Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Varala sem v trenutku, obžalujem, kaj sedaj?

Default avatar
Pravijo da se zarečenega kruha največ poje in to se je meni zgodilo. Želim si da bi bilo drugače a časa se ne da zavrteti nazaj.
Imam super moža, skupaj sva že 10 let, poročena 7 let in imava 5 let staro hčerkico in 6 let starega sinčka. Zadeve funkionirajo dobro, z možem se razumeva zelo dobro, veliko komunicirava, v zakonu nimava težav, sex je zelo dobro.

Zadeva se je zapletla nekje dva meseca nazaj, ko smo z družino odšli v Atlantis na prijetno sobotno popoldne. Mož se je hitreje preoblekel in ko sem preoblekla otroke, pripravila vse za na bazen, jih je mož vzel pred menoj in že odpeljal na bazen saj sta otroka komaj čakala da gresta v vodo. Ko sem pospravila vse v omarico vzela samo brisačo, je kar naenkrat pred menoj stal, dobesedno izklesan iz mišic zelo postaven moški zavit v brisačo. Nekaj me je začel ogovarjati, meni se je sicer mudilo, ampak sva padla v kratko debato. Ko sem že hotela odidi, me je čisto prijazno prosil, če mi lahko nekaj pokaže, da ga zanima moje mnenje, in me je rahlo pritisnil v kabino in zaprl vrata za seboj. Takoj sem vedela da je nekaj narobe, fant je iz sebe spustil brisačo, in namesto da bi zakričala, sem se ustrašila in začelo me je nejgovo telo in njegov penis popolnoma vzburjati. zagrabil mi je roke, si jih položil na njegove boke, začel me poljubljati in od takrat naprej sem se mu popolnoma predala. Sledil je hiter seks, prosila sem ga če lahko pohiti, čeprav me je sram priznati da sem zelo uživala. Čutila sem kako se je napolno izbrizgal vame, Pobral brisačo, odšel brez besed in nikoli več ga nisem videla. Ko je odšel sem se samo vsedla, njegova sperma se je dobedena usula iz mene in začela sem se tresti in in mene so se usule solze. Ko sem se zbrala skupaj sem odšla pod tuš in do svojega moža. Spraševal me je kod sem hodila, in sem se mu zlagala da sem srečala staro prijateljico ki je odhajala in da sva se zaklepetale. Delala sem se kot da se ni nič zgodilo. Ko smo odšli domov, sem prosila moža naj pelje mimo lekarna da me boli glava, da bi si rada kupila aspirine. V ihti ko me je čakal sem kupila aspirine in jutranjo tabletko.
Tisto noč nisem zatisnila niti očesa. Gledaa sem moža kako spi, kako je dober že ves ta čas do mene in otrok, priden deloven, pošten. Na skrivaj sem jokala in se spraševala kako se mi je to lahko zgodilo, zakaj meni, zakaj on, zakaj jaz, kako sem se lahko zapletla z neznancem in brez kondoma, kako sem lahko bila taka trapa, kako sem lahko prevarala svojo družino, kako se je to sploh lahko zgodilo.
Takšna in drugačna vprašanja me morijo. O tem ne upam govoriti z nikomer je v meni a me razžira. Možu ne upam povedati, saj bi ga prizadelo in razmerje z njim ne bi bilo več isto. Kaj naj storim?
Tisti dan sem lagala možu in ga še na njbolj umazan način prevarala.
Tega si ne morem oprostiti!
Default avatar
Imela podobno zgodbo, tudi sem že poročena, šle smo babe ven, pijača in sem končala ob 2h zjutraj z nekim tipom na zadnjem sedežu avta.

Moj nasvet, naj ti ostane le spomin (beri opomin), tako kot meni, z možem sem še vedno skupaj, zvedel pa ne bo nikoli, ker bo šlo to z menoj v grob.

Imaš moralnega mačka, predala si se nekomu ki ti je bil privlačen, pač mati narava je poskrbela za svoje.

Spoštuj naprej svojega moža, takih ni veliko, in se posveti raje svoji družini, naj ti bo lekcija kaj lahko izgubiš drugič. Predstavljaj si da bi te mož zalotil.

