Ženski in Moški čvek

Kje ste aktivne ženske?

Default avatar
Ženske samo jamrate kako ni aktivnih moških nad 30 pa da so samski. Pa da ni izobraženih, razgledanih, s službo.
Jaz imam službo, tudi razgledan sem kar ok, končal faks, amapk punce ne najdem. Vse se ustrašijo, ko jim povem, da plezam, da kolesarim, da smučam... da zelo rad potujem in to z nahrbtnikom in šotorom, ne po hotelih.
Ženskam pa to ni všeč.
TU gor pa berem kako so vse nekaj aktivne. Mene pa ženske ravno zato skenslajo, ker sem menda preveč aktiven, sploh tisto plezanje in potovanja jim niso všeč.
Default avatar
aktiven30+ je napisal/a:
Jap, ta tvoja hiperaktivnost je kar malo moteča. :))

Hecam se, saj boš našel tako, ki ji bo tvoja aktivnost ustrezala.
Default avatar
Ja, glede na pisanje sodeč, bi rekel, da naj bi jih bilo na MONu polno.
Default avatar
Kontaktiraj onega, ko je nekaj jokal o svoji preaktivni bivši. naj ti da njeno telefonsko.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar
aktiven30+ je napisal/a:
Aktiven, saj veš, kako je, ljudje radi malo pretiravajo pri opisovanju svojih aktivnosti in sposobnosti. En primer je ta resničnostni šov Gostilna išče šefa. Preden so začeli kuhati so se vsi hvalili kako "razturajo" v kuhinji, no kasneje pa se je videlo, da je bore malo talentov. Tako je tudi s pisanjem tu na MON-u.
Default avatar
Skoraj kot da bi brala mene :) s to razliko, da lahko rečem, da ni moških. Ali pa smo taki preveč zahtevni???
Default avatar
Se bojim, da si že s prvim stavkom izgubil 99% možnih kandidatk. Težko boš tole popravil s tem nickom. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
aktiven30+ je napisal/a:
Fantin, z veseljem te pozihram, odkolesarim kako turco, pomagam postavit šotor... pri smučanju pa... no ja, me boš že naučil ;)
Default avatar
Kot sem ze zjutraj napisal, clovek z nevsakdanjim zivljenjem si brez vecjih kompromisov tezko najde zares kompatibilnega partnerja. Pa naj gre za "prevec" sportanja, "prevec" potovalne zilice, ... karkoli ze, tudi razgledanosti, pameti. Ali premalo. :)

Jaz npr. nisem nikoli bil nek vrhunski sportnik ali ekstremist, ampak kot fit rekreativec sila redko naletim na punco s katero bi se lahko z uzitkom skupaj rekreirala, ker gre obicajno za preveliko razliko v nivoju. Se prilagajam, in se imava lahko tudi lepo, ampak to ni tisto pravo.
Prav tako nisem nek izraziti avanturist. Tudi relativno staticni dopust v resortu s par izleti je okay. Ampak jaz bi to kombiniral se s cim drugim, tudi kaksnim daljsim potovanjem. Logicno, spet sila redko naletim na punco, ki ji ni problem toliko svojega casa in denarja nameniti za kaj takega. Se prilagajam, in nama je se vedno lepo, ampak me ne ispolnjuje.
Podobno je tudi glede splosnega nacina razmisljanja. Bolj ko je clovek razgledan, kar ni isto formalni izobrazbi, ceprav obstaja korelacija, tezje se clovek "ujame" z drugimi. Vecina pac v zivljenju bore malo bere in temu primerno je razumevanje sveta, ki jih obdaja. Skromno, ozko in populisticno, odraz druzbe in medijev, ki jim sluzijo za informiranje.

Kaj narediti? Moram priznati, da prave resitve se nisem nasel. Pa mi ne manjka deklet. Ampak gre za prevec kompromisiranja na N podrocjih, da bi se s njimi trajno videl.

