Starševski čvek

kartica diners&mastercard ???

Default avatar
a ni to isto?? nova mastercard je kao za nakupe na obroke in da lahko dviguješ in kupuješ v tujini?? a diners ima isto to? je neumno,da imam obe??katero bi skenslali?? hvala
Default avatar
Gre za dve različni kartici dveh različnih ponudnikov.

Mastercard glede plačila ponuja dve možnosti - klasično (mesečni limit, plačilo računov z zamikom 1x mesečno) in kreditno (limit, kjer se mesečno odplačuje le določen odstotek porabljenega zneska, recimo 30%, odstotek sam določiš, seeda se zaračunajo tudi obresti).

Diners pa je recimo tako kot klasična Mastercard - plačilo 1x mesečno, s tem da nekateri ponudniki za to kartico nudijo plačila na obroke in poten Diners pošlje toliko položnic.

Mogoče se sliši enako, vendar ni. Mastercard kreditna se lahko uporabi za "obroke" povsod, kjer sprejemajo mastercard kartico, Diners pa le tam, kjer prodajno mesto omogoča nakupe na obroke (+ dodatni pogoji mogoče - višina zneska, višina obroka, število obrokov ipd).

Za vsako kartico se plača letna članarina, za MC kreditno mislim, da še zavarovanje. Če ne potrebuješ obeh, je potem to odvečen strošek. Katera ti bolj prav pride, oceni sama. Mislim, da je Mastercard nolj sprejeta, je pa problem, če vzameš kreditno (in ne klasično), ker potem vedno odpšlačuješ le del zneska in ne vsega (neplačani znesek pa ne moreš koristiti).

Je pa pri karticah tako - gre za neko virtualo, da lahko več zapraviš, vendar je to tako ali tako treba vrniti. Če začneš s karticami, je dejansko "dodana vrednost" le prvi mesec, potem pa si že v začaranem krogu:)
Default avatar
Jaz sem imela obe in sem skenslala Diners, ker z njo marsi kje ne mores placevati, se posebej v tujini. Master sprejemajo skoraj povsod po svetu, brez tezav.
Default avatar
ej,ful vam hvala. to me je zanimalo.
Default avatar
annelaure je napisal/a:

Tako je. Podono kot Mastercard je Visa kartica, kjer imaš eneke varjante kot pri Mastercardu. Oes pa sta svetovno sprejete. Pa ponujajo ju bankee.
V tujini pa velikokrat uorabim american express.

Tako, da se ti najbolj splača skenslat Diners.
Default avatar
Imam obe. MC na banki vezano na TRR in Diners. Predvsem, ker mi odpira vrata letaliskih salonov in omogoca brezplacno placevanje obrokov (1€ doplacila pri vsakem mesecnem obroku). Kar uspesno koristim nagradni program in si z njim povecini placam clanarino.

Veliko bolj so fleksibilni pri limitu, avtorizaciji...