Sprosti se, življenje gre dalje. Nisi edina ki se ti je to zgodilo.
Default avatar
Tudi sama sem imela podobno izkušnjo, s tem da je bilo nekaj pijače in da sem bila na tabletkah. Takratni fant (sedanji mož je bil pa mrtvo pijan v sosednji sobi)
GLej pač se je zgodilo, ne sekiraj se toliko, nisi edina. Naj en dogodek ne zazanamuje tvojega živjenja. Imela sem pa res velikega MORALNEGA MAČKA. Fantu nisem nič povedala, in če bi mu povedala, najbrž danes ne bi bila skupaj. So pač določne stvari v življenju - beri okostnjaki ki jih imamo vsi. Živi dalje, pozabi na to, naj ti bo družina na prvem mestu.
Default avatar
NIkakor ne povej svojemu možu.

Preboleti boš morala sama. Sćasoma boš. Če imaš slabo vest, je dobro.. Ko boš varala in je ne bo več, takrat imaš problem..

Srečno!
Default avatar
Torej meniš, da je brezoseben, hiter seks z neznancem, do katerega ne čutiš nič in še to ne veš kdo sploh je, nekaj, kar bi bilo pomembno za vajin super odnos???

Se mi zdi da bolj ne. Če imaš res tako dober zakon, mi sicer ni jasno, da si se prvemu poželenja vrednemu ponudniku kar predala...a kaj hočemo, tudi take stvari so očitno možne.

Predlagam, da ta dogodek nemudoma skušaš pozabiti, ker ne bi smel pomeniti popolnoma nič... Gre za vznemirljiv čutni dogodek, ki se tiče samo tebe a glede na to, da so posledice hud moralni maček (kar je seveda prav), se verjetno nikoli več ne bo ponovil.
Default avatar
Oprosti, ampak tvoja izpoved se bere, kot kakšen pogrošni roman.
Drugače pa: nisi prva, niti edina, ki ima takšno zgodbo. Veš, da si nekaj naredila narobe, vendar pozabi na to epizodo. Nič ti ne bo pomagalo, če se boš mučila z vprašanji. Bil je trenutek slabosti. Zgodilo se je pač nekaj, kar se ne bi smelo ampak povratka ni. Moraš naprej, brez samoobtoževanja.
Vse bo še v redu in časovna distanca od tega dogodka ti bo prinesla dušni mir.
Lepe misli v glavo in življenje bo spet lepo.
Default avatar
Zelo težko je soditi po tem ko prebereš samo mini izsek iz neke zgodbe, ampak meni na misel hodita dve stvari:
1. meni to zgleda kot posilstvo
2. če ti tega ne dojemaš kot posilstvo, pol moraš nujno premislit, zakaj je do tega prišlo. Očitno pri vas doma ni vse tako lepo, kot si navedla v prvem odstavku posta.

Varanja sicer ne toleriram, ga pa razumem - ampak ne na način kot si ga opisala ti.

Premisli, a so stvari res tako preproste in ali je dejansko pri tej zgodbi (če je resnična seveda) največji problem tistih 5 min seksa, ali je to samo vrh ledene gore.

Poišči vzroke, pol pa začni zdravit posledice.
Default avatar
Zgodba je skoraj neverjetna. Ampak vseeno mislim, da si malo prestroga sama s seboj. Več na ZS.
Default avatar
Neverjetna zgodba. Tako se mi zdi kot da bi te nekaj tlačilo že od prej. Lahko več na ZS.
Default avatar
TinaTim, skoraj ne verjamem v zgodbo, ki je napisana. Če pa je resnična, pa mi v njej nekaj manjka oz. se mi zdi, da je prikrojena s tvoje strani v tvoje dobro.

