Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

srečno poročeni moški, ki so nezvesti?

Default avatar
Nekaj mi ne da miru....

Nekje sem brala o 7 največjih zmotah o varanju...in tam lepo piše:
Mit, v katerega zelo pogosto verjamejo predvsem tisti, ki varajo, vendar ne drži povsem. Vsaj ne pri moških. Veliko moških, ki ljubijo svojo partnerko in imajo z njo odličen seks, nikoli ne izpusti priložnosti, da bi spali z drugo žensko. Vendar nikakor ne gre posploševati. Neka raziskava je pokazala, da je 56 odstotkov moških, ki varajo svoje partnerke, doma zelo zadovoljnih. Tako je zatrdilo le 34 nezvestih žensk.

To pomeni da jim prav nič NE MANJKA a kljub temu varajo...
Vedno sem si predstavljala, da so nezvesti izključno tisti, moški in ženske, ki imajo slab partnerski odnos.

Glede na statistiko bi morali moški partnerji nezvestim ženskam največkrat odpustiti nezvestobo, ker so nanjo imeli vpliv. Ženske partnerke je pa ne bi smele odpustiti moškim varalicam, ker za nezvestobo v več kot polovici primerov sploh niso krive one?

Kaj se vam zdi?
Default avatar
Jaz sem srečno poročen, a nezvest. Ljubim svojo ženo, sex z njo prekaša vse spolne usluge ljubic, ki se sicer res trudijo, kot bi sexale zadnjič. In zagotovo spadam v tvoji raziskavi v tistih 56%. Po mojem sem odvisnik od adrenalina, saj se ukvarjam z adrenalinskimi športi, imam takšno tudi službo in, če ga je premalo vmes poservisiram še kakšno, ki rada da. Brez čustev, brez dolgih pogovorov, brez obljub, brez daril, brez kosil, brez izletov,brez sms-ov, brez čustev, samo telovadba in adrenalin, skrito, prikrito. Skrbeti je potrebno samo za distanco ljubic, da se preveč ne navežejo, da ni potem štala.
Default avatar
...da ni noben človek vreden toliko trpljenja in ponižanja, da bi prevarani še naprej delil svoje življenje z njim. Sploh pa če je varanje strela z jasnega, brez namigov, s popolno lažjo in prikrivanjem, v odnosu, ki je izgledal v redu in ima prevarani občutek, da je bil v odnosu do svojega partnerja fer in naredil vse v svoji moči za dober odnos. Sem seveda ne spada branje partnerjevih misli in vohljanje za njim, če je pa morda v odnosu le nezadovoljen.

Varanje se mogoče da oprostiti, če so bili prej problemi v odnosu, za katere je kriv prevarani, npr. zanemarjanje. Pa še to so velikanske muke in trpljenje, za katere je dobro premisliti, če se res splača toliko trpeti zaradi nekoga, ki mu je bilo vseeno za tebe.

Seveda da ljudje varajo tudi, ko so doma "srečni", zadovoljni z odnosom in seksom. Taki imajo osebnostne probleme - željo po potrjevanju, odvisnost od seksa, adrenalina ipd. Takšni so tako moški kot ženske in moj nasvet je, da če ugotovite da med njih žal spada tudi vaš partner, da ga izbrišete iz svojega življenja enkrat za vselej in se takih ljudi v naprej na daleč izogibate.
Default avatar
izkusen je napisal/a:
Kot, da vidim mojega moza. Sicer mi zagotavlja da ne skace za drugimi, vendar zal, mene obcutek ne vara. Nimam dokazov, edino med sluzbo bi lahko ali pa kak dan ko ostane v domacem kraju. Povej mi, tvoja zana kaj sumi? Te kej sekira v tej smeri? Je sumnicava.

Lp Katica
Default avatar
Izkušen: ti sploh ne veš kaj pomeni ljubiti enega! Ti skruniš to čudovito čustvo, ki se mu reče ljubezen s tem ko skačeš po drugih! Fuj, fej...
Ti ne ljubiš svoje žene, ti ljubiš samo sebe, si egoist. Upam, da te dobi palica taprava.
Default avatar
izkusen
Jaz sem srečno poročen, a nezvest. Ljubim svojo ženo, sex z njo prekaša vse spolne usluge ljubic, ki se sicer res trudijo, kot bi sexale zadnjič. In zagotovo spadam v tvoji raziskavi v tistih 56%. Po mojem sem odvisnik od adrenalina, saj se ukvarjam z adrenalinskimi športi, imam takšno tudi službo in, če ga je premalo vmes poservisiram še kakšno, ki rada da. Brez čustev, brez dolgih pogovorov, brez obljub, brez daril, brez kosil, brez izletov,brez sms-ov, brez čustev, samo telovadba in adrenalin, skrito, prikrito. Skrbeti je potrebno samo za distanco ljubic, da se preveč ne navežejo, da ni potem štala.

Vau "izkušen" kapo dol, ti si pa res car......upam,da se nikoli ne srečava. Bom zelooooprevidna, ko bom izbirala ljubimca, da ne izberem ravno tebe...groza.....
Maya
Default avatar
Seveda da so doma srečni. Ker varajo. Le zakaj ne bi bili, ko imajo vse kar hočejo. Ženo, ki pridno pere in kuha, dobro sexa, ki skrbi za dom in otroke,ni pretirano radovedna oz. je ne zanima kje hodi in kaj počne oz. je zadovoljna s tem kar ji pove oz. z njegovimi odgovori. Tako se da krasno še ljubico zraven imeti, celo družinsko prijateljico.
Ampak to je samo en zelo površen partnerski odnos. Globjega, intimnejšega nista sposobna imeti, take vzorce obnašanja sta prinesla s sabo iz primarnih družin, zato krasno funkcionirata in sta srečna. Nimata potrebe po čem boljšem. Ker je to tisto kar poznata in jima je znano.
Mi pa nikoli ne bo jasno kako lahko sexaš z nekom zato ker si mu všeč!
Koliko taka oseba v bistvu ceni sebe? Ima ego čist v podnu, da se mu dvigne čim se mu ena nasmehne in je malo bolj prijazna? Kakšen manjko samozavesti!
Zbiranje črtic vsekakor ni znak le-te.Še manj izraz ljubezni in spoštovanja do partnerja. Dejanja povedo vse. Seveda tistim, ki jih slišijo.
Default avatar
Izkušen, ti si mogoče res srečno poročen, tvoja žena pa zagotovo ne....ker pa imaš tako rad sam sebe in si klasičemn egocentrik,se ti najbrž ne zdi vredno o tem razmišljati...in vedi vsaka ženska zavoha varanje svojega partnerja. Aja pa gotovo uporabljaš kondom, saj vendar ljubiš svojo ženo. Štala? Dragi moj ti sam si poosebljena štala!

Srečno!
Default avatar
Katicajaz ne, moja žena ne sumi ničesar, saj tudi nima zakaj, ni dopisovanj z ljubicami, ni smsov, zmenkarije opravim v času službe, popoldne in vikende smo v glavnem doma skupaj in z ženo počneva skupaj stvari, dom je urejen, poskrbim za vse, tudi kuham izredno rad, tako, da o sreči moje žene tukaj dotične nimajo niti pojma. Prevelik pomen prepisujete ljubicam! Še enkrat bom povedal, to je tako kot partija tenisa, golfa, adrenalin, sprostitev in nič drugega. Moja družina je drugi svet, ljubice so telovadba in seveda malce bildanje mojega ega. Tudi to, da naj bi bile ljubice lepše od žen sploh ne drži (vsaj pri meni ne), moja žena je za vse njih miss, one so povprečne dekline, edini pogoj je, da rade dajo, ponavadi imajo pomanjkanje samozavesti in so malce zakompleksane, ko jim popihaš na dušo, par komplimentov, je že tvoja. Ne rabiš veliko, že ko jih pogledam, vem, pri kateri uspeh ne more izostati. Ampak ne prosim krivit samo mene, lahko bi ženske same delale malo več na samozavesti in se ne bi zanimale zame, tako pa nimam težkega dela, priznam. Seveda tiste, ki so (ste) samozavestne, zveste, preberem takoj, je čisto druga energija in tam se niti ne trudim. Ampak teh je na srečo (mojo) zelo malo.
Katicajaz , če ti doma vse špila, se ne kregata, podobno razmišljata, skupaj počneta veliko stvari in hobije, ni razloga za sumničenje. Tudi, če kje kako malo pritisne, to je pri nas moških kot it na pivo, brez vsakega večjega pomena, ki ga ženske tako rade pripisujete varanju. To je res only sex, no heart feelings! Vse iluzije, ki jih ljubice od tem doživljajo in sanjarijo so samo plod njihove domišljije. Ne rečem, da se kdaj res zgodi, da se tako dva najdeta, se zaljubita in potem rata iz tega kaj več, samo mora biti potem primarna družina že v razsulu in tudi na dolgi rok je vprašanje take na novo nastale veze. Jaz od mojih sodelavcev, kolegov ne poznam nobenega, ki bi res nekoč srečno zaživel z ljubico. Sam sem že enkrat tukaj napisal, da s takšno žensko, ki vara s poročenim moškim niti nikoli ne bi želel imeti nič resnega.
Default avatar
Ja izkušen res, katera pa bo s tabo, imaš prav. S teboj ostaja le žena, ki nič ne ve, druga pametna pa se takih, ki varajo svoje žene na veliko izogiba.
In prav je tako!
Default avatar
Naj na kratko opišem moj problem. V zakonu 19 let, 3 otroci, z možem se razumeva, sexualno se ujameva. Mož pravi, da me ima rad, me spoštuje, sem pridna gospodinja, ga privlačim,(zgledam dobro-deset let jih kažem manj) skratko zelo mladostno od postave do frizure, vendar mi je mož sedaj priznal, da si želi kakšne kratke avanture in da ga zanimajo zelo mlade ženske, jaz bi rekla temu punce. Nekako me prosi za dovoljenje za en skok. Nič nima nagledano, ampak če bi slučajno kaj našel. Jaz sem drugače zvesta, proti varanju. Pišem malce zmedeno, ker sem tudi sama zmedena. Po eni strani bi mu dovolila, ker pravi, da se v vseh teh letih kar sva skupaj ni dotaknil druge ženske, po drugi strani pa sem zelo žalostna in prizadete.
Kaj mi svetujete?
Default avatar
Izkušen,
fair enough. Razumem tvojo logiko in ne glede na to, da ne bi bila rada na položaju tvoje žene, te tudi razumem. Edino, kar mi na misel še pade je to, da tvoji "nesamozavestni pleni" so še manj samozavestni potem ko jih odvržeš... Če imajo te ženske že prej težave s samozavestjo, jih potisneš le še malo v blato. Res da niso tvoja žena in da ti je za njih eno figo mar - pa so vseeno ljudje, mar ne? Ali je bildanje tvojega ega na račun nekih "revic" res zate popolnoma moralno sprejemljivo?
Default avatar
izkušeni, me zanima, če bi skok čez plot zate še bila partija golfa, tenisa... če bi se med službenim časom redno dolčkala tvoja žena...

