Forum.Over.Net

Starševski čvek

kaj lahko storim? ( PODPISAL, DAL DENAR, a'la piramidni sistem)

Default avatar

naiven333

Pozdravljeni, upam da je na tem forumu tudi kdo, ki mi bo znal svetovati glede moje bedarije, ki sem jo naredil pred nekaj dnevi. In sicer, s kolegico sem šel na kavo, kjer me je čakal še nek njen prijatelj. Najprej smo se pogovarjali normalno, kot pač izgleda, ko se dobiš na pijači :). Nato pa sta mi začela prodajati neke zgodbice o zavarovanjih , varčevanjih.

Jaz, naivnež, pa sem nasedel temu. Tako sta mi predstavila zadevo, kot da bi vedela, da bom nasedel. Naj še povem, da sta neka kvazi zavarovalniška agenta, v bistvu gre za piramidni sistem, ki ga pa točno ne bom imenoval. In jaz se že nekaj časa spravljam, da bi privarčeval kaj denarja, in sem nato sklenil varčevanje za dobo 45 let, in sicer 30e na mesec. Nato sem mu dal na roko 60e, za 2 meseca vnaprej naj bi se dalo. Je pa to varčevanje pri Grawe zavarovalnici (ponujajo pri več različnih zavarovalnicah).

Potem smo se pogovarjali še o delu, da bi jaz tudi to delal, in seveda je potrebno plačati okrog 50e da se lahko udeležiš tega seminarja, kjer ti to vse predstavijo. Jaz, ******, sem seveda plačal torej 60e + 50e. Kot da imam preveč denarja. Naj povem še, da sem na tej pijači spil nekaj alkohola, torej je verjetno to tudi pripomoglo k temu, da sta me lažje potegnila za nos. No, in čez noč sem razmislil in uvidel, da sem ga polomil, zato sem naslednje jutro ob 7 poslal temu agentu sms, na katerega je odgovoril, da je prejšnji večer dal zadeve naprej in žal ne morem več nič popraviti. Počutim se, kot da sem star 5 let, da se me da tako zlahka nategniti.

Zdaj me pa zanima, če ima kdo izkušnje s temi zadevami, če je še kdo tako nasedel tem ljudem in kaj se da sploh narediti?! Meni to predstavlja veliko denarja, in res sem naredil napako. Ker pa pogodba ni bila podpisana nekje v pisarni ali kje, ampak v gostilni, mislim, da bi se dalo to razveljaviti, ali se motim? Res sem jezen nase.

Najlepša hvala za vse odgovore in lep pozdrav!
Default avatar

odstop od pogodbe

ker pogodba ni bila sklenjena na običajnem poslovnem mestu, lahko brez stroškov odstopiš od pogodbe v roku 14 dni. to je iz zakona.

kaj pa si ti dajal na roko brez potrdila o plačilu, je pa tak tak... privij kolegico, da ti tole vrneta, zagrozi s prijavo na policijo in davčno
Default avatar

Ojojjoj....

Ne da si naiven, bolj bi se ti podala beseda"BEDAK".....
Default avatar

torrent

za 45 let???? ja, kolk si pa star?
Default avatar

ohjojjoj

Ali si sklenil pogodbo pisno ali ustno? Če prvo, potem jo pač odpovej - pokliči zavarovalnico, obrni se na Zvezo potrošnikov, če ne bo šlo drugače.

Glede denarja je zadeva bolj kočljiva. Mogoče boš enostavno moral požreti teh 110 EUR. In naj ti bo šola za drugič. Vsi ali pa vsaj večina prodajnih sistemov temelji na psiholoških forah - tako lepo te znajo prepričati, da je vse super, da bi res takoj kupil. In to imej v glavi za vse naslednje morebitne zadeve.

Lahko greš tudi na policijo, dobiš odvetnika, ki ti bo spisal dopis tema dvema. Lahko o tej kolegici raztrobiš grde stvari okoli, ampak vprašanje, če boš denar kdaj videl.

Če pa gre za zavarovanje, ne gre nujno za nelegalno piramidno zadevo. Mogoče pa je bila Grawe samo fora...

Koliko si pa star?
Default avatar

Nekaj najboljšega kar si storil

Ne nisi naiven niti bedak.

Za ceno 30€/mesec naslednjih 45 let si kupil prvovrsten poduk, kaj in kako početi s svojim denarjem.
Upam, da boš to investicijo v svoje znanje znal oplemenititi v vsakodnevnem življenju. Če ne, je pač stran vržen denar, toda ne srbi. Obstaja na stotine podobnih šol življenja in ni hudič, da boš enkrat že dojel, kaj te hočejo naučit.
Default avatar

ja itak

torrent je napisal/a:
Ja, mene tud zanima, za kaj je mislil šparat 45 let?

Sicer pa samo gledam in se čudim, ko berem o takih in drugačnih naivnostih in naivnežih...
Default avatar

naiven333

Kako pa odstopiš od pogodbe? Predvidevam, da se mi ta človek ne bo več javljal na telefon, imam pa kopijo pogodbe. Tudi če to varčevanje ni nateg, sem se prenaglil in torej imam pravico prekiniti? Kako pa bo s temi 60e, ki sem jih naložil? V pogodbi je to tudi napisano. Lahko to uredim pri Grawe, ali samo pri tem agentu?

Ne bi rad grozil, rad bi rešil na lep način, želim pa denar nazaj, vsaj za varčevanje, tistih 50e bom pač moral požreti če ne bo šlo drugače, in bom pač imel lekcijo za vnaprej. Če pa ne bo šlo, pa se bom očitno res moral poslužiti kakšnega drugega načina. Zanimivo, ko sem tega človeka klical, mi je zagotovil, da moram počakati 3 tedne, da se mi odpre polica, in takrat dobim 60e nazaj (so dobima in napišema odstop), ampak očitno je to le še ena finta, saj kot pravite imam 2 tedna za preklic. Hvala bogu, sem vsaj toliko, da več ne zaupam naprej temu. Kolegica se bolj kot ne šele uvaja v ta posel, razlagal je bolj tisti, ki je bil zraven, ampak vseeno dobi ona tudi neke procente, torej zdaj vem, kakšna kolegica je to.

Ja, res je, to kar sem naredil, je res bedaško, ampak zaradi tega še nisem bedak, vsak se kdaj zmoti in naredi napako. Star sem pa 22 let, in ja, res ne vem kaj mi je bilo. Lahko se samo tepem po glavi.

Pogodba je bila sklenjena pisno. Ja, res je bilo zelo prepričljivo. Ampak to z odvetnikom in policijo bi najbrž terjalo še dodatne stroške. Piramidni sistem pa je, saj poznam to, ampak vseeno sta me uspela prepričati.
Default avatar

zav. ljubljana

Predvidevam, da si dobil "predpolico", kopijo dokumenta, na katerega si se pospisal. Fotokopiraj jo in napiši osebni dopis direktno na zavarovalnico, povej, da si bil zaveden, povej kaj vse si plačal in da želiš, da se pogodba ne spelje, denar pa vrnjen. Agent je verjetno res dokumente oddal, ampak polica se pa ne pripravi tako hitro, včasih traja tudi nekaj tednov. Kdaj si pa podpisal? Še danes pošlji dopis direktno na zavarovalnico! Če imaš še kakšno vprašanje, kar vprašaj.
Default avatar

Plesalka

Če si plačal premijo, pomeni tudi da si dal svoje podatke in nekaj podpisal. Torej sta ti morala pustiti ponudbo z izpolnjeno kopijo. Dokler ne dobiš originalne police, še nič ne pomeni, tudi, če je dal naprej. Zadevo storniraj in to je to. Kar pa se tiče seminarja, pa ne vem. Pozanimaj se. V najslabšem primeru izkoristi in pojdi na seminar, potem pa zaključi s tem. Kje pa naj bi bil ta seminar in kdaj?
To se moram pa prav pozanimat. Zaradi takih agentov ljudje vse mečejo v isti koš, ker so naleteli na goljufa.
Default avatar

še enkrat.