Če je resnična, pa nekaj v tvoj razmislek:
1. Najprej se sama vprašaj, kaj bi ti želela od moža, če bi se njemu to zgodilo. Bi želela, da bi bil odkrit in ti povedal? Bi želela, da bi ti zadevo zamolčal? Bi želela kaj drugega?
2. Če bi se to zgodilo moji partnerici, bi sam želel, da bi mi odkrito povedala brez prikrojevanja podrobnosti. Verjetno bi bil jezen! Verjetno bi se mi sesipal svet. Okrevanje zakona bi bilo dolgo. Verjetno nekaj let. Lahko bi se zgodilo, da zakon sploh ne bi več okreval.
3. Če bi se to zgodilo meni, bi partnerici povedal, ker ji ne bi mogel drugače pogledati v oči.
4. Seveda lahko zgodbo zamolčiš. Kaj pa če si zanosila v tistem trenutku? Kaj pa če vaju je kdo videl, kako sta šla v kabino in iz nje? Kaj pa če te ta tip pozna in te bo kdaj v bodočnosti zaradi tega izsiljeval? Tisoč vprašanj in tisoč odgovorov.
5. Ko sem sam za mojo tedanjo partnerico izvedel neke neprijetne podrobnosti (počela jih je v najini zvezi pred poroko) potem, ko sem bil že poročen, me je odpravila s stavkom: »Nisem ti povedala, ker sem se bala, da te bi izgubila!« Te besede me niso prepričale in nikoli več ji nisem verjel. Sva ločena, imava čudovito hčerko, vendar zaupal ji ne bom nikoli več. Če bi takrat povedala, bi bil seveda jezen, toda spoštoval bi njeno odkritost in bi ji sčasoma oprostil oz. bi cenil njeno vrednoto, ki se imenuje poštenost.
6. Praviš, da nikoli ne bo več, kot je bilo. Vprašanje. V takih primerih je res, da je velikokrat slabše. Ne izključuj pa možnosti, da bo lahko bilo celo bolje. Zakaj bolje? Spoznala boš, kaj ti pomeni mož, spoznala boš, kaj ti pomenijo otroci. Postala boš boljša, kot si bila in mož bo postal boljši, ker bo ugotovil, kako odkrito ženo ima. Duhovno bosta zrasla na mnogo višji nivo!

Če bi se meni zgodilo, bi bil moj postopek naslednji:
Najprej bi izredno dobro premislil in našel najbolj optimalen način, da bi partnerici povedal zadevo. Dobro bi se pripravil na pogovor in ji povedal vse detajle in predvsem moje občutke. Nato bi ji povedal, da sem naredil neverjetno veliko napako in jo prosil odpuščanja. Dal bi ji čas. Potem bi ji povedal, da jo bom cenil in spoštoval naprej v vsakem primeru. Če se bi odločila graditi najin odnos naprej, in tudi v primeru, če bi me zapustila!

Dokler smo živi, se vse lahko reši. Čisto vse. Preizkušnje, ki jih prebrodimo, nas utrdijo.

Če je le možno si poglej film z naslovom Nezvesta (Unfaithful), kjer sta odlično zaigrala Diane Lane in Richard Gere. Morda iz tega filma dobiš dobro spodbudo.

Morda pa so naši predniki bili res pametni, ko so nam polagali na srce, da naj vsak dan molimo za zdrav um in zdravo pamet….

Želim ti, da bi, kar se le da dobro rešila svoj problem, da bi te mož razumel, in da bi rešila svoj zakon in svojo ljubezen…

Spomnil se te bom v molitvi!

Evgen
Default avatar
Če je spustil vate in če je to s tako lahkoto naredil... potem verjemi, da nisi edina, ki jih takole obrača. Kaj veš s kolikimi je že bil tako da bodi pametna in pojdi na teste za bolezni še preden moža morebiti okužiš še š čim... Takili jih potem podrejo na tone. Ne vem meni se zgodba zdi skoraj res neverjetna, če pa ni, pa test, čimprej.
Default avatar
Imela si trenutek šibkosti in te je odneslo. Na tvojem mestu bi dogodek zamolčala, ker je šlo samo za tistih 5 minut seksa in nobenih čustev.

Že sama si se dovolj kaznovala z občutkom krivde in ni nobene potrebe, da trpi še kdo drug.

Ne podoživljaj dogodka in živi dalje.
Default avatar
Uh, sem kar malo presenečen, ko prebiram vaše zgodbe. Torej večina žensk na tem forumu bi (je) lagalo in se s tem ne bi (ni) več obremenjevalo. Vsekakor sem bil prepričan, da je ta % manjši. Torej, kot mi je rekel prijatelj: »Današnjim ženskam ne moreš več zaupati. Prevaraj ti njo, drugače bo ona tebe! Ti si preveč pošten in urejen. To ženske preveč odbija!« Sedaj res vidim, da je bolje se ne vezati in uživati življenje. Vrednot poštenosti ni več! Jaz tele pa sem vedno povedal po pravici. Ja, verjetno se mi je prav zaradi tega razdrl zakon. Verjetno je živeti v laži nekaj adrenalinskega. Verjetno bi me še žena spoštovala, če bi varal takrat, ko sem imel priložnost. Jaz tele pa sem mesece tlačil svoje strasti, ko sem imel možnosti varanja...

TinaTim, preskoči mojo zgodbo. Očitno sem preveč konzervativen. Morda je za današnji čas res bolje da poslušaš druge na tem forumu. Morda je res tako več možnosti, da ti bo uspelo obdržati zakon.