Namerno ne pisem o materijalni situiranosti, nivoju formalne izobrazbe, "statusu", "stabilnosti", ipd dejavnikih na katere sploh dekleta dajo veliko. Ne da same kaj ekstra "nudijo", vsaj obicajno je tako, le od tipov marsikaj pricakujejo. Na sreco tudi v tem izstopam, tako da se mi ne manjka nadpovprecnih kandidatk. Ampak, kot pravim, tudi take so obicajno dalec od zenske s katero bi se dolgorocno videl.
Default avatar
Dater, ali v tvoji viziji sploh obstaja kakšna s katero bi se videl? To je osnovni pogoj. Potem pa mora bit povrhu še ta pogoj realno zamišljen. Namreč, če si želiš ženske s tremi joški, je morda nikoli ne boš našel ali pa ona tebe. :)
Jaz mislim, da če najdeš rekreativno športnico, ni hudič, da ne najdeta ene ali dveh skupnih disciplin. Razen, če mora obvladati vse to, s čimer se ti ukvarjaš. Potem pa smo spet pri "treh joških". :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Mislim, da se taksni enostavno moramo namazati s potrpljenjem, med tem pa ziveti za nas normalno zivljenje. Morda se s casom mi izzivimo in spremenimo, morda najdemo kar si zelimo, predvsem pa se ne smemo zamoriti z dejstvom, da potencijalni partner ni za vsakim vogalom. :)
Default avatar
Dater je napisal/a:
Ti iščeš idealno osebo, z vsemi lastnostmi, ki jih imaš tudi sam. V bistvu iščeš močno kompatibilno osebo, s katero ne bi imel nikakršnega usklajevanja, prilagajanja itd.

Mislim, da ne veš, kaj je to potrpežljivost:).
Default avatar
Ko berem Daterjev zapis, si manem oči, če slučajno nisem tega jaz pisal.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar
Spider je napisal/a:
Da razložim. Osebno nisem ekstremist v nobenem pogledu, niti ekstremni popotnik. Problem je v tem, da sem kot oseba samozadosten. Prišel sem do zaključka, da so meni prioriteta enostavno druge stvari, resna zveza v kakršnikoli obliki pa na zadnjem mestu. Ne sprašujem se zato več sploh, kdaj bom srečal "pravo za celo življenje", ali kaj podobnega.

Če bom kdaj oče, bom po nesreči. Ker se bom pač zaljubil in se bo zgodilo. Osebno ne verjamem, da bom kdaj načrtno delal na tem, da bi imel družino.

Če s ebo kakšna slučajno kdaj poročila z mano, se bo čez ene 15 let sigurno ločila. Meni je vzor za starejša leta moj oče. Neobremenjen skoraj 60-letnik, delavnega in hkrati lagodnega življenja, ki rad športa, v njegovo življenje pa včasih vstopi kakšna ženska.
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar
Spider je napisal/a:
Pač. Ali po nesreči :) :) :) No jaz , če se kdaj bom, se bom po sreči. Sicer pa tudi pač :) :)

Koda: Izberi vse

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i]
[sup]france balantič [/sup]
Default avatar
Marko je napisal/a:
V Zivljenju sem se dokaj resno z marsicem ukvarjal; vsaj 10 sporti, od teh v 4 tekmovalno, z enim vec kot desetletje. Se pravi, naceloma mi ne bi smelo biti tezko najti skupne tocke z aktivnimi dekleti, vsaj kar se rekreacije tice, a ne?

Pa temu ni tako! Na koliko punc samo naletim, ki so jih polna usta kako fit so in v cem vse uzivajo. To je sploh obicajno, ce so v zgodnjih letih resneje sportale. In kaj se pokaze?

Vzemimo "kolesarke". Marsikatera "kolesarka" doma nima niti funkcionalnega kolesa. Ene se parkrat-letno za slabo uro zapeljejo po soseski; ce sploh. Tistih par, katere pa res nekaj malega kolesarijo, pa so se vedno DALEC od mene po kondiciji, tehniki, opremi, itd pa naj gre za gorsko ali cestno voznjo. In kako se naj potem kam skupaj podava? Od nje vse tece, jaz turisticno pedaliram in opazujem pticke. Pa saj je sem pa tja tudi tako kolesarjenje okay, ampak tako kot Bojan Krizaj ne bo uzival v smucanju z mano, pa ceprav sem cisto soliden smucar, tudi jaz le izjemoma uzivam v kolesarjenju s tipicno "kolesarko". In da ne bo pomote, dalec sem od nekega kolesarskega fanatika. Nikoli nisem tekmoval. Tudi v sezoni grem le par tednov vec kot dvakrat-trikrat na kolo. Ampak dejstvo je, da sem se vedno tam nekje blizu nivoja 20-letnih tekmovalk in z vecino "kolesark" imam sila malo skupnega. Sicer pa, saj ce ste tudi sami malo vec na kolesu vidite kako malo zensk kolesari.