bi bil nanjo zaradi teh dejanj tudi tako ponosen, kot se bere iz tvojega posta, da si sam nase?
Default avatar
izkušen
Lahk pa da se ti daje dol. Tak mal za šport.
Default avatar
Ta teorija (in praksa) Izkušenega lahko funkcionira, dokler se seveda ne zgodi nemogoče in
žena ne izve. A da to se pa ne bo zgodilo? Se je že in se še bo, tudi in predvsem takim, ki so trdili, da NJIM se pa to ne more zgoditi.
Kakorkoli obrneš, zavestno delaš nekaj , za kar zelo dobro veš, da partnerja (ki ga menda ljubiš???) lahko zelo prizadane in zaradi česar ga lahko izgubiš. Pižama, pa taka ljubezen. Če ima mene partner rad, jaz pričakujem od njega tudi to, da me ne želi prizadeti, ker me spoštuje. Ja, zate je to lelovadba, zanjo je pa sesutje vsega, na čemer se sploh gradi odnos: poštenje, zaupanje, občutek, da človeka poznaš, da ga imaš rad in mu lahko zaupaš na življenje in smrt.

Nimaš je rad niti približno, rad imaš samo in izključno sam sebe - vsaj sebi priznaj, če že njej ne...
Default avatar
Izkušen,ne mislim te obsojati, ampak imam par vprašanj zate:

1.kako bi reagiral, če bi zvedel, da tvoja žena počne enako kot ti?
2.kako bi reagiral, če bi žena stvar izvedela in bila zelo prizadeta/želela ločitev?
3.Imaš sam sebe za dobrega/poštenega človeka?
Default avatar
veš kaj Pandora?

Mož te sprašuje ali si lahko privošči popestritev, ne da bi izgubil tebe... Res fer vprašanjce, a ne?

Pa ga ti vprašaj, če bi ga motilo, če bi si ti privoščila s kom, ki te zapeljuje kratek klepet v temi, na samem ob nežnih dotikih in prvinskem seksu...


Me prav zanima kako mikavna se bi mu zdela ta ideja....sej ti se ne bi čustveno vpletala...samo firbec bi te matral...


Tako je to. In nič drugače.
Default avatar
izkušen,

ti si prava terna...

praviš da s tako, ki se daje dol s poročenim, ne bi želel nič imeti...lepo te prosim...a potem se ti tudi pozanimaš, preden imaš s kakšno kaj ali je poročena?