Pa ne misliti, da Vas obsojam. Ne, ne obsojam Vas in sem vesel, ker ste mi dali življenjsko lekcijo!!! Očitno je poanta samo v tem, da moram spremeniti svoj življenjski nazor.

Vsekakor ti želim, da boš ohranila zakon. Želim ti, da boš še naprej iskreno ljubila in bila iskreno ljubljena s strani tvojega moža. Iskreno ljubi svoje otroke! Katerokoli pot boš izbrala (povedati ali ne povedati) naj ti prinese srečo. Naj ti Bog pomaga, da boš naredila najbolje, in da bo tvoja duša mirna! Naj prinese srečo tebi in vsem ostalim, ki sodelujete na tem forumu!

Vsem želim lep dan in lepe jesenske dni!

Evgi
Default avatar
Najprej bi se zahvalila vsem za odgovore. Zame je to težak čas. Odločila sem se da možu tega ne bom povedala. Kar sem si zakuhala, bom tudi pojedla. Ni potrebno da jih še več trpi zaradi mojega trenutka šibkosti. Če bi bila situacija drugačna, bi tudi jaz rada videla da mi mož ne pove.
Poskušam pozabiti dogodek a se mi negativne misli vračajo na to vsak dan. Kako sem se lahko nekomu ki ni moj mož tako prepustila, kako me je lahko nekdo tako hitro in divje vzburil. Kako sem se mu lahko prepustila v trenutku in brez zaščite. Ko me je potisnil v kabino, sem se zelo ustrašila in sem se mu v tistem strahu predala. Da je šlo za posiljstvo ne morem reči, saj me je zelo močno vzburil in sem si ga v tistem trenutku tudi to sama želela. Noro sem uživala v seksu, prišlo mi je večkrat zaopredoma, vendar ko je končal, ko sem se usedla in začela trezno razmišljati, takrat me je potlklo, kakšno ogromno napako sem naredila. Pocila sem se kot največja lajdra, zahrbtna izdajalka svoje družine. Možu ne lažem nikoli, ampak po tem sem mu lagala v obraz da bi prekrila. Trudim se živeti normalno im mi je mnogo lažje da je nekdo mi prisluhnil in nekdo vsaj razume to. Ne iščem opravičila za to. Kazn da moram živeti dan za dnem z tem, je že dovolj velika. Upam da bom enkega dne lahko to popolnoma pozabila ali pa upam da vsaj ne bo zasedel toliko mojih živcev ko sem sama s seboj.

Zanima me če je tukaj kakšna oseba z isto zgodbo in mi lahko pove kako se je on soočal z krivdo in obžalovanjem?

Hvala ker ste mi prisluhnili
Default avatar
za vse ženske, ki ste varale "v trenutku", bi vas vprašal, je bil to vaš prvi seks s popolnim neznancem ali ste to storile že kdaj prej kot ste na ta način prevarale? hvala za odgovor.
Default avatar
Spoštovana Tina Tim,

resnično mi je žal za to kar se vam je zgodilo. Dogodek je zelo zelo neprijeten, tako za vas kot osebo, kot za vaše partnerstvo in družinsko življenje. Verjamem, da ste zadovoljni s partnerjem in da vas je kljub temu drugi moški vzburil, kar je bolj reakcija vašega telesa in ne vašega uma. Pri takšnih dogodkih je najhujši občutek krivde, ki ga tudi sami opisujete. Meni osebno vaša zgodba deluje kot posilstvo, saj pravite, da niste najprej privolili v odnos, da vas je na nek način na začetku primoral v odnos in potisnil v kabino ter ste šele nato začeli uživati. Na koncu ste se pa usedli in začeli tresti, ko je on na hitro odšel. To vsekakor zgleda kot posilstvo, ne pa kot odnos dveh odraslih, ki sta se dogovorila za spolnost in ves čas uživala. Dobro je da veste, da posamezniki celo med posilstvom doživljajo orgazme. Preberite si kratek članek: http://www.intimatemedicine.si/seksolog ... osilstvom/

Tudi glede zaupanja vašemu partnerju je treba dobro premisliti. Smisel partnerstva je prav v tem, da imamo nekoga komur lahko zaupamo večino stvari, še posebej če nas nekaj tako močno tare, kot vas trenutno omenjeni spolni odnos. Premislite koliko sta si z možem blizu, ali bi vam verjel na vse kar bi mu zaupali, vašo stisko in obžalovanje. Če takšne dogodke delimo s partnerjem, je možna celo večja bližina med partnerjema. Če pa menite, da je vaš partner na tem področju preveč šibek, in bi ga to zelo prizadelo in ni pripravljen slišati tega, potem je tudi v redu, če mu tega ne poveste.

