Starševski čvek

Kakšno nesnago mečete v sebe!

Default avatar
Dandanes že na vsakem oglasu, vsakem izdelku piše da ima te in te vitamine, ter da je dober za to in to. In 90% ljudi je ofc, ki to vse pravzares verjame. In od tod potem raki,hormonske motnje,ciste... Saj ne rečem, da tega že prej ni bilo, ampak sem prepričana da je zaradi vseh teh umetno zadev tega veliko več. Ta post sem začela pisati zaradi teme, kjer jih več kot polovica piše, da dajo v juho KOCKO! Ste se sploh kdaj pozanima kaj je v njej? Mislite da so v njej samo mlete začimbe,meso,zelenjava? Veste kaj so konzervanski,barvila,ojačevalci arome... Veste koliko strupa popijete, če kupite pijačo iz plastične embalaže? Zakaj se o tem javno ne govori, če se o tem učijo še v srednjih šolah! Kapitalizem in denar, četudi se zastruplja ves narod. V sirnem namazu je 12% sira. Ima ogromno ojačevalcev arome,konzervansov in barvil. Enako čips,klobasa,kocka za juho,pašteta,bonboni.... skoraj vsa pripravljena hrana je takšna. Pralni praški,zobne paste,čistila,kreme za obraz,ličila,ceti za pomivanje posode,mila,šamponi...vsa kozmetika ima ogromno kemikalij,parabenov,nafte,silikona...
Naša koža naj bi samo z kozmetiko letno dobila 2 kg kemikalij. In tudi če si sperete umeten šampon,balzam ali tuš gel, gre takoj del tega v kožo.
Pri nas smo dolgo kupovali "po ovčje" bi rekla. Kaj so priporočali pri tem ali onem oglasu. Potem sem prišla do knjig in člankov kako nas zavajajo in zastrupljajo. Počasi smo izločili skoraj vse umetno. Čim več kupujemo svežo ali zamrzjeno zelenjavo in sadje (saj vem da so pesticidi,ampak veliko manj kot v konzervirani hrani), veliko pridelamo sami na eko način,zelo redko kupimo pripravljeno hrano. Čistila,mila ali kozmetiko si izdelamo samo, ali pa kupimo 100% naravno, samo tisto z certifikatom. Ne pijemo iz plastičnih embalaž. Tudi kruh vedno bočj pogosto pečemo doma,delamo testenine,cmoke, večinoma kuhamo brez umetnih dodatkov. Še vedno se najde kaj umetnega,ampak zelo zelo malo. Kuhamo jedi na žlico,krompir na sto načinov,bučke v omaki, v musaki, v lazanji, fižol v juhi,v solati, zelje na več načino,čim več zelenjavnih jedi, domače pecivo z domačim sadjem.... Ne delamo ozimnice za celo leto naprej,ker ni časa, tako da nimamo polno vlaganj,ampak vseeno pazimo da je čim manj umetne hrane. Ampak ko berem ali se pogovarjam z ljudmi sploh ne vejo nič o tem, kupijo kar jim narekujejo po reklamah, mečejo v sebe vse kar je dobro, samo da je dobro, pijejo vsak dan iz plastičnih flaš, kupujejo skoraj samo pripravljeno hrano...Kako pa vi? Zanimajo me vašo nasveti. Nimamo veliko denarja,ampak vseeno pazimo na to kar damo v sebe. Kupimo skoraj samo osnovne stvari in zelenjavo/sadje, kozmetika naravna, in domača hrana.

