Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Menjava upravnika v bloku

Default avatar

Notranjka*

V bloku smo se odločili, da bomo zamenjali upravnika. Zanimajo me vaše izkušnje z njimi ali koga priporočate. Sem iz Ljubljane.
Default avatar

lojzeka

Sami sicer živimo v hiši. Vendar pa večkrat najdem kakšen praktičen in koristen nasvet s streni tega podjetja. Ki se očitno ukvarja tudi z upravljanjem blokov.

http://med.over.net/forum5/read.php?151 ... sg-7998847

V glavnem sem dobil vtis, da gre za drugačnega upravnika od tistih, ki menda samo pošiljajo položnice ljudem, za ostalo pa jim ni mar.
Malo še pobrskajte in se dobro odločite. Besda ni konj.
Default avatar

popotnica45

Pozdravljena iskalka,
živim na Taboru v centru Ljubljane. Ti bom samo napisala katere vse upravnike smo že imeli. In jih za živo glavo nebi imeli več. Se pa tudi mi ponovno odločamo za zamenjavo.
Odločno NE za: SPL, T&S, Metalka in GV center. Eden od teh je imel odličnega vzdrževalca(ne vem več kateri), vse ostalo pa je bilo pri vseh živi podn. Pa to smo jih klicali, pa se niso sploh oglašali, nismo imeli sestankov, ma jih še blizu ni bilo....ama nič!
Upam da se bomo tokrat bolje odločili. Saj, vsi itak ne moramo bit zadovoljni, ampak kar je preveč je pa preveč.
Default avatar

Nikas

Zamenjali smo (že tretjega ali četrtega) upravika v zadnjih letih. Dva meseca pa imamo novega, ki se bo izgleda obnesel. V teh dveh mesecih je naš blok v bistvu ZADIHAL.

Ne bi pa tule delala preveč reklame (tega ne maram) za dvo ali tri mesečno upravljanje. Lahk pa mi pišeš na [email protected] in ti pošljem kontakt. Zaenkrat zelo zadovoljni. Saj, če pa ne bomo, pa spet menjamo. Je čisto enostavno.
Smo pa v Šiški, trije vhodi, 33 stanovanj.
Default avatar

Mojster za vse

Pozdravljeni

Bi samo vprašal, če je možnost osebnega snidenja in dogovora.

lp
Default avatar

matijak

Notranjka* je napisal/a:
Vsi so glih. Samo računajo ko jih rabiš jih pa ni blizu. Naš je pa sploh zgodba zase. Že en mesec pušča cev v hodniku je na steni flek. Pa še zdaj ni popravljeno. Smo klicarili upravnika, pa sam se izmotavajo in oblubljajo.moja žena je šla tja kjer imajo naslov tam jih pa sploh ni. Je vratar ki je rekel da imajo tam samo naslov in pošto dobivajo. Zdaj bomo to razčistli!
Kaj pa dela policija da dovoljo takšne stvari pa inšpekcije? Mi ne mormo nič!

Ne bom še javno imena objavil.če bo treba ga pa tud bom!!!!!

matija
Default avatar

popotnica45

Mojster za vse je napisal/a:
Lahko, če si iz Ljubljane. Pusti svoj mail pa se dogovoriva. Če se ukvarjate z upravljanjam, ali kaj takšnega. Drugače pa res ne vem v zvezi s čim naj bi se osebno "snidla" in dogovarjala.
Default avatar

Mojster za vse

Zato bi se srečala, da bi se pogovorila o konkretnih zadevah, no sem pa žal iz vasi pri KP tako, da verjetno ne pridem v poštev. V upanju, da dobite normalnega človeka vam želim...
Lep dan še naprej


P.s - Snidenje - srečanje, pa je prav lepa beseda v slovenskem jeziku. (Poglejte slovar, če vas pa draga gospa, to ne zanima, pa mirno pozabite na mojo skromno opazko). Pa brez zamere.
LP
Default avatar

popotnica45

Hvala za dobre želje. Čeprav ne vem kaj ima človek iz vasi v bližini Kopra konkretnega povedati v zvezi z upravniki v Ljubljani o katerih sem napisala, da jih nikoli več ne želim videti ne živih in ne mrtvih.

In ne ti meni, mami šolarja, ki se uči tudi slovnice in pravopisa, nakladati o lepih besedah v slovenskem jeziku. Glede na skrpucalo ki si ga napisal in kup slovničnih napak bi prej rekla da bi takšnega dodatnega izobraževanja bil potreben sam. Najmanj pet napak v enem samem razpotegnjenem stavku.

No, pa brez zamere, dragi LP.
Default avatar

pego

Nikas je napisal/a:
Pozdravljeni ga. Nikas,
sostanovalci so me zadolžili, da zberem ponudbe od par upravnikov, da bomo lahko zamenjali sedanjega. Že predvčerajšnjim zvečer sem vam na vaš elektr.naslov poslal prošnjo, da mi posredujete kontakt do vašega upravnika, ki ga imate sedaj. In se tukaj še enkrat priporočam da mi ga pošljete na elektr.naslov, ki sem ga navedel.

Z lepimi pozdravi,
Egon
Default avatar

Nikas

Poslano danes, g. Egon.
Sem bila odsotna - na seminarju.

Lp, Nika
Default avatar

modelko

Samo ne SPL-a!!! Naš blok je v katastrofalnem stanju in čeprav smo glede ene zadeve zbrali večino podpisov lastnikov, nas gladko ignorirajo. Res jih odsvetujem.
Default avatar

Doma d.o.o.

Postopek zamenjave upravnika je zelo enostaven.

Kontaktni podatki našega sedanjega upravnika:

DOMA podjetje za upravljanje z nepremičninami, d.o.o.
Mobi : 031-652-111
E-mail: [email protected]
Splet: http://www.doma.si

Postopek menjave upravnika:
Pogodba o opravljanju upravniških storitev je veljavno odpovedana, ko sklep o odstopu od te pogodbe podpišejo lastniki z več kot 50 % večino po solastniških deležih.
Takšen sklep se lahko sprejme s podpisovanjem listine ali na sestanku zbora lastnikov, ki mora biti sklepčen.
Eden od etažnih lastnikov ali pa, v njihovem imenu, novi upravnik, mora sklep o odpovedi s priporočeno pošto vročiti upravniku.
Odpovedni rok začne teči z dnem vročitve sklepa.

Odpovedni rok
za odstop od pogodbe o upravljanju: odpoved je zakonsko določena s trimesečnim odpovednim rokom in prične teči z dnem vročitve ali takoj,
če upravnik krši določila, ki so predpisana v Stanovanjskem ali Stvarnopravnem zakonu.


Primer iz življenja:
http://www.zps.si/pravice/stanovanje-up ... Itemid=636

Formalno besedilo iz zakona:

Stanovanjski zakon (SZ-1)
( http://www.uradni-list.si/1/content?id=44580 )

60. člen
(odstop od pogodbe o opravljanju upravniških storitev)

(1) Etažni lastniki lahko kadarkoli odstopijo od pogodbe o opravljanju upravniških storitev z odpovednim rokom najmanj treh mesecev, ki začne teči od dneva vročitve odpovedi upravniku. V tem roku morajo izbrati tudi novega upravnika.

(2) V primeru, da upravnik krši zakon ali pogodbo o opravljanju upravniških storitev, lahko etažni lastniki odstopijo od pogodbe brez odpovednega roka.

(3) Sklep o odstopu od pogodbe sprejmejo etažni lastniki na način, ki je določen za določitev upravnika.

(4) Upravnik lahko kadarkoli odpove pogodbo o opravljanju upravniških storitev z odpovednim rokom najmanj treh mesecev. Odpoved pogodbe mora upravnik sporočiti na zboru lastnikov in od tega trenutka dalje teče odpovedni rok.

61. člen
(obveznosti upravnika ob prenehanju upravljanja)

(1) Upravnik mora na dan prenehanja pogodbe o opravljanju upravniških storitev izdelati končno poročilo in sestaviti končni obračun. Sredstva,
zbrana na računu, mora upravnik na dan prenehanja pogodbe prenesti na račun, ki ga za večstanovanjsko stavbo vodi na novo izbrani upravnik.

