Forum.Over.Net

Starševski čvek

cene kozmetičark (akne)

Default avatar

mozolc

včeraj sem bila po 100 letih pri kozmetičarki in dala za nego kože 70€ (cel kup zadev pa napravic, kdo bi si vse zapomnil....).
ker imam akne, bom morala dat skoz kar nekaj tretmajev. poleg kremic, ki jih sama prodaja in priporoča za mojo kožo, bom vsakič ob 100€...

kako si to privoščite? meni je kar škoda denarja. upam da vsaj ne bom tako mozoljasta kot prej- imam jih hormonsko, zato me "skrbi" koliko mi bo res lahko pomagala :-(
Default avatar

no-ja

No, evo, tole sem prejle dobila po el. pošti, mogoče ti pride prav:

Akne se običajno pojavijo v puberteti in izginejo, ko vstopimo v svet odraslih.

Redki pa niso niti primeri, ko nas akne nikakor nočejo zapustiti, ali pa se celo prvič odrastejo, ko naši hormoni že nekaj časa ne divjajo več. Prav tako, kot akne prizadenejo ljudi različnih starosti, pa so različni tudi učinki zdravil - medtem ko ta nekaterim pomagajo, pa na druge sploh nimajo učinka.
Zakaj se akne sploh pojavijo?
Akne pogosto povzroči povečano izločanje sebuma zaradi povečane količine hormonov, kar se dogaja predvsem, ko smo v puberteti. Maščoba se nabere v porah in jih zamaši, zaradi česar se pojavijo akne. Poleg tega težave s kožo povzročajo tudi mikroskopske pršice, ki živijo na obrazih večine ljudi.
Zeliščna zdravila
Zdravila za zdravljenje aken so nevarna in imajo nešteto stranskih učinkov. Zato se raje držite pravilne nege obraza in se poslužite naravnih zdravil.
Ker morate obraz ohraniti karseda čist, se ga nikar ne dotikajte z rokami. Druga skrajnost je pretirano umivanje kože, ki slednjo izsuši, zaradi česar se prične pospešeno mastiti, da bi nadoknadila za izgubljeno. Obraz dvakrat dnevno umijte z naravnim milom, kot je afriško črno milo, in se ga ne dotikajte.
Sedaj je čas za zdravljenje. Preizkusite lahko sledeča naravna zdravila:
Olje čajevca - uničuje bakterije in pršice, ki jih povezujemo z aknami. Čajevec je izjemno učinkovit pri boju z aknami, saj lahko njegov učinek primerjamo z zdravili na recept.
Olje sivke - olje sivke ima antibakterijske in protivnetne lastnosti. Primešajte ga čistilu za obraz ali ga nakapljajte na vato ter ga z njo nežno nanesite na mozolje.
Rman - rman za zdravljenje aken uživamo v obliki čaja. Rastlina je bogata z minerali, ostanek čaja pa lahko nanesemo neposredno na kožo.
Regrat - kot rman, regrat telesu pomaga izločati bakterije. Poleg tega stimulira jetra in prebavo, s tem pa telesu pomaga izločati tudi toksine in prekomerne količine hormonov. Jemo ga svežega ali pijemo v obliki čaja.
Ognjič - ognjič odlično blaži vnetja in je antibakterijski, torej ima točno tiste lastnosti, ki odpravljajo akne.
Kamilica - tudi kamilica deluje protivnetno. Iz nje pripravimo čas, ki ga spijemo in nanesemo na kožo.
Vrtnična voda - vrtnice delujejo antibakterijsko, najbolje pa je, da uporabimo vrtnično vodo, ki jo na obraz nanašamo kot tonik.
Aloe vera - pomiri razdraženo kožo, pomaga celiti rane in deluje protivnetno.
Brez sprememb ne gre
Akne v veliki meri povzroča tudi nekakovosten življenjski slog. Predvsem hrana z visokim glikemičnim indeksom je lahko pomemben povzročitelj vaših težav.
Default avatar

pazi

Domnevam, da si tudi ti že ven iz pubertete in te mozolji še vedno preganjajo. Jaz sem že 30+ pa se mi to še vedno dogaja. Sploh pred menstruacijo.
Pri kozmetičarki pa bodi malce previdna. Meni je tudi dala kup vzorčkov in sploh in naj bi bile uporabljene kreme super naravne in najboljše za mojo kožo. vzorčkov nisem niti odprla. Zakaj?
Ker sem drug dan po negi s temi čudežnimi kremamim pri kozmetičarki, imela kar par svežih, velih mozoljev in to tam, kjer se mi drugače ne pojavljajo. Na licih. Tako, da meni je vsa ta nega škodila. Mislila sem, da bo stanje boljše pa je bilo ravno obratno. Izbruh mozoljev kot, da bi mi kožo zamašili.
Kaj pa res pomaga pa še nisem ugotovila.
Default avatar

predrago..

Mislim, da to predrago plačuješ. Po moje bi bila neka normalna cena nege obraza tam okoli 40 €. Poleg tega ti res ni treba kupovati teh njenih dragih kremic, ki jih ona priporoča. Imaš v Müllerju tudi kakšne zelo kvalitetne (naravne, nekomedogene, brez umetnih barvil in dišav...), boš dala 40-50 € in imela kremo 50 ml, ki jo lahko kar en čas uporabljaš.
Default avatar

melita65

NEGA OBRAZA


kratka nega (do 30') 22,00 €
1. piling, masaža
2. piling, maska
osvežilna nega (do 60') 43,00 €
piling, masaža, maska
nega mlade kože (do 60') 38,00 €
normalna koža z ogrci
nega problematične kože (do 90') 55,00 €
mastna koža z aknami
nega hrbta (do 45') 36,00 €
mikrodermabrazija, globinsko čiščenje
klasična nega (do 90') 60,00 €
piling, globinsko čiščenje,masaža, maska
specialna nega (do 90') 68,00 €
klasična nega s specialnimi dodatki
kraljevska nega (do 120') 83,00 €
specialna nega z nego za okoli oči
prestižna nega (do 150') 110,00 €
kraljevska nega ter piling, masaža in
parafinska obloga rok
nega za okoli oči (do 30') 20,00 €
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija