Starševski čvek

Maturantski izleti

Default avatar
Verjetno je že bila kakšna tema na ta naslov, pa vseeno postavljam vprašanja.
Hči me je pravkar klicala vsa razburjena, da so imeli predstavitev programa za maturantski izlet. Prav vtrgalo se ji je, da ona na tak izlet nikakor ne gre in naj mi na kraj pameti ne pade, da bi jo silila. Na predstavitvi je bil sam žur od prvega do osmega dne. Pijanke take in drugačne. Nobenega ogleda krajev, znamenitosti... So umetniška gimnazija in našo zelo zanima umetnostna zgodovina. Maturantski izlet bi bil res idealna priložnost, da vidijo kaj zanimivega in se ob enem malo pozabavajo. Ampak ne. Očitno je zanimivo samo še popivanje in vse sorte orgij. Cena teg "sr..." je 800 €. Po vrhu vsega o tem odloča par sošolk, ki hodijo v šolo samo kadar se jim zljubi in so one kar izbrale kam bodo šli. Ostali, ki jim ni do tega pa so kar dvinili roke k udaji.
Meni se zdi, da se je vse skupaj izrodilo. V krasnem spominu imam svoj maturantski izlet. Dopoldan smo imeli oglede, popoldan prosto za karkoli, zvečer plas in druženje. Tudi mi smo kaj popili a orgij pač nismo imeli.
Mene zanima kaj mislite starši bodočih ali bivših maturantov ? Se vam zdijo ti izleti vredu ? Mani ne in ne zaslužijo si naziva maturantski izlet.
Živi in pusti živeti
Default avatar
KAJ ČEŠ HODT NA TAKA JAJCA, KJER SE SAMO PIJE, KADI IN SEKSA... STRAN VRŽEN DENAR. ZA TE ŠOLDE LAHKO PUNCA KUPI:
- ŠIRŠI DIŠKE ZA AVTO, BOLJŠI RADIO, ALARM,....
- PEČICO HOME CHIEF
-...

JA JAZ SEM ŠEL, AMPAK ATRAN VRŽEN DNAR. ZA TISTE ŠOLDE SEM RAJE HOTEL KUPT ALI LITE DIŠKE, ALI PA SAMSUNGOV LCD MONITOR...SAMOVIŠJE SILE NISO PUSTILE
Default avatar
GRETKA je napisal/a:
S tem je vse povedano.

ADIJO PAMET.
Default avatar
Jaz sem bila na maturantskem v španiji nekaj let nazaj. In če mislite da so tam same orgije in popivanje se pač motite. Tudi mi smo hodili po ogledih, nekateri so v hotelu prespali cel dopoldan. zvečer pa smo šli v klub in plesali. seveda tudi nekaj spili, ampak nihče te ne sili in ti ne zliva pijače v usta, tako da če nočeš piti pač ne rabiš, lahko piješ sok. Tudi k ogledom te ne silijo, če ne želiš pač ne greš. popoldneve smo imeli včasih fraj in smo posedali ob morju in pili koktejle. Jaz nevem če sem bila v 8 dneh vsaj enkrat konkretno pijana. pač ni se mi šlo za to da bi komirala naslednji dan, pač pa da kaj vidim in seveda žuriram, se naplešem.

seveda pa je povsod tako da so v vsakem razredu razdeljeni po ''skupincah'' in če se tvoja hči se razume s tisto skupino punc, ki so glavne, se pač ne rabi družit z njimi, verjetno ima bolj mirne prijateljice in se bodo prav lepo imele. Meni ni žal, sem pa plačala 600 evrov za 8 dni.