Vsekakor vam pa najprej svetujem, da si takoj poiščete strokovno pomoč. Mislim da je pri vas nujno, da se s strokovnjakom pogovorite o tem, saj se vam lahko osebne težave in vaši notranji konflikti le še stopnjujejo in vprašanje je do kod boste zdržali sami, brez da začnete reševati težave in da le-te delite z nekom (v živo). Če živite v Ljubljani ali okolici, lahko pridete k meni. Če ste pa bolj oddaljeni, vam lahko na zasebnem sporočilu priporočim koga iz vašega kraja.

V upanju, da boste rešili vaše težave, vas lepo pozdravljam,
Elena Kecman
transakcijska analitičarka - svetovalka

E-pošta: [email protected]
Default avatar
Saj ne morem vrjeti, da ji je samo nekdo predlagal da se testira za spolne bolezni.Poznam prijatelijco, ki je imela zelo zelo podobno zgodbo tvoji, končala pa se je s sifilisom.Tebe skrbi, samo zanositev, kaj pa ko bo okužen tvoj mož? Se bosta potem prepirala, kdo je koga varal/okužil? Glede na to, kako je fant pristopil do tebe, to sta počela brez kondoma, verjemi da to počne na redni bazi.So ljudje, ki so jezni na cel svet zaradi svoje spolne bolezni, zato jo zelo radi prenašajao naprej.Hitro se pojdi testirat, ne oklevaj!
Default avatar
Hm, če je to, kar piše avtorica res in ne gre za kakšno provokacijo, me moti ta način "reševanja" slabe vesti, ki so ga ubrale predvsem ženske, ki se v glavnem oglašajo pod to temo? Tukaj se ne gre za posilstvo, ker bi se v tem primeru Tina med samim in po odnosu obnašala drugače, odreagirala bi "drugače". Prepustila se je drugemu moškemu in spolni odnos obžalovala šele, potem, ko se je naslada končala.

Svetujem ti, da čimprej opraviš teste na infekcijski kliniki. Možu pa res raje tega ne povej, ker je način, kako si to storila za moškega ponižujoč do skrajne mere. Verjetno bi te zasovražil, ali pa bi ga prevladala velika žalost in razočaranje.

Upam, da je ta forum moderiran tako, da dopušča tudi drugačna mnenja in ne samo tista, ki so po godu moderatorju. lp
Default avatar
Še nekaj bi dodal kot moški, ki gleda na zadevo malo drugače, kot ženske, vključno z moderatorko.

In sicer. Logično je, da možu ni pametno tega povedati, ker bo trpela vsa družina vključno z otrokoma, ampak zakaj je gospa varajoča sedaj tu predstavljena kot žrtev? Tudi če trpi zaradi svojega dejanja in se kesa še ni nikakršna žrtev in tudi ničesar ne bo požrla sama, kot pravi? Kaj bo požrla sama? A s tem, ker jo njena še zdrava vest opominja to pomeni, da je s tem že kaj storila? A se ji sploh oglaša vest, ali je to samo ponos, ker se je prepoceni "vdala" nekomu? Ker v glavnem se sprašuje, zakaj se ji je to zgodilo? Odgovor je preprost. Obnašala se je promiskuitetno, kar je konec koncev čisto človeška lastnost. Razum je tisti, ki je v trenutku naslade pač odpovedal. Tukaj je verjetno ves odgovor.

Sedaj pa še vprašanje iz moške strani. Vprašanje velja tudi za tisto gospo, ki je povedala, da je v sosednji sobi med njenim seksom njen fant in sedanji mož bil na mrtvo pijan. Zakaj si vaš mož, če se gre za skrbnega partnerja ne zasluži izbrati druge ženske, ki ga ne bi tako grdo ponižala. Zaradi tega, ker ti možakarji ne bodo nikoli izvedeli, kaj ste jim storile, jim jemljete pravico, da bi si izbrali boljše partnerke. A se tega zavedate? Kakorkoli, ni pošteno do partnerja, da ne bo nikoli izvedel, čeprav je zavoljo otrok to najpametneje.
Default avatar
Pridružila bi se mnenju Simirke, čimprej se testirat!!

Srečno!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus