Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

nosečnost in hujšanje

Default avatar

nosečka

Mene pa nekaj zanima...sem v 4.mesecu nosečnosti pa kar hujšam..v štirih mesecih sem izgubila 5kg...pa skoraj nikoli nisem bruhala..tudi jem veliko pa mi kilogrami kar padajo..moj fant se jezi da naj neham hujšat ampak ne morem...pa ne me zdaj narobe razumet..jst nočem hujšat v nosečnosti..samo vsakič ko grem na tehtnico mi pokaže manj kg..ali je to kaj narobe če hujšam v nosečnosti?
Default avatar

GRETKA

Točno to se je dogajalo meni. Celo življenje imam višek kg, zderim se za vsako figico, v nosečnosti pa točno tako kot ti. Nikoli bruhala, jedla normalno, preležala celo nosečnost in ob enem hujšala tja do 5. meseca. Potem se je ustavilo in počasi je začela teža naraščati, tako da sem do poroda pridobila nazaj izgubljene 4 kg in še 4 zraven.
Živi in pusti živeti
Default avatar

nosečka

hvala za odgovor.tudi jaz sem imela/imam preveč kg...ko nisem še bila noseča nikakor nisem mogla s kilami dol zdaj pa kar naenkrat padajo :)
Default avatar

Jalapena

Do 3. meseca sem tudi jaz malce shujšala, pa tudi nikoli nisem bruhala, potem pa se mi je povrnil in tudi izboljšal apetit in sem začela normalno dobivati na teži.
Default avatar

moja sestra tudi

Moja sestra je tudi ogromno shujšala v nosečnosti, pred zanositvijo in po koncu dojenja je vse kg dobila nazaj, a v nosečnosti je shujšala vsaj ene 20kg. Očitno je otrok vse 'jemal' zase, ne vemo.

Vemo le, da je hči bila zdrava kot riba in mami.

Za vsak slučaj pa pojdi do zdravnika, če te to skrbi!
Default avatar

rovinj

Tudi jaz sem hujšala, sem pa bruhala skoraj vso nosečnost, vse mi je smrdelo, nič mi ni pasalo jest. Tako da sem imela, ko sem šla rodit, samo štiri kg več, kot ko sem zanosila. Otrok je zdrav:)
Default avatar

arkyca

Znanka je imela pred nosečnostjo skoraj 100 kg, sedaj pol leta po porodu jih ima "samo" 70 kg. Takoj, ko je zanosila ji je začela teža zelo padat, vsak mesec je bila bolj suha. Na koncu je zgubila kar 30 kilogramov. Pa naj kdo reče, da se z nosečnostjo ne da shujšat :)
Default avatar

zdrava pamet

Če se prehranjuješ tako, kot je prav, in imaš viška kg, ni nič narobe.
Med nosečnostjo se spreminja tudi presnova in verjetno je to razlog, da gredo kile dol. Torej, če ješ normalno, je vse v redu. Problem bi bil, če bi ti bilo non stop slabo, ne bi mogla jest, bruhala ... Jaz sem prve tri mesece shujšala (pa sem bila že tako suha), ker se fasala črevesni virus, potem me je pa držala še nosečniška slabost. Tisto je bilo pa res švoh.
Default avatar

odvisno od

Odvisno od tvoje teže pred zanositvijo bom rekla. Ne moreš primerjati žensko, ki ima 100 kg in zanosi, saj se ona po pravilih recimo ne bi smela skoraj nič zrediti. Na drugi strani pa žensko, ki ima 50kg, ki nima zaloge,...... Če ješ uravnoteženo prehrano naj ne bi bilo nič narobe, če nja začetku skujšaš par kg, najbolje da se posvetuješ z zdravnikom. Ker pomojem, da bi celo nosečnost izgubljala kg, in jih imela ful manj kot prej pa skoraj ni mogoče, kaj pa teža otroka, vode, plodovnice, več krvi,....
Default avatar

lahko je tudi

Pojdi k zdravniku. Lahko je tudi nosečniška sladkorna.