še enkrat:
če je pogodba sklenjena izven običajnih poslovnih prostorov, se lahko brez obrazložitev in v roku 14 dni odpove brez odpovednih stroškov. pika. amen. tu ni več kaj dodat.
Default avatar

mas zavarovalne pogoje?

Ko si podpisal pogodbo, si moral zraven dobiti tudi zavarovalne pogoje. Tam nekje je vcasih pisalo, da imas 8 dni casa, da si premislis in od pogodbe odstopis.
Svetujem ti, da TAKOJ poklices na zavarovalnico (ne agenta, ampak glavenga ponudnika zavarovanja ali pa agencijo, kjer ta agent dela) in poves, da bi rad odstopil od pogodbe (ce se ta 8dnevni rok ni potekel).

Ce nimas zavarovalnih pogojev ali pa to nikjer ne pise, jih poskusi poiskati na internetu ali poklici zavarovalnico in prosi, da ti jih cimprej posljejo (da ne prekoracis tega 8 dnevnega roka).

Ce bos nasel ta clen v zavarovalnih pogojih, jim se danes napisi in priporoceno oddaj dopis, da od pogodbe odstopas nepreklicno (v skladu s tem in tem clenom) in da prosis, da ti vplacano premijo nakazejo na ta in ta racun. Lahko tudi dodas, da je bila pogodba sklenjena na neobicajnem mestu, kot je ena zgoraj napisala. Ta dopis poslji agenciji, kjer ta tip dela, njemu, in na glavno zavarovalnico.

Upam, da to kaj pomaga.
Default avatar

Plesalka

še enkrat. je napisal/a:
Danes se police oz. ponudbe pišejo po domovih, če je stranka zainteresirana za predstavitev. Se pa stranka po podpisu lahko premisli in zadevo stornira, najbolje direktno na zavarovalnici z obrazložitvijo na kakšen način je do ponudbe prišlo. In celoten denar dobi nazaj.
Default avatar

mas zavarovalne pogoje?

Naceloma je pa tudi tako, da ce si ta rok ze prekoracil, se nisi zavezal za naslednjih 45 let, samo denar si izgubil. Spet napisi dopis, da od pogodbe nepreklicno odstopas in to je to. Tistega denarja verjetno ne bos vec videl, ampak vseeno boljse 110 eur kot pa 30*12*45 eurov.

Napisi ,ce se kaj rabis.
Default avatar

jao, jao, jaaaaooooo

najprej si spremeni nick v GLUP, potem pa:
- če veš da ti alkohol škodi da delaš potem bedarije - potem ne pij! če se ne moreš kontrolirat pa pojdi na zdravljenje. izgovor "da si nekaj spil" pa ni palil niti pri mačku, niti pri nobenem drugem, pa tudi pri tebi ne bo!
- če nisi sposoben reči NE, ko te nekaj ne zanima potem imaš resen problem. bi bil potreben kak razgovor pri psihiatru da raziščeš zakaj hočeš ugajati vsem okoli sebe, tudi če si potem ti na slabšem.
- nihče te ni potegnil za nos, ampak si se SAM. ko dopolniš 18 let si namreč v naši državi opravilno sposoben in te smatrajo kot da si sposoben skrbeti sam zase in si tudi ODGOVOREN za svoja dejanja. če nisi, potem pojdi na CSD da te proglasijo za opravilno nesposobnega. to si večina tupih slovenceljnev ne da vtupit v svoje bebave glave in potem, ko kakšni bebci z zakrnelimi možgani nasedajo takšnim jebivetrom, ki seveda mastno služijo. vidim svojo sosedo vsak dan, sektašica da ni večje, denarja ko solate, folk se pa dnevno vali k njej kot da niso normalni. začuda NIHČE iz domačega kraja, ki jo že poznamo iz otroštva ne hodi k njej na te "seanse" ampak samo folk iz bolj oddaljenih rajev - logično, ker če bi vedeli kakšna je, ji ne bi nesli niti 1 centa, kaj šele po par 100€ kot ona kasira. ampak pravilo je - dokler bodo živeli neumni ljudje bodo takšni služili še v največji recesiji! in kot vidimo je to 10000% res. imam dnevno na ogledu kakšni modeli se zavlačijo tja in res jih 90% izgleda kot da niso čisto zdravi v glavi.
- vsako pogodbo lahko v nekem določenem času tudi razveljaviš. VSAKO. ker je to po zakonu. tako da temu "prijatelju" povej, da hočeš pogodbo preklicat drugače boš šel na policijo in dal prijavo za goljufijo. potem boš pa videl kako se bo vse to odvijalo naprej.
- v nadaljne pa ne nasedaj vsakemu, ki ti prijazno časti en pit in ti govoriči nekaj v tri dni
Default avatar

naiven333

Sem poklical na Grawe zavarovalnico, in mi je gospa rekla da samo napišem odstop od pogodbe, številko ponudbe in transakcijski račun, ter mi bodo vrnili denar, tako kot ste mi povedali. Najlepša hvala, vem da sem naredil napako, ampak zdaj imam vsaj šolo za naprej. Kregat se mi enostavno povedano ne da, tako da določenih komentarjev sploh ne bom komentiral, saj je že velikokomu zgodilo kaj podobnega.

V najslabšem primeru se bom res udeležil seminarja, ki pa je jutri v Rogaški Slatini. Sicer pa tistega lista, ki sem ga dobil ko sem plačal teh 50e nisem niti podpisal, ga je pa agent, tako da to se moram še pozanimati kako je s tem, preden grem. Ker ko bom enkrat to izkoristil, mi denarja zagotovo ne bodo več vrnili.

Zdaj lahko samo upam, da me ni popolnoma nalagal in je pogodba sploh prava, da ni slučajno kakšen ponaredek, čeprav je gospa, ki se je javila na telefon pri zavarovalnici vedela za to podjetje in res sodelujejo z njim.

Najlepša hvala vsem.
Default avatar

ne hodi!

Samo zaboga NE HODI NA SEMINAR! Če sta te dva lahko premamila in prepričala, te bodo tam definitivno!

Požri ta denar, to ti naj bo lekcija v prihodnje. Če boš šel na en tak pranje možganov, vse je super duper juhuhu lepo, vsi služimo, samo vam še ne kapne, itak nekdo pa mora prodajati žemljice vse smo vas nategnili na suho seminar, potem nisi odnesel čisto nič od te šole! Če sta te dva s tako lahkoto prepričala, potem samo čim prej stran od tega. Če boš šel na seminar, grem stavit, da boš spušil še bistveno več kot teh 50 EUR, pa ne govorim o bencinu. In jutri boš ti prodajal zavarovanja.

In še enkrat - če gre za zavarovalno polico, reguliran subjekt ipd, ne gre za piramidno igro. Če si se pa včlanil v kakšno drugo piramidno igro, potem je pa to nekaj drugega. Ne govori pa, da gre za zavarovalno polico, takoj v isti sapi pa, da ne boš omenjal in da je piramidna igra. Ali se malo delaš norca iz nas ali si kaj prikril ali pa si tako jezen in ne ločiš med enim in drugim. Zavarovalna polica je še vedno legalen produkt, o etiki zavarovalnih zastopnikov pa ne bi.
Default avatar

takle je

Grawe je resna zavarovalnica. problem so pa res tile naši wannabe finančni svetovalci, ki mečejo na vse črno luč.
Default avatar

Julka iz tujine

še enkrat. je napisal/a:
Me cisto iz firbca zanima, kako bo doticni DOKAZAL, da je bila pogodba sklenjena izven obicajnih posovnih prostorov?
Default avatar

odvisno

Julka iz tujine je napisal/a:
Mogoče z računom iz lokala, pričo... ali pa bosta "prijatelja" dokazala, da je bilo srečanje v njunih poslovnih prostorih.