Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kralj ulice se mi je pritožil!

Default avatar

dost jih mam!

Vsak dan v centru Lj hodim mimo konca, kjer stoji eden do dva prodajalca revije Kralji ulice. Sedaj opažam, da so ti prodajalci vedno mlajši, lahko bi delali preko študenta. Ali pa so totalno zmedeni dzunkiji.
In eden mi je danes (kot vsak dan) fehtal za 1 Eur. In ko mu ga nisem dala, me je nadrl, da že celo uro stoji tu, pa ni še nič dobil.

Matr!!! Dost jih imam, res.
Default avatar

beda je moteča

dost jih mam! je napisal/a:
Revni, bolni, klošarji, brezposelni, vsi taki naj se umaknejo, da ne bodo motili tebe in tvojega popolnega sveta!
Default avatar

nfwpo3erui

pa sami tipi........ jebemti kam je šou ta svet

naj zginejo že delat al pa kamorkol že
Default avatar

Yo_

Če nimajo statusa, ne morejo delat prek študenta. In če gre za brezdomce, potem res dvomim, da hodijo na faks.
Default avatar

predrznost brez meja

Ja, izjemno so nesramni - veliko menj njimi je infiltriranih narkomanov, ki so zelo predrzni, fehtarijo dobesedno od mize do mize po lokalih in če ne dobijo, dobesedno pošiljajo v tri pm, uporabljajo druge sočne kletvice, kar je zelo zelo super, ko imaš zraven otroke, pa se jih najprej šele ustrašijo, potem pa kar prilimano na sedežih obsedijo, ko zaslišijo rafal sočnih kletvic.

Kdo to nadzira in ukrepa? Policija? MOL? Mestno redarstvo?

Kaj naredit torej v takem primeru, ko težijo in se ne odmaknejo, bodisi od javnih mest, kjer ljudje pijejo kavo, plačujejo parkirnino, ipd??
Default avatar

brezčutna

beda je moteča je napisal/a:
Se strinjam s tabo.
Default avatar

tud jz

jih mam dost. še posebej mi grejo na živce v parkirnih hišah okol kliničnega ko tam pri avtomatih za parkirnino vedrijo in žicajo. se sploh ne počutim varno zraven njih.
Default avatar

nfwpo3erui

tud jz je napisal/a:
ja, kr rinejo v ljudi, pa da ti bo on pokazal kako se listek prov obrne....... jebemu če je tok pameten naj gre v službo

sam računice pa ni - v povprečju nafehtajo 600€ in več in namesto, da bi jim kdo na prste stopu to tolerirajo. zakaj bi šou pa delat in vstajat zjutri, pa bog ve kok ma pufov iz naslova neplačanih preživnin in ostalega

tko da jim hudičevo paše na cesti gnjavit folk ki dela
Default avatar

dost jih imam!!

beda je moteča je napisal/a:
Kako lepo je teoretizirat, a ne. Najbrž nimaš kupa vsiljivih dzunkijev vsak dan zraven parkomata, a ne? Ko ne veš, a te bo lopnil po glavi ali kaj. In kaj, naj jim vsak dan dan 1 EUR?
Ne nabijaj mi slabe vesti!! Pomagala sem mladi mamici v finančnih težavah, pomagam indivalidnskemu društvu Sonček, doniram zavetišču za živali, bila sem dolga leta botra otroku v Malči Belič.....skratka, ne sodi, če nimaš pojma!

In raje povej kaj ti narediš? Ali pač živiš nekje, kjer tega ni? In potem na daljavo in brez lastnih izkušenj modruješ, kako udobno, res. No, povej? Daš vsak dan 1 - 3 EUR kraljem ulice?
Default avatar

zeleni polžek

tud jz je napisal/a:
se strinjam
ravno prejšnjo sredo je bil v šempetru v parkirni cel kraval. sem šla raje na okence plačat.
Default avatar

