Forum.Over.Net

Starševski čvek

prevoz kolesa v osebnem avtu

Default avatar

a ima kdo

A prevaža kdo bicikle v avtu? Naslednje leto bova najbrž menjala avto pa me zanima, kateri je najmanjši osebni avto, v katerega še lahko v prtljažnik spraviš bicikel? Ob nezasedenih zadnjih sedežih. A gre npr. v berlinga ali kaj podobnega (razno roverji in enoprostorci in take ogromne in drage zadeve ne pridejo v poštev).
Default avatar

podvprašanje

No, saj berlingo tudi ni ravno neki minimum od avtomobilčka. Če nič drugega, je širši od marsikaterega enoprostorca. Za parkirat je pa dostikrat širina bolj neugodna kot dolžina (vsaj na mnogih naših parkingih, ker je minimum menda 2,2 metra).

Ker pišeš v dvojini, predvidevam, da bi v avto rada spravila dva bicikla - mislim, da v nobenega navadnega osebnega ne bo šlo, še v enoprostorca bi težko stlačil dva bicikla. Prtljažnik pa ne pride v poštev?
Default avatar

maritka

Dva kolesa sta šla kamot v starega Cliota (prvi Clio), zdaj ko imama malo večjega pa ostane še veliko prostora za prtljago. Poderem zadnje sedeže in kolesom odvijem prednje kolo. Najprej dam notri ogrodje z zadnjim kolesom, po vrhu pa še prednja kolesa. Poskusi in boš videla, da ju boš kamot spravila v avto.
Default avatar

Enka

Brez šraufanja v moj Clio karavan hudo na tesno. Prav pogosto ne bi prakticirala. Če ti Berlingo ni prevelik, poglej mogoče Škodo Roomstar - model Scout ima zadaj vgrajena nosilca za dve kolesi, pa še en sedež zadaj ostane frej :-).
Default avatar

eka...

Na prvo kolo naštimaš metuljčke in gresta, brez problema. Mi smo vozili tri, pa je še en zadaj sedel.
Default avatar

IztokFranko

a ima kdo je napisal/a:
V Renault Kangooja gre celo kolo brez težav notri, slike: http://avto.over.net/testi/renault_kangoo_dci_90/

Nazadnje sem kolo rinil v Mazdo CX-5: http://avto.over.net/testi/mazda-cx-5-2 ... ttraction/
Podreš sedežno klop in daš kolo ležat.

Kolo gre tudi v enoprostorca, kot sta ta dva:
- http://avto.over.net/testi/renault-gran ... 30-energy/
- http://avto.over.net/testi/opel-zafira- ... tec-enjoy/
Default avatar

roomsterka

Enka je napisal/a:
vsi modeli ne sam scout imajo možnost dodatne opreme posebnih nosilcev, ti se lahko namonritajo tudi v fabio combi, octavio combi in yetija.

Priporočam :)
Default avatar

Rok-1

V Kangooju sem prevažal po dve kolesi brez problema.

Če ne rabiš zadnjih sedežev in so lahko podrti, gresta dve kolesi v skoraj vsak avto - sploh če še snameš sprednji kolesi in sedeža.
Vozil sem jih tudi v Unu, Puntu, Hondi Accordu, Citroenu Xsari Picasso, Volvu...
Default avatar

berlingica

a ima kdo je napisal/a:
Berlingo je odličen za prevoz koles,čeprav je bil starejši model prostornejši od tega novega. Berem, da se nekomu zdi Berlingo velik avto, širok in menda neroden za parkiranje. Mislim, je ta že kdaj videl velik avto? Berlingo (ali seveda Partner) je zakon.
Default avatar

corsa & kolo

Kolegica rekreativno kolesari, pa uporablja nosilec kolesa na avtu - Opel Corsa, brez kakršnih koli težav.
Default avatar

IztokFranko

corsa & kolo je napisal/a:
A ima vstavljen sistem Flex Fix v odbijač ali je dokupla posebej?

Več o Oplovem sistemu za prevoz koles: http://avto.over.net/aktualno/izpopolnj ... ri-kolesa/ - priporočam vsem, ki kupujejo Opla in so strastni kolesarji.