Starševski čvek

Mlade mamice v stiski

Default avatar
Denar ane.
Potem pa plenice, adaptirano mleko, ce ga potrebujejo,...
Default avatar
to si postavil malo presplošno. premalo denarja za kaj?

v glavnem, če je premalo denarja, potem rabijo več denarja, da si lahko kupijo kar rabijo.
Default avatar
Tudi jaz mislim, da denar.
Plenice so drage, še dražje je adaptirano mleko, če ne more dojiti....
Pa kakšna oblačilca, posteljica, voziček,....
Default avatar
Rame za plakanje... ;-)

Če sprašuješ, kaj bi kupil nekomu, ki je v finančni stiski dobil otroka, je najbolje, da njega ali nekoga njemu bližnjega vprašaš, kaj že ima in kaj še potrebuje, ker tu ima vsak svoje prioritete in vsak svoje želje. Drugače so plenice vedno dobrodošle, kozmetika za dojenčka, hrana če mama ne doji in podobno.

Človek v finančni stiski, z dojenčkom ali brez, pa najbolj potrebuje "rame za plakanje" in to tako, ki ga bo znalo poslušat in mu dat kak pameten nasvet, kako se postavit na noge ali pa ga celo prijet za roko in peljat prvih par stopnic.

p.s.
Varuška je vedno dobrodošla :)
Default avatar
začnimo kar po vrsti.
1. ustrezno stanovanje (da ni vlage, da ne zamaka, da je dobro ogrevanje)
2. oprema za dojenčka - vsaj tista nujno potrebna, oblačilc je ponavadi dovolj, manjka pa voziček, nekaj za varno transportiranje otroka
3. plenice - ali bombažne ali za enkratno uporabo... če ima mati malo financ, ji zaloga bombažnih pralnih plenic bolj koristi, kot vreča za enkratno uporabo
4. hrana...
5. glede na zdravstveno stanje otroka tudi prehrambeni dodatki
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Svetujem darilne bone za trgovine z otroško opremo-kjer imajo tudi plenice. Plenic ne bi kar dajala, ker je toliko izbire in lahko fališ (je npr. tamali alergičen nanje..)
Default avatar
denar v kuverti. In ja... roko, ki priskoči na pomoč, ko je treba. Ne pozabimo na mamico, ki je po porodu tudi potrebna kvalitetne hrane, saj je fizično izčrpana. Poleg denarja za dojenčka, lahko še kak bon za trgovino - da si mama kupi rdeče meso, zelenjavo...
Kot pomoč, ne kot darilo pa vedno pridejo prav rjuhe za malo posteljico, dekice, vreče za spanje....
Default avatar
Če je socialno ogrožena, vsekakor samo denar v kuverti in sama potem razpolaga s tem, če je to seveda bližja oseba, če je kdo drug si lahko to vzame za pomilovanje, v razmislek. Če ne pa lahko tudi bon od babycentra ali pikapolonice, lahko tudi od mullerja bon...Plišastih igrač ne kupovat, ker nima otrok kaj veliko od tega, raje kakšno kvalitetno didaktično igračo ali knjigico. Najboljša izbira sta denar ali bon, plenic ne ker ne veš kaj bodo uporabljali in raje ne.
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Ne, Iztok, ne podarjaj plenic!

Mamica rabi bone za hrano ali denar. Bo ze sama razporedila, po svoji potrebi.
(vsak ji bo zdaj plenice pritrogal, menil, da je narediil dobro dejanje in odjahal)
Dajte malo zivljensko razmisljat!
Default avatar
IztokFranko je napisal/a:
Babycenter ali pikapolonica, v mullerju imajo tudi alkohol se mi zdi. Samo če to tako navajaš, kaj pa če ona ta bon potem proda in si kupi alkohol, cigarete...lahko ga ceneje proda in ga zapravi zase, to tudi ni ok. Pri osebah ki so odvisni od teh zadev je vsaka stvar lahko rizična ker lahko vse naprej proda in vzame denar, tako da potem plenice niti niso slaba izbira, tega se ravno ne prodaja ali pač.
Default avatar
Denar, bone in plenice jaz nebi kupovala. Raje komplet drobnarij, ki jih najbolj potrebuje - flasko, dudo, tetra plenice, slincki, par oblacilc (pajacke, majcke, zokencke, mako majcke, benkice itd. P, pa seveda glede na sezono in spol), en komplet posteljnine in kaksno kvalitetno igracko. Ce je v hudi financni stiski bi jaz dodala se nakup nekaj kvalitetnih zivil - razlicno sadje in zelenjavo (ne veliko ker hitro zgnije ampak kvalitetno), riz, testenine, rdece meso in nekaj vlozenih stvari za ozimnico (repa, kislo zelje, rdeca pesa in podobno). Ostalo lahko dobi v paketu ob rojstvu otroka ali pa takrat vzame denar. To bi podarila jaz, ce bi imela dovolj denarja in ce bi poznala mamico, ki res potrebuje pa ne zapravlja za cike, alkohol in podobno.
Default avatar
Ce denar ne pride v postev in boni za trgovine (moznost zlorabe - alkohol) tudi ne, potem podari nekaj paketov plenic (pa ni treba Pampersovih, Mullerjeve bojo dobre!), kaksen topel body, hlacke, pajacek, nogavicke, pa hrano za mamo (sadje, zelenjavo, zitarice, strocnice, mlecne izdelke)...
Default avatar
lepo da pomagas je napisal/a:
Razmisljam: Mamica bo dobila 10x paketov plenic, 5 flask z dudo, 30 pajackov (ki jih bo otrok PRERASTEL v 2. mesecih... i.t.d.) in kaj bo z njimi?

Zakaj ne denarja?
Zadovoljna mamica je tisto, kar rabi otrok!
Ce bo pa sel kak ojro za cigarete, pa nic ne de; saj vi ne podarjate nekaj, kar mora biti porabljeno po vasih MORALNIH NACELIH ali pac?
Default avatar
Preteklo leto sem naredila "malo raziskavo" česa so bile mamice najbolj vesele in vse so odgovorile, da plenic ali pa bone za trgovino.
Default avatar
Plenice, kreme za ritko, vlažilni robčki, bombažne krpice za enkratno uporabo, adaptirano mleko (če ne doji), v tem primeru tudi flaške, posteljo, jogi, rjuhe, kovtrček, dekne, oblačila. Pa seveda voziček, jajčko za v avto,...
Default avatar
Julka iz tujine je napisal/a:
Podarja se otroku in ne njej.
In kaj je narobe z desetimi paketi plenic? Če ga previjaš po 7x dnevno, gre hitro po njih.