džankiji že ne

aleksandra je napisal/a:
Narkoman ne bo šel nikamor delat: prvič ni sposoben, ker nima delovnih navad in ko se njemu sfuzla, vstane in gre, drugič mu vsako delo smrdi, tretjič so pa čedalje bolj organizirani in predrzni - naj samo omenim tiste, ki postavajo npr, v parkirni hiši pri Polikliniki - vedno operirajo v parih in dobesedno hočejo izpulit parkirni listek iz roke in ga vtaknit v avtomat, da bi potem kaj drobiža ostalo. To je zame predrzno ropanje. In če mu rečeš, da ne, naj te pusti, sploh noče poslušat in rine vate.Pa nobenega varnostnika ali policista tam naokrog. Sploh pa je blagajna tiste garaže zaprta ob delovnikih zelo zelo kmalu, da nimaš druge možnosti - že vedo zakaj, da se jim ni treba z džankiji ukvarjat. Kar naj imajo tisto garažo s parkirnimi avtomati in džankiji vred - me vč ne gane - najdem parkirišče drugje, če ne takoj, pa raje malo počakam, da se sprosti.
Default avatar

o

takšno življenje so si izbrali!
jaz grem pač mimo in se ne oziram kaj dosti
Default avatar

zgornja soseda

brezčutna je napisal/a:
Mene klošarji (in revni, bolni, brezposelni) ne motijo in ne slikam si popolnega sveta. Zavedam se, da je meja med prestopom v katerokoli skupino tanka in da ta možnost obstaja tudi zame, zato pomagam po svojih močeh.
Toda - če bi me klošar nadrl, ker mu ne dam evra, ali pa ker še ničesar tisti dan ni dobil, bi me pa precej zmotilo. Tako kot bi me zmotilo, če bi me brez razloga nadrl kak "naduvani direktorček" ali prodajalka ali upokojenec ali navsezadnje član moje družine. A ker je klošar in ni iz "popolnega sveta" si pa lahko privošči karkoli?
Default avatar

dost mam!

pred časom sem gledala oddajo, prispevek na to temo. nasvet policaja + lastnikov treh garažnih hiš je bil, da smo ljudje sami krivi, da nas nadlegujejo, ker jim eni dajejo denar?!?!?!?!?!
Default avatar

nvlčk

No, saj je res, a ni? Tudi po telefonih nam težijo zato, ker nekateri to še vedno tolerirajo.
Default avatar

mum1

Kriza se močno pozna tudi med klošarji! Čedalje večje število jih je, ljudi, ki so jim pripravljeni kaj dati pa čedalje manj in tudi količina darovanega denarja je čedalje manjša. Zato so predrzni in uporabljajo razne zvijače. Zadnjič sem se razjezila nad enim na Bavarcu, ko sem hotela kupiti Kralje ulice. Nisem vedela, koliko stanejo, pa je tip s palcem prekril ceno, mi molil revijo pod nos in seveda, če imam 5 €, ker ni nič danes prodal... Nazadnje sem mu dala 2 evra, ker nisem imela drobiža.
Default avatar

Pikica11

Sem v službi v Centru in jih imam poln kufr! Vsak dan iste njihove pripombe, nesramnosti, fehtanje, pol se fino "kurčijo", če jim nič ne daš... Ma, saj niso vsi isti, ene 2 ali 3 pa so totalno zoprni in pokvarijo vtis še za vse ostale.
Default avatar

vhkl.

dost jih imam!! je napisal/a:
Se povsem strinjam s tabo. Tudi jaz sem ze veckrat darovala denar, ampak da ga bom pa dajala nekomu, ki bo krical in me zmerjal, ker pac en dan nimam drobiza, pa hvala lepa. Od zelo strpne sem posala cisto netolerantna oseba do takih ljudi. Mater, saj v LJ se kave ne mores spit v miru, ne da bi te kdo prisel zicat za drobiz. Pride dan, ko cloveku res dvigne pokrov!
Default avatar

pisala sem reviji

Čisto dobronamerno sem enkrat pisala uradništvu revije Kralji ulice, da so njihovi prodajalci vsiljivi, nesramni, dostikrat kao prodajajo revijo, vendar ti jo potem nočejo dati "ker je to zadnji izvod" .Njihov odgovor je bilo sajenje rožic v smislu drugačnosti, tolerance in podobnega. Jaz sem izpadla kot zver. In potem so uvedli novo rubriko v reviji "Moje dobre izkušnje s prodajalcem Kraljev ulice" :-)))))))))))))))

Skratka, tudi če bi človek rekel uredništvu, naj malo prečisti vrste svojih prodajalcev, ne pomaga.
Default avatar

255bepr

zgornja soseda je napisal/a:
Dobro napisano! Se strinjam!