Starševski čvek

PRITOŽBA NA DELO SOCIALNE DELAVKE

Default avatar
Pozdravljeni!.
Včeraj sem imela grozen dan in bi ga najraši pozabila. Bila sem na centru za socialno delo, kjer sem se pozanimala, da kako naj urejam papirje za porodniško in kaj vse potrebujem zraven priložit. Socialna delavka me pa vpraša, če vem da kdo je oče mojega otroka. Halo, mene je skoraj kap. Kako lahko me tako poniža, saj imam urejene vse papirje in očetovstvo.res me je zelo prizadela. Zanima me, da kam lahko odam svojo pritožbo nad delom socialne delavke.
lp
Default avatar
Nikamor, so vse enake. Nesposobne in brez vsakih manir se znašajo nad ljudmi, ki potrebujejo njihovo pomoč. če na MONu objaviš še največ ljudi izve.
Default avatar
RAZOČARANA je napisal/a:
In kaj je to tako groznega. Ali ne veš, kdo je oče? Če pa veš, potem te to vprašanje res ne more prizadeti. Verjetno to mora itak vprašat.
Default avatar
Po moje pa res ne veš, kdo je oče otroka, drugače te to ne bi tako prizadelo. S kolikimi si pa seksala? Najbolje, da po rojstvu otroka vse svoje jebače povabiš na DNK test. Ni vrag, da ne bo pri enem pozitiven.
Default avatar
Ali te je točno tako vprašala: "Ali veste, kdo je oče vašega otroka?" Ali te je mogoče vprašala: "Ali imate očetovstvo za otroka že urejeno?" Mogoče ti je pa samo hotela pomagati (ker, ne boš verjela, še danes, v 21. stoletju marsikateri par ne ve, da je potrebno, če nista poročena, urediti priznanje očetovstva). Potem se pa kregajo na matičarke, ko izdajo rojstni list brez očeta!
Default avatar
Najprej praviš, da si imela slab dan, potem pa, da te je socialna delavka nekaj vprašala in ti si zaradi tega tako ogorčena, da bi jo kar tožila?????

To če si TI užaljena, je TVOJA OSEBNA lastnost, povsem očitno je to tvoja negativna lastnost.

Socialna delavka je le delala svoje delo in če si ti prišla k njej predhodno slabe volje in na njo stresala to svojo slabo voljo - si samo dobila pokasirano - svojo slabo voljo.

Poznaš tisto: dobro se z dobrim vrača? očitno ne, vsaj v tem primeru ne.

Meni pa se socialne delavke prav smilijo, ker tja hodijo vse sorta nezadovoljneži, negativci, ki na nje stresajo svoje 'slabe dni' ali bolje rečeno 'leta'....

Če si noseča draga avtorica, škoduješ v prvi vrsti sebi in otroku. Zato, mirno kri, nič ni pomembno, je mar tako hudo, če te kdo vpraša, če veš kdo je oče otroku? jaz bi to osebno vzela za hec in bi se smejala, pa bi ji rekla nazaj, da se mi šajna že, kdo bi bil oče....da tok poredna že nism...al pa tko v štosu kaj....
Default avatar
Seveda da vem kdo je oče mojega otroka, saj imava urejeno očetovstvo. ja imela sem slab dan, ker me je socialna delavka tako nesramna spraševala če vem kdo je oče otroka.
Default avatar
RAZOČARANA je napisal/a:
To pa je res taka stvar, da kar moraš imeti slab dan. Zakaj že?!
Default avatar
Imam prijateljico z zelo lepim karakterjem, vedno je pripravljena vsakomur pomagati, prijazna, s širokim pogledom na življenje- skratka super punca!!
Zakaj tako dolg uvod? Zato, ker je socialna delavka. Ki tega poklica ne opravlja. Ker ga je, pa so jo ostale ovirale in metale polena pod noge, ker je hotela POMAGATI!!
Pravi, da so socialne delavke v Sloveniji sramota za človeško raso .
Zdaj je v komerciali.Ker je sposobna in pridna živi zelo lepo. Celo luksuzno. Hiša z bazenom, vikend na morju, dober avto, potovanja v tujino...Ni da ni.
Ona te nikoli ne bi vprašala, če sploh veš, kdo je oče. Rekla bi: saj očetovstvo imate verjetno tudi formalno urejeno, kajne?
Default avatar
RAZOČARANA je napisal/a:
Mogoče gre pa za dva različna postopka. A si se to pozanimala, če je morda vprašanje odvisno od tega?
A si ti tej socialni delavki dala urejene papirje pod nos, da je preverila tvoje urejene papirje in te je šele potem dodatno vprašala, ko je na papirjih pisalo kdo je oče, kdo je oče tvojega otroka? Ali te je vprašala ob vprašanju, katere papirje sploh potrebuješ?

Ko zganjate galamo, se najprej pozanimajte osnovne stvari, pa potem presodite, ali vas je neupravičeno nekdo kaj vprašal.
Default avatar
Na obrazcih za urejanje porodniškega nadomestila ni nikjer odstavka o očetu otroka. Tako je dejansko bilo vprašanje socialne delavke v tej obliki skrajno neumestno.
Default avatar
Seveda se pritoži. Vsaka socialne delavka ima tudi nekoga nad seboj. Seveda ne boš kaj dosti dosegla, vseeno ji pa kljub temu ne bo.
Takšno vprašanje je popolnoma neumestno, in če bi vprašala mene, bi vprašala tudi jaz njo!
Default avatar
astrid74 je napisal/a:
Mogoče je pa samo nerodno vprašala ali niti ne pri tistih, ki so seznanjeni s tem:

"Potrditev očetovstva
Ko urejate porodniško in dodatke za rojstvo otroka, morate v primeru, da z očetom otroka niste poročeni, opraviti še priznanje očetovstva. Ob prisotnosti socialne delavke ali delavca se napiše zapisnik, ki vam v prihodnje koristi za očetovski dopust, vpis partnerja kot očeta otroka in podobno. V primeru, da ste poročeni se vaš zakonski partner avtomatsko upošteva kot oče otroka."

Seveda bi mončice prijavljale vse, še predno se o čem pozanimajo.
Default avatar
Seveda pa avtorica mončica ni odgovorila na dve preprosti vprašanji, ki bi tudi že osnovno razjasnili, da je pač mogoče vsem ostalim, ki niso zaposleni dovoljeni stresati slabo voljo vse povprek.
Default avatar
Ti si uboga razočarana pa prideš iskat pravico sem na internet, kako blatit eno bogo žensko v službi ? Ti si bolnik totalen...zaradi takih kot ti so prostori v noriščnici prezasedeni...verjetno te je zmotlo vprašanje ker niti sama ne veš kdo te je napumpal al bi pa rad zdej to skrivala