Nekaj branja: http://www.kalcek.com/kozmetika.html http://www.planetbio.si/blog/11-kozmeti ... -izogniti/ http://zdravje-povejnaprej.blogspot.com ... a-rak.html Tole obvezno: http://www.zito.si/fileadmin/template/D ... _hrani.pdf http://sunmanpeter.wordpress.com/catego ... il-barvil/
Default avatar
V bistvu sem samo hitela povedati, da je burek zakon!!!
Default avatar
In Tako vzgajate otroke je napisal/a:
To je pisal nekdo drug, ne jaz avtorica prvega posta. Nič ni narobe z burekom, če je prav narejen. Sicer pa vsak po svoje, če je tebi vseeno kaj ješ, meni ni.
Default avatar
ni hujšega kot so ljudje, ki jih obsede zdravuharstvo. ratajo zateženi ko sto hudičev, pravi verski fanatiki.
Default avatar
In Tako vzgajate otroke je napisal/a:
Pozabila sem še dodati, da je tudi McDonald zakon.
Default avatar
In Tako vzgajate otroke je napisal/a:
Saj imaš prav. Poznam pa ene par takih, ki tako kot ti zelo pazijo pri prehrani, pomanjkanje strupov pa potem prinesejo noter s kajenjem cigaret:) Jaz ne gledam preveč na te stvari, res pa jemo v glavnem domačo zelenjavo, ne kupljenih predpripravljenih jedi, ne kadimo...
Default avatar
In Tako vzgajate otroke je napisal/a:
A crkovino pa ješ? To ukini, pol boš pa videla kaj je zdravje in življenje.
Default avatar
Avtorica, umiri se. Z nestrpnostjo si bolj škodiš, kot če poješ malo kemije.
Default avatar
čudna si je napisal/a:
Ne tega tudi ne jem. In pri nas ni nobene stvari testirane na živalih. Zakaj sem čudna? Ker se izogibam umetnim zadevam? Čudno je, da lahko to reklamirajo kot zdravo hrano, čeprav je dokazano da povzroča raka,neplodnost,migreno... Za vas je to normalno,saj ste tako navajeni že iz otroštva. Seveda, če so vam že kot otroku vcepili da je to normalno,zdravo... Ampak ni, in sedaj se kaže kako velika podjetja za dobiček izkoriščajo ljudi. Zastrupljajo jih in zavajajo, samo da imajo dobiček. Tudi mi smo dolgo tako živeli,ampak sedaj je konec. Ne bom metala denarja za nekaj,kar ima barvila,konzervanse,parabene,strupe vseh vrst. Raje za ta denar kupim nekaj zdravega.
Default avatar
Pri avtorici posta je očitno cela familija brezposelna, ker imajo cele dneve časa pripravljati zdravo domačo vegeto, pa cmoke pa domače špagete, pa kruh si sami pečejo. Ljubica zlata, kot je ena napisala, obsedlo te je zdravuharstvo. Najdi si službo za poln delovni čas, pa boš videla koliko boš še neoporečno jedla.

