Forum.Over.Net

Starševski čvek

čuden SMS - odgovor Mobitela

Default avatar

mobitelka

V zvezi z včerajšnjo temo oz. prejetim SMS-om sem včeraj poslala mail na Mobitel, tule je, v vednost in ravnanje, njihov odgovor:

glede na kodo +44 gre za SMS, ki ste ga prejeli iz angleške številke. SMSC +447949899707 prek katerega so bila, iz različnih angleških številk poslana nezaželena SMS-sporočila, je bil danes, ob 9:11 blokiran. Tovrstnih SMS-ov ne bi smeli več prejemati. Če bi slučajno prejeli še kakšen SMS mi to prosim javite. Dohodni SMS se ne zaračuna, številke pošiljatelj izbira naključno.

Sporočam vam še, da gre lahko v primeru, ko prejemate klice ali SMS-e s tujih številk tudi za tako imenovano Wangiri zlorabo (največkrat so to avstrijske, italijanske, nemške, ameriške in še nekatere druge številke). Zloraba deluje s sistemom, ki naključno generira klice ali SMS-e, na katere večinoma uporabnik ne utegne odgovoriti. Tak klic oz. SMS je za avtorja zlorabe brezplačen, njihov namen pa je povečanje prometa na številkah, s katerih prejmete klic/SMS. Če pokličete nazaj, se oglasi angleški telefonski predal z dolgim pozdravnim sporočilom, klic pa se zaračuna po ceniku za klicanje v tujino. Dohodni klic, sprejet v domačem omrežju, je brezplačen. Poslani SMS se zaračuna. Kot rešitev vam predlagamo, da če številke ne poznate, klice oz. SMS-e ignorirate in ne kličete oz pošiljate SMS-ov nazaj. Kličite in oglašajte ter odpišite le na tiste mednarodne telefonske številke, ki jih poznate.
Default avatar

Mitjoslava

Torej fora je samo v tem, da njihov telefonski operater služi in nič drugega, sami pa od tega nimajo koristi, razen če zlorabo delajo operaterji sami...
Default avatar

Mobitelka

Fora je v vsebini SMS-a, v katerem ponujajo neke silne miljone USD, če se jim javiš na mail (in seveda pol naprej je še enih par fint). Verjamem, da tu pa tam jim pa rata koga nategnit.