To mora biti pa res vznemirljivo... spoznavanje namreč... kot bi prišel na neko čudno policijsko postajo:

"Ja, hm... gospa, bova kar uradno zrihtala....vam pa povem, da imate zelo lepe oči, da o vaši zadnji plati niti ne izgubljam besed....ja, pa dol bi vas dal, a veste? Sem sposoben zelo globokih čustev z žensko s katero se dol dam... sicer ga pa vtikam kar vsepovsod...tista, ki rada da, me lahko ima...malce sem v akciji, a ne ? Dejte vzet, da ne bo prej zmanjkalo..."

Res ubogo. Sploh, če imaš doma ljubečo ženo, ki zraven še skrbi zate zadovoljivo....kaj šele izredno. Res si ubog, da rabiš potrditev lastnega ega na tak način. Verjamem da si tiste, ki so bile s teboj predstavljajo, da si kaj vreden... še sreča za njih, ker te nimajo priložnosti spoznati takega kot v resnici si.
Default avatar
Pandora1 je napisal/a:
Podpišem pod tole.
Drugače pa ne razumem tistih ki tko zlo zlo pljuvate po njem. On tak je in ogromno tipčkov je takih...zakaj? Ker so vzogojeni v neodgovornosti in so preveč razvajeni, odsotnost ustrezne očetovske figure pač, pa prevelika prisotnost nesamozavestne cankarjanske mame kot bi verjeno razložili psihologi. Dejstvo pa je, da vse to ne bi bilo mogoče, če bi se bile ženske zmožne obnašat kot DAME. Ne glede na vso medijsko podpihovanje o tem kako blazno seksulano požrtna moraš zgledat že na prvem zmenku...nesporno dejstvo je, da moški ne marajo žensk, ki hitro dajo, za svoje partnerke. Seveda jih obožujejo za takole športno praznejenje, saj jim to omogoča "šparanje desnice" kot se izrazijo. Dober sex ni dober za pridobivanje moškega temveč za obdržanje moškega, get real bejbes!

PS: Moški, ki odide, ker ni dovolj hitro dobil pač ni ravno nek partnerski material. Mora se potrudit, saj če se ne od njega v nadaljevanju ne moreš pričakovat ničesar. Zakaj bi izguvljala čas s takim? Ne bit desperate punce! Dejte se cenit in če bi se cenile vse oz. vsaj večina bi se tudi moški hitro naučili zvestobe in spoštovanja :)
Default avatar
Pandora bom najprej odgovoril tebi. Nič mi ni moralno nesprejemljivo, saj sem do ljubic popolnoma odkrit. Se pravi, jim na začetku povem, da iz vsega tega nikoli ne bo nič več, ničesar jim ne obljubljam, dam jim vedet, da bo trajalo dokler bova oba za. Počutil bi se krivega, če bi jim obljubljal kaj več, vlival upanje, govoril, da se bom ločil (to počne kar nekaj mojih znancev) in, da bom nekoč z njimi. Same so se prostovoljno spustile v to z vnaprej znanim izidom, tako, da jih jaz nikamor ne pahnem, če se, se same!
Merli1234 pa še zate si bom vzel čas:
1. žena ne bi nikoli počela kaj takega, ker ne potrebuje komplimentov in pozornosti od drugih, jih dobiva redno od mene in najin odnos je odličen. Poleg tega je dovolj samozavestna in sposobna ženska, kar pa ni vrlina ljubic!
2. če bi slučajno kdaj izvedela, verjamem, da bi jo prizadelo, ampak, ker najin zakon odlično funkcionira in ni v ničemer prikrajšana, verjamem, da bi ji lahko razložil, da je bilo vse samo sex in nič drugega
3. sam sebe imam za odličnega človeka, ženi ne lažem, (če nekaj ne poveš, še ne pomeni, da lažeš). Če bi me vprašala odkrito, bi ji povedal, ker pa ni razlogov za sumničenje, teh stvari ne sprašuje).
In še strinjal bi se z samozavest serijsko. Ljubicam malo nakladam, ko jim razlagam, da doma nič ne sexamo, da žena nima časa, da je prezaposlena...ampak za to še nimam slabe vesti

Vse je na vas ženskah. Lahko vam napišem mojih par korakov, kako vas dobim, se bo večina našla v njih:
1. sodelavka, ki je že nekaj časa samska ali poročena več kot 10 let - ožji izbor
2. parkrat rečeš, kako odlično izgleda - ups, kar naenkrat te opazi, čeprav delata že leta skupaj
3. povabiš na kavo, seveda pristane, ker v življenju ne počne drugega kot visi na FB
4. parkrat še popihaš na dušo in jo daš za 14dni na off
5. ti že je iz roke in čaka malo pozornosti in kompliment
6. se že najde prilika, prvi ukraden poljub, do dol dat je samo še vprašanje časa
7. v povprečju traja od točke 1-6 1 mesec

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus