Domače živali in veterina

Odgovarjajo:

Labradorec zavrača hrano

Default avatar
Pozdravljeni!

Naš Labradorec je star 9 let in pol. V zadnjem obdobju je začel zavračati hrano. Poizkusili smo že z 8 različnimi vrstami briketov. nobenih s enoče niti dotaknit, razen če je zraven zmešana kakšna (superdraga) konzerva.... pa še to bolj ali manj le izbrska konzervo.

Kakšne priboljške, ali ostanke kosila pa poje brez problema. V zadnjem obdobju je tudi zelo shujšal. Je pa pomembno povedati, da je kljub vsemu izredno živahen. Leta se mu sploh ne poznajo, večina ljudi mu prisodi max 3 leta. Igral bi se neprestanoma. Bili smo pri veterinarju, kri in blato ima vredu, vs ekar je dobil so nekakšni vitamini, ki pa zaenkrat niso pokazali nobenega učinka.

Še ena sprememba ki smo jo opazili, pa je ta, da je začel vedno pogosteje in dlje časa lajati. Čeprav je spuščen iz boxa enako časa, ali pa še več kot v preteklosti, neprestanoma išče pozornost, in če je ne dobi, začne lajati. Na sprehode ga vodimo redno, morda ne čisto vsak dan, večino dni pa, zraven še sodi igranje z žogo, ali pa je preprosto zraven nas, ko kaj počnemo na vrtu.

Zanima me, če je kdo imel podoben problem, ker me počasi že zelo skrbi, kaj bo z njegovo prehrano :(

hvala za odgovore, Luka
Default avatar
Ka pa stanje zob?
Glede lajanja - sluh ste preverili?
Default avatar
Zobe ima po pregledu veterinarja vredu... glede sluha pa nisem nič opazil da bi bilo kaj narobe, ker se enako odzova kot vedno prej.

lp, Luka
Default avatar
klonox, napisala si, da kakšne ostanke od kosila ali priboljške poje brez problema. Se pravi, da tek vendarle ima. Bi rekla, da so se mu uprli briketi, če ste mu jih že toliko zamenjali, pa jih zavrača. Pa mu kupi kdaj kako meso, pa dodaj kako skuto ,pa jajček, pa kake ribe iz konzerve..
Default avatar
sedaj smo poizkusili že z vsem mogočim... kupili smo tudi meso, testenine, svašta v glavnem... na začetku je zmazal, kasneje je začel zavračatui tudi to... v zadnjih dnevih pa je začel še bruhati... :/

kot kaže, hrane sploh prav ne prežveče ampak smao golta.... jutriu gre na nove preiskave k veterinarju... ne vemo več kaj naj naredimo :/

Moderatorji