamo, štukamo in doštukavamo, naj to naredi ona. Na tak način celo jesen in celo zimo ne bo šlo.
Default avatar
Da vidim, če prav razumem, ženska je na bolniški in pričakuješ, da pride popoldan delat?
Default avatar
fisher price je napisal/a:
Se pravi, boste te 2,3 ure odšteli od refundacije bolniške in ji dali tudi nadomestilo prevoza in malico=?
Ali bi vi raje, da vleče bolniško, da vam ni na strošek, hkrati pa hodi delat?
Default avatar
ne vem kakšno imate razporeditev dela, ampak šef naj vam za več dela več plača,oz. naj plača nadure ali dobi dodatno delovno silo.
Default avatar
Pri nas smo to rešili tako, da se te ure štejejo kot neke vrste nadure in jih lahko koristiš ali dobiš bruto izplačane, s tem, da moraš za vsako oddelano naduro dobiti dovoljenje direktorja.
Je kar veliko grebenje za dodatno delo.
Default avatar
Če ste vi ovce, da delate nadure zastojn, zakaj bi morala biti tudi ona?
Default avatar
hhhmmmm je napisal/a:
Zakaj pa ne? A je to tako nezaslišano? Pet let je pri nas v službi, od tega je štiri leta praktično nismo videli. Bolniška skoraj ves čas nosečnosti, porodniške, bolniške za otroka, bolniška za nosečnost, porodniška in zdaj spet bolniške.

A je tako nezaslišano, če štiri leta dobivaš po več kot tisoč evrov, delaš pa nič, da kdaj prideš popoldne kaj naredit? Ali se to nje ne tiče.?
Default avatar
fisher price, mene zaposli stara 29 let, nimam otrok in jih tudi ne planiram v bližnji prihodnosti. Ne boste imeli nobenih problemov z mano. Jo zamenjam komot.
Default avatar
hsdfr je napisal/a:
Ne, mi bi radi videli, da bi ona hodila v službo in delala. Da nas ljudje ne bi klicali in nadirali, kje so njihove odločbe.
Default avatar
Se javim je napisal/a:
To ni moje podjetje, ni zasebno podjetje, te ne morem zaposliti.
Default avatar
se da plačat nadure ali ne? ker kdo bo sigurno zainteresiran za dodatni zaslužek. Sicer pa greš lepo po osmih urah domov in naj se šef in stranke jebejo.
Default avatar
aja, škoda se mi je zdelo ja da ste tam zaposleni. Ja drugače pa ne vem zakaj je ven ne vržejo te ženske če je tako odsotna? Toliko nas je mladih, svežih, s faksi ki nimamo otrok in jih tudi ne planiramo pa čepimo doma. Me zjezi ko potem berem take zgodbe kot je tale, očitno se ji še sanja ne kako je biti na cesti, da se takole norca dela.
Default avatar
Oooo, poznam take tičke. Izkoristijo vsak smrkelj, da so lahko doma. Pritožite se šefu, ustno pa še pisno. Ženska naj uredi varstvo ali pa dajte odpravnino in na čevelj.
Default avatar
Ja, tako se dela, kjer se lahko. Ženska zanosi, gre v bolniško, potem porodniško. Ko gre otrok v vrtec, non-stop bolniške. Potem zanosi, ponovi vajo. Zanosi še tretjič ponovi vajo. Teoretično je ne boste videli še štiri leta. Dajmo si priznat, to je možno samo v JU in se dogaja. Plača pa ves čas. Ali pa bolniška.

Vsekakor pogovor z direktorjem, da problem reši on, ne vi.
Default avatar
Naredite reorganizacijo dela in jo naredite za tehnološki višek, zaposlite pa kader drugačne izobrazbe. S sposobnim advokatom se to da.Edina ovira je dojenje: če doji, je pač ne morete odpustit.
Default avatar
Morate je ven flikniti ker se baba očitno šlepa. Poznam ogromno mladih ki nimajo frocov, so brihtni s fakultetami in potrebujejo izkušnje. Take ženske znajo edino otroke producirati ven jo vržite predajte zadevo direktorju, saj ženski ne bo težko bo naredila še ene 2, 3, 4 otroke in šla na socialni denar do konca življenja.

Me tudi jezi da vsi ostali lahko delate nadure, ta ženska si pa kljub bolniškim in ostalim bedarijam ko dobiva plačo vsak mesec ne more urediti varstva ali neke varuške ali pa potisne froce k familji. So njena odgovornost!
Default avatar
Se javim je napisal/a:
Ooooo ti ritoliznica. Še lastno mater bi prodala. Če bi ti imela fax bi vedela, da se človeka ne more odpustiti, ker so otroci bolani. Dokler zdravnik piše potrdila, ahko vleče bolniško. Sicer pa ne vem koliko si kaj mlada in sveža pri 29. ;)
Default avatar
alena! je napisal/a:
Kaj zdaj? Eno ali drugo?
Default avatar
Ni to samo v JU, sem delala pri zasebniku cele dneve oz. po 10 ur leta zaradi 3 takih cvetk, sama pa -budala- niti 1 dneva bolniške nikoli koristila.
Default avatar
Vsi bi zaposlili mlade, ker nimajo frocov-ja, seveda. In odpustili mlade mamice. Obstajajo rešitve.
Pri nas so enostavno rešili- del plače je vezan na število dni na bolniški.In če hočeš ta dodatek k plači(k se zeelooo pozna), si pač urediš varstvo. Lahko rečem, da v kolektivu, kjer je 70% mladih mamic z vsaj dvema malima otrokoma, ni skoraj nič bolniških.
Druga rešitev- preprosto naj dela nadure, ko se končno prikaže v službi. Pa dajte ji vedet, da če bodo odpuščanja, bo prva za odstrel.