Moj bratranec je bil letos prav tako v španiji, je zelo miren fant, in je šel en večer kar spat namesto ven:)
lp
Default avatar
PAMETNA PUNCA je napisal/a:
Moja si želi videt kaj zanimivega v Grčiji in nima nobene potrebe po zgoraj navedenem. Tudi ni proti žurkam, samo ji pa to ni edini cilj v življenju.
Živi in pusti živeti
Default avatar
Jaz nisem šla, ker je bilo ravno tako kot pri tvoji hčeri. Sem šla sama s fantom na solo tour. Če ima par dobrih prijateljic, lahko grejo same in si same organizirajo vse. Lahko vlak, hostli, potem pa od kraja do kraja ali samo en kraj. Recimo, če še ni bila v Parizu, ima tam vsaj 4 dni dela samo z Louvrom:)
---------------------------------------------------------------------------------
Prevajanje: http://www.parisienne.si/

Medved z otoka, zgodba za otroke:
http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knj ... otoka.html
Default avatar
moj maturanc je bil enak kot tvoj, ga imam še ve lepem spominu, čeprav je bila kmalu pol vojna za slo.
a kako lahko par sošolk odloča za cel razred? naj si iberejo 2 ali 3 distinacije in dajo na glasovanje.
zapijajo se lahko tudi v zrčah ali kje drugje za velik manj denarja.
ne to ni maturanc, sploh pa ne za spominjat....pri takem se itak 3/4 ne bi spomnili
Default avatar
Someone__ je napisal/a:
To sem ji tudi jaz rekla. Potem, ko sem videla program, je tudi mene vse minilo. Nobenega ogleda, sam žur. Cel dan plaža, zvečer organizirani žuri po klubih. Pravi, da raje ne gre kot bi mogla gledat pijane sošolke. Ima že kar nekaj izkušenj z ekskurzij.
Živi in pusti živeti
Default avatar
GRETKA je napisal/a:
to je pa res čudno...kaj pa naj bi šli, v Španijo ali Grčijo? ali kam drugam? Kdo pa je organizator, Mondial?
Default avatar
Pozdravljena,
moj sin je bil na maturantskem izletu en mesec nazaj in je rekel, da ne bi šel še enkrat.
Pa ni nek miren fant, ki sem mu ne da žurat. Ma je rekel, da to je bilo preveč. Sam žur od zore do mraka, za veliko denarja. Spali so v nekemu kao hotelu.
V osnovni ceni je bila samo nočitev z zajtrkom in vožnja kot palubni potnik. Vožnja do ladje čez pol Italije. Potem naj bi kupil še neko zapestnico, s katero imaš vstopnine v diskoteke in na te njihove žure plačane. Ogleda nobenega, edino prvi dan kao avtobusni ogled glavnega mesta. Cena zapestnice 120€. Cene dol visoke za si kupit kako kosilo ali večerjo.
Moje mnenje je, da oderejo vsakega, ker itak je maturantski enkrat v življenju in vedo, da še enkrat itak nihče ne bi šel z njimi.
Njihova organiziranost pa je za drugo temo. Bi imela tudi kaj za povedat.
Default avatar
o mater, kaj me čaka v prihodnosti. Poleg pijančevanja in žurk in orgij vidim jaz drugi problem, da pol slovenije ne more otrokom tega omogočit = plačat. Oz. učenci bi si to želeli, pa si bodo starši od ust odtrgali (dobesedno od ust), da njihov otrok ne bi izpadel največji revež. Vsaj pri nas je tako. Komaj šivamo iz meseca v mesec, in da mi pade tak strošek....mislim, da ga trenutno ne bi zmogli, če bi si še tako želela.
Default avatar
tukile vidim, da imate kar močna mnenja. Torej začnite govoriti tudi v šoli, na govorilnih urah in že v prvem letniku povejte, da se ne strinjate s pijanskimi maturantskimi izleti. svoje otroke naučite toliko odgovornosti, da se jim ob zaužitem alkoholu ne bo čisto odpeljalo in se bo kak prfoks še upal z njimi kam.
Default avatar
Moja hči in sošolci so se lani odločili za Prago, čez dan ogledi, zvečer obiski pivnic in diskotek, vsega so imeli dovolj...
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija
Default avatar
V večini primerov so maturantski izleti organizirani prav preko turističnih agencij, ala Mondial in mislim da Sonček in šola s tem nima nič.
Default avatar
Glede stroškov pa je moje mnenje, da ni ravno potrebno, da starši plačamo v celoti to enotedensko pijančevanje. Moj sin je med počitnicami delal in si zaslužil denar. Sofinancirali smo tudi mi, ampak ne vidim razloga, da bi morali to plačati starši, če ne zmorejo.
Default avatar
Someone__ je napisal/a:
Grčija, Mondial
Živi in pusti živeti
Default avatar
A v šoli so imeli predstavitev?????

Ker šola s tem nima namreč nič! Ravno včeraj smo na eni izmed ljubljanskih gimnazij poslušali na roditeljskem sestanku o tem:

Dijaki se pač sami dogovorijo, sami izberejo agencijo in program. Sami izberejo tudi za koliko dni bi šli.
Tako, da ne razumem, zakaj ne povprašajo pri drugih agencijah, ki lahko ponujajo drugačen program in se pač odločijo za tisto, ki jim najbolj odgovarja.

Na koncu koncev je pa tako, da se vedno najdejo tisti, ki popivajo in tudi taki, ki ne. Pa tudi odločitev ali greš na maturantski izlet ali ne je samo vaša in od vaše hčere. Če ji program ni zanimiv pač ne bo šla.
Default avatar
Pri nas je bilo veliko vroče krvi, ko smo se odločali kam gremo na maturanca. Na koncu smo zbrali mondial - španija.
Zelo je bilo drago ampak smo tudi nekaj videli. Ustavili smo se v Monaku(ogled mesta), Nica (ogled parfumarije), muzej Salvador Dali (nevem točno kje). Obiskali smo botanični vrt kaktusov, Sagrado Familio, en večer smo imeli viteške igre (predstava s konji in vitezi). Obiskali smo tudi stadion v Barceloni in se peljali skozi celo mesto ter imeli nekaj prostega časa za ogled..

Tega je že pet let nazaj in STOPOSTO sem še veliko reči izpustila(nekaj celo zanalašč, saj se mi ni dalo it). Mislim, da v Grčiji vidiš manj sja nimajo toliko znamenitosti, pelješ se z ladjo in ne po kontinentu..
Glede alkohola pa pač vsak po svoje... Mi smo žurali skupaj cel razred v mejah normale, nič razbitih zob in iskanja prve pomoči.. Te tematski žuri so zvečer in ne čez dan in so čisto prijetni, lahko si pa organiziraš sam privat žur če ti paše.

Je drago ampak bi šla še enkrat. Veliko je odvisno od DRUŽBE, saj smo mi žurali kot razred in ne kot skupinice..
Default avatar
To je potem izlet brez profesorjev? Pri mojem sončku so imeli fantje tudi take ideje, nastali sta dve skupini. Eni so šli pod organizacijo šole v Španijo, so tudi kar nekaj zanimivih reči videli, druga skupina pa v svoji organizaciji v Grčijo, ti so bili pa 24/7 pijani, ja.

Jaz sem mojemu pač povedala, da napije se ga lahko tudi za Savo, zato ne rabi v Grčijo letat (pa še brez nadzora), tako da na koncu je vseeno šel v Španijo in bil celo zadovoljen s celo zadevo. Ravno tako so se ga nekateri napili, itak, tudi zakadili so se ga, vendar je od zadeve kar nekaj odnesel (za razliko od "grkov":)) ). Cene se sicer ne spomnim, ni bilo ravno malo, vendar smo varčevali celo leto, tako da posebne panike ni bilo (bilo je pa 3 leta nazaj).

Tvoja punca je očitno dovolj zrela in pametna, da ve, kako in kaj.
Default avatar
kako to, da so se šole čisto izvzele ven iz maturantskih izletov. Kolikor vem jih cela štiri leta fopajo z raznimi pre - dragimi ekskurzijami.