Podobno velja tudi za dolgi niz drugih oblik rekreacije. Vecina punc, sploh ko so enkrat okoli 30 let, ima porazno kondicijo. In za vecino se z zakljuckom solanja konca vsaka fizicna aktivnostj. Domet "aktivnih" pa je salsa, zumba, aerobika, yoga, pilates in podobno kar nudijo po fitnesih. Ne pravim da to ne steje, ampak ni nakljucje da prave rekreativce redko tja zanese. Rekreiramo se, ker v tem iskreno uzivamo, in mnogi to raje pocnemo zunaj, v naravi.

Kolesarstvu podobno zgodbo pa bi lahko napisal se o prav tako "popularnem" hribolazenju. Vse nekaj planinarijo, dokler ne vidis, da so na nivoju neizkusenih penzionistov. Clovek pac ne more na Kilimanjaro s punco, ki se ji ze med vsponom na Smarna goro stemni, ce se lahko malo pohecam.

Skratka, redko se ujamem s samo-oklicanimi "aktivnimi" puncami. Kot ze receno, takih, ki se z uzitkom rekreirajo iz uzitka je sila malo. Cesto gre za druge razloge, hujsanje, ipd. Vem; tudi izjeme so. In tudi na take sem ze naletem. Ampak med njimi prednjacijo meni neprivlacne mozace. :)

Ne me napacno razumet, malo je aktivnosti, ki jih se nisem poskusil z dekleti. Tudi uzivam v njih. Ampak se z njimi enostavno ne vidim dolgorocno, ker je njihov pristop do aktivnega zivljenje obicajno bolj posiljen.

Toliko o mojih izkusnjah z aktivnimi zenskami in njihovem "rekreiranju". Le izjemoma se s katero v cem kolikot toliko ujamem, da je vredno omenjanja. Razumem pa, da bi najbrz na vse sila drugace gledal, ce bi bil povprecen moski s pivskim trebuhov.

Prav zaradi taksnih izkusenj, ze nekaj casa sploh ne "iscem" med "aktivnimi", ampak skupne tocke iscem na drugih bolj intelektualnih podrocjih in se pac rekreiram sam oz. s sebi primerno druzbo.

In ce smo ze pri mozganski gimnastiki, spet se pokaze da so tudi za veliko vecino intelektualk knjige nekaj kar se od zakljucka solanja pusti pri miru, razen ce gre za Zenske so z Venere moski pa z Marsa, kar smatrajo za delo na sebi. Sploh ambiciozne feministke in moralno bankrotirane liberalke, pa se ne morejo izogniti potrebi po prodajanju populisticne TV propagande. Alternative ne poznajo, niti jih zanima, se manj pa se mislijo same v kaj poglobiti. Za njih si cudak, ker ne razmisljas tako kot uci Al Gore ali kdo ze. Tako po mesecu, dveh, treh vedno znova odkrijem, kako malo imava pravzaprav skupnega, saj navdusenje, da lahko teden dni skupaj smucava, kmalu mine.

Nekomu se bo zdelo, da nisem dovolj potrpezljiv. Najbrz ima prav, ce je smisel veze vstrajati z nekom samo zato da si v vezi, si ustvaris druzino, ipd. Vcasih sem bil dosti bolj potrpezljiv. Tudi leta sem vstrajal preden bi mi prekipelo.
Ampak, ce je vecini zensk ispod casti, da so z nekom z nizjo stopnjo izobrazbe, slabso sluzbo, manjso placo, skromnejsim materijalnim stanjem, ipd, potem tudi jaz nisem noben ekstremist, ker se ne nameravam sprijazniti z osebo, ki mi na NOBENEM podrocju ne parira. Par mesecev in sledi nova; ce me je volja.
Do tega pride se toliko prej, ce se niti v spolnosti ne izkaze. In hvala bogu, da sem vesc vseh "zenskih" opravil, ker ce bi bil odvisen od kuharskih in drugacnih sposobnosti mnogih danasnjih intelektualk bi tenko piskal, najbrz pa tudi driskal, lol.