(2) Po prenehanju pogodbe o opravljanju upravniških storitev mora upravnik novemu upravniku izročiti vse pogodbe, dovoljenja in druge listine,
ki se nanašajo na upravljanje večstanovanjske stavbe, ter obvestiti tiste dobavitelje in izvajalce storitev,
ki izvršujejo dobavo oziroma opravljajo storitve za večstanovanjsko stavbo, katere upravnik je bil.

(3) Upravnik mora imenovati svojega zakonitega zastopnika, ki je bodisi novo izbrani upravnik ali eden od etažnih lastnikov, ki je pooblaščen,
da ob izteku depozitne pogodbe prevzame sredstva rezervnega sklada do izbire novega upravnika.
Default avatar

pego

Če prav razumem vi pravite, da boste zamenjali sedanjega upravnika, ki je Doma d.o.o. ?
Verjetno dobra odločitev, ker sem nekje našel in dobil kar nekaj pritožb. Zato jim tudi nisem poslal prošnje za ponudbo.

Vseeno hvala. Tri ponudbe sem že pridobil.

Z lepimi pozdravi,
Egon
Default avatar

marijanana

Stanujem v Adamičevem centru v Grosupljem. Naš upravnike je Doma .
Veliko obljub in pričakovanj, a malo narejenega. Del stanovalcev in najemnikov nas je dokaj nezadovoljnih. Odsvetujem. Čeprav ne vem kako površni so drugi upravniki.
Za SPL vem, za druge pa ne.
Default avatar

Kar nekaj

"prekrasnih cvetk "je v Ljubljani, ki niso vredni imena - upravnik. Mi smo imeli iste ljudi v hišnemu svetu, potem se je pod vodstvom istega človeka preimenoval v P.n d.o.o. Ko smo želeli leta 2010 zamenjavo,saj v bloku se ni nič delalo, samo nujna dela...Izvedeli smo, da ta vodja te d.o.o. ni nikoli plačeval stroškov bivanja, živel je v tej stavbi, imel v najemu garaže, ki so last stavbe....nič plačevanja, denar rezervnega sklada je sposojal za svoje potrebe podjetja, da je lahko vodil d.o.o., ker gre s prodajo stanovanj slabo...Ko so se stanovalci odločili za novega upravnika, ki je res zelo v redu, prišlo je do odpovedi, vse je bilo pravilni izvedeno, stari upravnik pa je kot pit bul držal s svojim "gobcem" upravljanje. Pol leta smo prejemali dvojne položnice-novega in starega upravnika. Seveda smo plačevali novemu, ta stari pa nas je tožil, vsakega stanovalca posebej, ker nismo plačevali njemu...Vse stoji na sodišču.
Ima odlične zveze na sodišču-star upravnik, verjetno je mislil, da bo zmagal brez problemov, mogoče tudi bi, pa niso po njegovemu okusu v vladi...
Res je žalostno, kar se dogaja. Stanovanjske inšpekcije bi morale delati preglede, nenapovedano priti v kakšno nepremičninsko podjetje...to, kar se sedaj dogaja, je le hlastanje za upravljanjem! Ti rezervni skladi, kjer se nabira denar, je prava zlata jama za lopove!
Default avatar

Notranjka*

Kaj pa izkušnje z upravnikom nepremičnin Vegrim, dobre, slabe ali jih ima kdo?
Default avatar

Bojč

Menda je ta za vedno. Ko ga enkrat vzamete se ga ne znebite nikol več.
Vsaj tako v sosednjem stopnišču- bloku pravijo.
Probajte, mogoče pa ni res ;-).
Default avatar

Bilkaaaa

Ham...o upravnikih in tako zvanih samooklicanih mojstrih in hisniki nebi komentirala...v nasem bloku v mostah smo zamenjali 4 hisnike, pa se svinjsko dragi so bili, ko je pa kaksna zarnica pregorela smo ga mogli pa non stop klicat da pride popravt, potem smo preko znancev in njihovih znancev dobili nekoga ki je resen, pa ne komplicira pa u primerjavi z vsemi dosedanjimi mojstri je vsaj prijazen...ga res priporocam ce bo se kdo v dilemi
Default avatar

mayas84

Ima kdo kakšne izkušnje z upravnikom Stanovanjska zadruga Smreka?