Forum.Over.Net

Starševski čvek

Steznik za hrbtenico

Default avatar

Nikaaa94

Pozdravljeni,
zanima me, če je tukaj kdo ki ima izkušnje s stezniki za hrbtenico ? Sama ga namrec dobim ta mesec in me zanima učinkovitost, in koliko časa ste ga nosili? Sama imam kifozo, ki meri 60 stopinj in sem stara 18 let, kar je sicer že pozno za zdravljenje s steznikom. Če ne bo bolje dobim gips. Torej ali ima kdo izkušnje s steznikom ali gipsom ?
Default avatar

ahhhhhhhhhhhh

24 ur nosit steznik, redno delat 5 x delat vaje + še špot. Kake vaje v fitnesu po posvetu strokovnjaka.

Gips - ne sprašuj
Default avatar

melita65

Res ne mal ampak zelo pozno, pri moji hčeri so pri 14 hiteli z steznikom, vsak dan jim je bil važen da ga čim prej dobi, najprej ga je dokaj redno nosila, samo za v šolo ne, potem je še to opustila, res je to ena sitna stvar, je pa redno telovadila, pomagalo pa itak ni :-(. Letos je na žalost morala na operacijo v Valdoltro (skolioza torakalno 43 stopinj in lumbalno 42 stopinj). Probaj bit vztrajna s tem steznikom, morda se izogneš hujšim stvarem.
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija
Default avatar

v glavnem

Tole s steznikom pri osemnajstih bo bolj blažev žegen. Praviloma se steznik predpiše do časa, ko otrok še raste, nekako je meja, če je punca dobila menstruacijo (tako je vsaj bilo včasih, zdaj kot berem je očitno drugače), potem se ga nosi nekaj let in 24/7, ponoči in podnevi, sicer ne upat na rezultate (ena piše, da ga je hči nosila redno, le za v šolo ne ... to je isto kot nič). Poznam pa punco, zdaj že žensko, ki je bila že praktično naročena na operacijo, pa je z vso trmo se upirala, začela hodit na fitnes vsak dan in fitnesirati, res jačati hrbrne mišice pod strokovnim nadzorom in v pol leta je bila praktično ok.
Default avatar

melita65

v glavnem je napisal/a:
Sem napisala, da ni bila dosledna pri nošenju, pa tudi njej ga ni bilo treba nosit ponoči.
Je pa res, da ko so ugotovili, da je nehala rast, ji tudi steznika ni bilo treba več nosit. Dvomim pa da si je tvoja znanka zravnala hrbtenico z fitnesom, lahko je okrepila mišice, hrbtenice pa s tem ni zravnala.
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija
Default avatar

Nikaaa94

No hvala za odgovore. Jaz sem steznik prvič dobila že kakšne 3 - 4 leta nazaj in so šele lansko leto ugotovili, da je pravzaprav steznik ki sem ga dobila napačen. Vem da je to pozno že, so mi povedali. Gips bi pa tudi morala dobiti lansko leto, saj se je stanje poslabšalo, saj nisem delala vaj in ne nosila steznika, sedaj pa smo se nekako dogovorili z ortopedom, da z mavcem še počakamo, saj hodim v fitnes sedaj in dobim steznik, če pa do januarja ne bo kaj bolje, se bom pač morala sprijazniti s tem. Ima kdo kakšne izkušnje z gipsom, predvsem če je učinkovit, saj poznam primer, kjer je bilo stanje čez čas enako kot na začetku.
Default avatar

melita65

Dobi si napotnico za Valdoltro, da te tam pregledajo.
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija
Default avatar

Nikaaa94

Hodim v Valdoltro od leta 2009 mislim da, prav tako pa sem bila na pregledu tudi na Hrvaškem.
Default avatar

Hejjjj

Jaz ga tudi dobim, stara sem pa 14. Mene so s tem steznikom ful prestrašli, zanima pa me če se pod oblačili opazi
Default avatar

sara13steznik

Hej.
Stara sem 13.Jaz imam steznik in je ful oprijet. Dva tedna ga najprej nosiš samo doma pol pa v šoli in vsepovsod po 20 ur.
Imaš 4 "sladke" ure :-). In ne boli nič
Malo se vidi pod majico samo tam pri pazduho drgač pa niti ne. Jaz nosim jopco da se sploh me vidi in to. Za šport pa moraš dati ga dol ker pač nesmeš ga met gor.
Default avatar

NanaH

Še moja izkušnja. Pri 13 letni hčeri so na sistematskem pregledu ugotovili krivino, in sva šli na pregled k ortopedu v Lj. Takrat je bila dvojna krivina 25 in 21 stopinj. Rekel je, da to ni nič, in dal kontrolo čez 6 mesecev. Na naslednji kontroli smo bili na 45 in 43 stopinjah in on izjavi, da je zdaj pa že čas za operacijo. No, mene je itak kap, hči pa v jok. Seveda sva z možem preiskala vse možnosti in tako smo pristali v Valdoltri pri dr. Kramarju. Da skrajšam, tudi on je predlagal operacijo in ker se nismo kar strinjali s tem, je predlagal steznik za 6 mesecev do operacije. Za steznik smo šli najprej v Sočo (tako kot je naročil), kjer so nam pokazali steznik, za katerega smo brali da ni učinkovit, prava mučilna naprava, in da je iz leta 1947!. Iskala sem možnosti za tujino, ker sem brala, da obstojajo učinkoviti stezniki, potem pa sem slučajno našla spletno stran podjetja v Šmartnem (Lj), na kateri so predstavljali nekaj podobnega. Ker je v Nemčiji tak steznik 2.000-3.000 eur (pa bi vseeno dali, če ne bi bilo drugače) smo vseeno šli pogledat kaj ponujajo. Po pogovoru smo se odločili, da nam steznik izdelajo oni na napotnico iz Valdoltre. Moram priznat, da je bila odločitev pravilna. Po 8 mesecih je krivina 31 in 24 stopinj(ortoped rekel, da super), skratka operacija ni več potrebna. Zraven smo delali vaje, ki so nam jih priporočili,. Steznik, ki je bil že nekajkrat prilagojen novemu stanju, ni več uporaben, naročili smo novega (samoplačniško 530 eur), saj ga bo nosila še naprej. No pred nekaj dnevi pa sem še brala članek. Če koga zanima še link do članka http://www.delo.si/znanje/znanost/manj- ... lioze.html
Drugače pa enako, kot je napisala Sara13steznik, očitno smo bili pri istih:).
Default avatar

KlaraKl

Joj Mitja K, ne delat reklame, če ne veš kaj je skolioza in kakšno zdravljenje je primerno.
Steznik, ki ga omenjaš niti pod razno ni primeren za zdravljenje skolioze!! Ne zavajat in delat škode na račun svojega dobička!, Pa upam, da tvoja hči ali vnukinja ne dobi skolioze.
Default avatar

Masa24

Pozdravljene,

bi bila mogoče katera pripravljena prodati svoj steznik, sama ga namreč dobim v roku 1 leta (milwake steznik) in bi se rada kar najbolj pripravila na to kar me čaka. Vem da so narejeni po meri ampak bi vseeno ga odkupila. Pišite mi na: [email protected]

lp, Maša