Pa brez zamere. Jaz imam punce rad. Brez vas ne morem. Le na taksno, ki bi me prepricala, da je za porocit se nisem naletel. In starejsi ko sem, manj zadrzujem dah, da jo bom v kratkem tudi nasel. In kar je se najboljse, tako kot Spider, s tem se vec ne obremenjujem. Spoznal sem, da ce zenske se kako rade limajo na moske, ki smo psihofizicno na nivoju in izrazito izstopamo od povprecja.
Default avatar
Dater je napisal/a:
Saj ni problem v hobijih in izstopanju iz povprečja, ampak to, da smo kot družba vedno bolj odtujeni drug od drugega.
Vedno bolj zabarikadirani v svojem navideznem in varnem zavetju pred drugimi ljudmi, ki nam večkrat predstavljajo grožnjo, kot pa prijateljsko bližino. Zato je vedno težje najti pot do srca, ki je tako zelo ranljivo.....
Default avatar
Goldfish je napisal/a:
Nimam se za idealnoga. Jasno mi je da idealna zenska lahko dobi lepsega, pametnejsega, bogatejsega, mocnejsega, vplivnejsega, itd. Nisem perfekcionist, karierist, niti nek ekstremist. Le samostojen, na mestu, produkt vlozenega casa in truda.

Ce je kaj moja krivda, ko govorimo o razmerjih, je to prepricanje, ki ga deli vecina "uspesnih" karieristk, ceprav gre pri njih za druge razloge. Ne zelim se poparckati s punco, ki zeli biti v vsem enakopravna, mi pa v NICEMER ne more parirati. Taki bi v vsem moral iti na roko, samo da bi bil mir v hisi, in se stalno prilagajati na njen nivo, na kolesu, skozi pogovor, najbrz tudi custveno, ker ona obratno preprosto ni sposobna, ker v ne dovolj vlaga vase.

Ne recem, da si ne zelim "sorodne duse" s katero bi se idealno ujel. Kdo pa ne bi, a ne? Sem pa realist in kot tak pripravljen na marsikateri kompromis.
Tako se tudi vec ne nadeljam aktivne, sportnice, ipd. Sportam lahko tudi sam, ce njej bolj pase kaj drugega je to cisto okay. Sem pa tja bova skupaj kaj na easy in to je cisto okay.
Tudi z uspescnimi karieristkami imam relativno slabe izkusnje, ker bi od prve do zadnje pametovale, ne zavedajo pa se kako zaslepljene so s propagando. Njenega denarja tako ne potrebujem. S taksnimi z manj opranimi mozgani, a zdravo inteligenco, pa gre dosti laze ziveti.
Torej, se najbolje se ujamem z nacitanimi (kar se ne pomeni doktorata), prilagodljivimi in custvenimi zenskami z visokim IQ in EQ ter zeljo po otkrivanju novega, neznanega, kar se vidi ze pri spolnosti, kak odnos ima do nje. In da je psihofizicno okay...

Samo zalostno je, da se malo ljudi pravzaprav zaveda tega kaksni so. Danes se bolj gleda na denar, sluzbo, diplomo, itd ker pa so lahko sila varljivi indikatorji, ki malo tega povedo o kakovosti osebe. Po moje ga sploh punce tu posteno mimo brcate, ker se tako palite na hisa + auto + sluzba, sploh ker vas to zanima ze pri 25-letnikih, ki karkoli od tega imajo le zaradi starsev.
Default avatar
Dater je napisal/a:
Občutek varnosti je bil že od nekdaj med prioritetnimi. In spet postaja vedno bolj pomemben dejavnik, predvsem zaradi materijalističnega pogleda na svet, kjer si vreden toliko, kolikor je ocenjena tvoja materijalna vrednost.
Seveda je posledično temu vedno več težav v odnosih zaradi nerazvite čustvene plati.