Računalništvo, telefonija, internet in televizija

Nemška vlada prepovedala uporabo Internet Explorerja

Default avatar
Pred kratkim je skupina varnostnih strokovnjakov v Microsoftovem spletnem brskalniku Internet Explorer odkrila zelo nevarno varnostno luknjo. Ta ogroža varnost uporabnikov v primeru, kot ti obiščejo spletno stran, ki je okužena s škodljivo programsko kodo. Varnostna luknja je prisotna v spletnem brskalniku Internet Explorer 9 in starejših različicah, ki so »nameščene« na operacijskih sistemih Windows XP, Vista in Windows 7.

Podjetje Microsoft je k stvari pristopilo z največjo mero odgovornosti. To je namreč oblikovalo posebno delovno skupino, ki naj bi kmalu pripravila varnostni popravek za omenjeno ranljivost. Kot začasno rešitev podjetje iz Redmonda predlaga, da v spletnem brskalniku nastavimo nivo varnosti za internet in lokalno omrežje na najvišji novo. S tem bomo preprečili tako zagon programskih modulov ActiveX Controls in Active Scripting kot škodljive programske kode. Na ta račun pa bomo lahko izgubili del uporabnih funkcionalnosti spletnih storitev.

Ker gre tu za začasno rešitev in precejšnje število uporabnikov spletnega brskalnika Internet Explorer ne zna povečati nivoja varnosti za internet in lokalno omrežje, je nemška vlada do »problematike« sprejela zelo ostro stališče. Ta je v izjavi za javnost zapisala, naj vsi uporabniki spleta nemudoma prenehajo uporabljati Internet Explorer vse dokler Microsoft ne izda varnostnega popravka. In to še ni vse. Nemška vlada državljanom toplo priporoča uporabo konkurenčnih spletnih brskalnikov, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera in drugi.
Slika
Microsoft naj bi popravek za odkrito varnostno luknjo v spletnem brskalniku Internet Explorer odpravil še pred koncem septembra. Takoj ko bo popravek na voljo, vas bomo o tem seveda pravočasno obvestili. Do tedaj, če se le da, se izogibajte uporabi Internet Explorerja.

VIR : http://www.racunalniske-novice.com/novi ... rerja.html
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Apple naj uporabljajo, pa ne bo tovrstnih težav :)
Default avatar
Hohoho, tole bo pa hudo za MS :)
Default avatar
glede na to da imajo v JU ter državnih institucijah še predpotopne verzije IE ter ne prav dosti volje za posodabljanje sistemov, se lahko ob tem samo muzam ;)
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
a se sam meni zdi, ali je veliiiiiika razlika med
prepovedati
in toplo priporočati uporabo drugih brskalnikov....


da ne govorim dalje, kako je uradna izjava dejanskega nemškega urada čisto drugačna....

Das Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) hat am 17. September 2012 in einer Pressemeldung Internetnutzer auf eine bisher unbekannte, kritische Schwachstelle im Browser Microsoft Internet Explorer hingewiesen. Für Nutzer des von der Sicherheitslücke betroffenen Internet Explorers in den Versionen 6,7,8 und 9 stellt Microsoft ein Fixit Tool als temporäre Gegenmaßnahme zum Download zur Verfügung. Damit wird die Schwachstelle zwar nicht geschlossen, kann aber dazu beitragen, die Ausnutzung der Schwachstelle zu erschweren.

Microsoft hat angekündigt, am Freitagabend, den 21. September 2012, ein Sicherheitsupdate bereit zu stellen, das die Sicherheitslücke schließt. Das BSI empfiehlt Anwendern des Internet Explorers, sowohl das Fixit Tool als auch das für morgen angekündigte Sicherheitsupdate zu installieren.


nikjer ni govora ne o prepovedi, kaj šele o kakem priporočilu, da bi uporabili konkurenčne browserje...

urad za informatiko samo priporoča userjem, da takoj namestijo fixit in da naložijo security update, ki bo na voljo jutri....

pa je šla vsa udarnost nekam....
Default avatar
Se bo stric Bill že zmenil z njimi, brez skrbi.
Default avatar
računalniškim novicam pa svetujem, da če objavljajo stare novice, naj tudi update teh novic pogledajo....
Default avatar
FriLLox je napisal/a:
Jaz pa jokam:(
Default avatar
prispevka nisem napisal jaz, ampak sem ga samo posredoval tu. bi pa komentiral na to, da je ta ranljivost še kako kritična, v bodoče zna dvigniti še kar nekaj prahu, na mašinah ki posodobitve ne bodo izvedli, takih bo veliko ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Zero-day_attack
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
Zagreti uporabniki FireFoxa so bili vedno tako goreči, kot politični orto desničarji ali orto levičarji. Iz vsake drobnarijo naredijo slona, s katerim poskušajo spodkopati ugled drugega. Varnostne luknje so vedno bile in vedno bodo. In vedno jih bo nekdo zakrpal. Če je nek brskalnik v najbolj masovni uporabi, se bodo lopovi seveda največ ukvarjali z njim, ker se jim to najbolj splača. Zakaj zabijati čas z neko Opero, če je pa skoran nihče neuporablja? Če pa bi taista Opera nekoč prehitela druge, bi pisali zlonamerno kodo pa zanjo.
Za naše "medije" je značilno, da zaposlujejo "novinarje" z razimi obramboslovnimi diplomami, pa kulturološkimi in podobnim shitom. Ti ljudje iti ne razumejo stroke, niti ne obvladujejo tuje strokovne terminologije. Zato "od oka" preveden tuj članek prilagodijo svojim željam in hotenjem. V upanju, da bodo tudi oni sami, pa čeprav z lažjo, na nekaj vplivali. In se rodi članek, katerega potem nekritični zagreteži linkajo po forumih, ne da bi prej preverili resničnost trditev v originalnih člankih.
Default avatar
Tudi brez te novice je jasno, da je IE šrot največje vrste. Zadnja leta se MS sicer zelo trudi, da bi zakrpal okrnjen ugled, a učinek je enakt kot pri zalivanju puščave z litrsko steklenico. IE-ja noben resen računalničar že dolgo ne uporablja več. JU je vezana na drago plačano licenco, zato je zgodba tam malo drugačna.
Default avatar
Še en FF vernik....

Čisto mimogrede. Po svetovni (ne slovenski, ker smo zanemarljivo majhni) lestvici, je po številu uporabnikov še vedno na prvem mestu IE. Sledi mu Chrome, tvoj naskončno dobri FF pa je padel iz drugega na tretje mesto. Toliko o šrotu in resnosti. Veš, tvoja vas ni gonilo sveta. Je samo vas...
Default avatar
Priporočam uporabo brskalnika FreeLLock:)
Default avatar
IE je beden
Default avatar
IE uporabljajo tisti, ki so prebutasti, da bi si namestili kakšen alternativni brskalnik.
(komunisti in večina žensk)
Default avatar
No, že po tukajšnjih odzivih je jasno vidno, kakšne so mentalne in sociološke sposobnosti tipičnega vročekrvnega uporabnika FF (IE takšnih en pozna). Ortodoksni verniki, ki vidijo izključno le svojega Boga, vse druge pa je potrebno sežgati na grmadi. Ker pa so grmade žal prepovedane, se zadovoljijo že tudi s pljuvanjem in pritlehnimi žalitvami. Me veseli, da sodim v krog "prebutastih bednikov". Internet uporabljam zaradi vsebine, ne pa zaradi platforme. To je nekako tako, kot v restavraciji. Nekateri pridemo tja samo jest in se skoncentriramo zgolj na kvaliteto hrane. Drugi pa kričijo in pljuvajo, ker hrane niso dobili na točno takšni mizi, kakršna je njim všeč. Vse ostale mize so fuj, tisti ki sedijo za njimi pa troti. Meni pa se fučka, ali jem na mizi dimenzije 55x62 cm, ali pa morda 57x61cm, vseeno mi je ali je rjave ali oker barve, kakor tudi ali je plošča iz hrastoverga ali pa bukovega lesa. Dober kuhar bo na vsaki lahko postregel enako dober obrok, če obvlada svoj posel. Tako je tudi z brskalniki. Če programerji obvladajo svoj posel, bo WEB stran na vseh brskalnikih delovala enako. Če so šalabajzerji, bo delala OK samo na brskalniku, ki ga obožuje programer. Taki potem tudi najglasneje kričijo o idiotih in kretenih. Nekako se je pač treba rešit kritik. Torej je za resnega uporabnika popolnoma vseeno, kateri brskalnik uporablja. Za mularijo (in tiste ki se še niso izvlekli iz tega) pa ni. Tam gre za prestiž "naših proti vašim", "idiotov proti genijem". Jah, kaj čmo, odraščanje je komplicirana stvar. Nekaterim celo nikoli v popolnosti ne uspe...
In ja, seveda se strašansko bojim najnovejših varnostnih lukenj, ki bodo zakrpane šele jutri. Medtem pa mi bodo lopovi iz banke ukradli vseh 322 milijonov evrov, sprožili vseh mojih 22 medcelinskih jedrskih raket in izbrisali vse linke do web strani s smešnimi vici.
Default avatar
zeeeeeeh!
Torej smo šalabajzerski programerji, hvala za informacijo in umestitev na pravo mesto! :) Mislim, da vsak povprečen web razvijalec pogleda spletno stran na vseh brskalnikih + tablicah + pametnih telefonih, to je sestavni del oblikovanja spletne strani!
Ne gre za prestiž "naši proti vašim" ampak "slabši proti boljšim". Enostano se naveličaš vsak teden pucati nesnago s kompov 'navadnih' uporabnikov, za katero so delno sami krivi zaradi nespametne uporabe, delno pa neustrezna oprema. Sploh nisi prebral zgornjega posta - napisala sem, da se MS trudijo, zeeeloo trudijo in na vso moč odpravljajo varnostne luknje ter vpeljujejo izboljšave. A škodo zapravljenega ugleda ne bodo tako hitro popravili, vsaj pri meni ne. Ko naredijo boljši brskalnik od Chroma in FF, bom še isti ip prešaltala nanj!
Default avatar
mum1 je napisal/a:
Ne mesat jabuka in hruske!
Nihce, v tej temi, ne trdi ali karkoli govori proti programerjem spletnih strani.
Default avatar
Najbolj varen in anonimen je trenutno Comodo Dragon ( fork croma), pa tudi ta je ranljiv. Velika večina lukenj je v flash , pdf in java pluginih ( za njih lahko kupite že narejene exploit scripte, ki sprožijo download in zagon poljubnega programa že samo z ogledom strani kot je ta), zato je nujno posodabljati vsaj te tri plugine, ali pa še bolje vse izklopiti. To velja za vse brskalnike. Active X od M$ pa je itak dokazano luknjast, kar je po svoje logično, saj je najbolj zmogljiv in je bil zamišljen za interno uporabo ne pa za vse to, kar je danes