P.S. una ki pa krade nicke in potem piše komentarje je pa LOL hahahaha včasih se od srca nasmejem, ker čist vedno se potem oglasi avtor ki mu je bil nick ukraden in reče da to ni on pisal čiiiist vedno hahaha in to skoraj vsi z istimi besedami. Včasih se nasmejim do solz :))))
Default avatar
Avtorica, se strinjam s tabo. Tudi sama sem precej spremenila prehrano ter kozmetiko, ki jo dam na kožo, ko sem začela malo raziskovat in brat, ter poslušat svojo zdravo pamet, ne pa tv reklam.
Ko enkrat vklopiš svoje možgane in začneš razmišljat in povezovat informacije, vidiš, kaj je resničen namen današnje prehrambene industrije v povezavi s farmacijo. Obema je v korist bolan in s strupi zasvojen človek.
Žal pa se večina prehranjuje in živi tako, da možganov ne more več vklopit.
Default avatar
Za take zmešane babe kot si ti avtorica, obstaja celo diagnoza: ortoreksija ali lepo po domače, kot so zgoraj napisale: zdravuharstvo.
Default avatar
Kaj da rečem, vsi vemo, da nas zastrupljajo in če misliš, da so bio izdelki res bio , si pa res naivna, edino , da res sama vse narediš, pa še to moraš sama pšenico posadit in po možnisti dobit seme, ki ni gensko spremenjeno, tega pa mislim, da misija nemogoče...
Default avatar
boš pa zdrava umrla a ne :) je napisal/a:
Zdravohunstvo? Kaj pa je potem tvoje? Strupohunstvo? Ne gre se zato,ampak zato da je v hrani strup in ljudem je vseeno zato. Če vsak dan ješ ta stup se enkrat pokažejo posledice. Smo zaposleni in ne delamo vsak dan cmokov in vegete. Občasno pa jih in takrat še jih zamrzneno, da imamo še za dve ali tri kosila. Domače vegete še nisem delala, domače testenine pa. In ne vzame toliko časa, saj kuhamo hitre in zdrave jedi. Če si nekaj pripraviš in zamrzneš imaš vedno kaj na razpolago. Danes obstaja tisoč alergij. Od česa le. Saj so zdravniki samo dokazali in povedali da to povzroča hormonske motnje,raka,migrene... in potem sem zdravohunar, ker mi ni vseeno če v sebe mečem nekaj kar 100% povzroča raka? In se ne mažem z nečim, kar vsebuje parabene? Tega ne bi dala svojemu otroku, zato tudi jaz tega ne maram. Zmešana? Ker ne maram nečesa, kar dokazano slabo vpliva na telo? Mislim da sploh ne veste o čem govorim, da še niste prebrali enega članka ali kakšnega dokumentarca. Prvo to dajte, potem pa komentirajte. Sa razumem da je za vas to čudno,ker ste vajeni da je pašteta zdrava in da je bel kruh zdrav. Ampak saj imate interner in se lahko malo informirate.
Default avatar
asa. je napisal/a:
Se strinjam, ampam če vsaj 80% konzervirane hrane,čistil in kozmetike izločiš si že veliko naredil. Dobijo se tudi gensko nespremenjena semena. Kupljena moka se dobi tudo brez ejev.
Default avatar
razumem, da si naenkrat odkrila Ameriko. Imaš hudo potrebo po kontroli in sedaj so se ti odprla nebesa, eko prodajalcem pa zlata jama. Saj vsi vemo, da pojemo, popijemo in vdihnemo ogromno nezdravih stvari. Ni ti pa treba tukaj štartat na otroke in v ljudem vzbujat slabo vest.
najbolj škodi negativno mišljenje, to te bo neslo in pa seveda pretirana kontrola. Življenje je smrtno nevarno, menda noben ne preživi.
Default avatar
In Tako vzgajate otroke je napisal/a:
In potem boste živeli 300 let, ko boste tako zdravi.
Zadnjih 50 let jem same strupe, uporabljam same strupene stvari, pa sem še kar živa, zdrava kot dren, brez očal, imam še vse zobe (32) samo 4 plombirane, ne dobim niti nahoda, kaj šele gripo, pa tudi osteoporoze nimam, ne revme, ne migren, tudi neplodna nisem bila, skratka ničesar. Torej ti grozni strupi le niso tako strupeni? Si grem ravnokar eno juhico iz vrečke naredit, mi zelo paše. Ti pa jej, kar se ti zdi prav, samo ne utrujaj tukaj. Vsak po svoje. OK?
Default avatar
boš pa zdrava umrla a ne :) je napisal/a:


Aja, sem pozabila:če ga boš pa meni ukradla, te prijavim spletnemu očesu in zahtevam sodno preiskavo in pregon. Ker,lahko se zajebavaš iz drugih, iz mene pač ne.
Default avatar
Ni ga čez pohano bedrce in francosko solato. Pa kozarec coca-cole.
Njami. Klinc pa zdravje.haha
Default avatar
ne utrujaj je napisal/a:
Ok? Ne beri če se ti zdi utrujanje, še manj pa komentiraj. Kdo pa te sili. In ja, ljudem bi nekdo mogel vzbuditi slabo vest, da mečejo denar za nekaj, kar vsebuje nafto in parabene, eje, še huje, da je testirano na živalih. Morda si še zdaj zdrava, ampak kako imaš zakisano telo in kako so uboga tvoja jetra in ledvice pa ne veš. Preberi zgoraj linke, v enem piše da se eden izmed strupov nabira pri srcu. Saj vem, da ne bom večno živela, ampak denarja ne bom dajala podjetjem, ki oglašujejo nezdravo hrano kot zdravo. To se mi zdi zavajanje. Poznam ljudi, ki jedo vsak večer hrenovke, nekaj iz konzerve, nutelo... Kdaj pa kdaj bi še pustila, ampak vsak dan pa ne. In meso, kako si živali prefutrali z hormoni in kemikalijami,da so jih čim prej vzredili. To meso je na videz meso, v sebi pa ima marsikaj.