Forum.Over.Net

Starševski čvek

EGIPT-DOJENČEK

Default avatar

sabinave

Pozdravljeni,


sem nova na forumu in vem da je bilo že kar nekaj napisanega o moji temi. Z mojim in 2 mesečno dojenčico se odpravljama na morje v egipt-hurgado v hotel s 5 zvezdicami. Naj omenim, da je mala skozi dojena in ne dela nikakršnih težav. Ni občutljiva na vročino in vožnja ji prija.
Zanima me če je katera že bila s tako malim dojenčkom v egiptu?

Hvala za odgovore in mnenja.

l.p.

sabina
Default avatar

saj menda ...

... veš, da ni pametno, zato pa sprašuješ.
Default avatar

timatrna

V današnjih časih, ko muslimanski svet razgraja pa svetu, bi ti šla v Egipt in to z dojenčkom??
Default avatar

jaz te

tudi ne razumem....v nemirno deželo z malo dojenčico. Daj , bodi pametna , pa zberi kakšno drugo destinacijo.
Default avatar

ah dej,dej

Lažje zdaj,kot takrat,ko bo shodila:D pazi kaj ješ, da ne boš fasala kake okužbe...sadje lupi,pij ustekleničeno vodo, in uživajte...
Default avatar

no.ja

sicer sem tudi sama potovala z dojenčki po svetu, sam ... a ti kej spremlaš kaj v egiptu zadnje dni dogaja?
Default avatar

o bog

sama delam v tur. agenciji in velikokrat rečem, da folk pretirava, ko komplicirajo, da ne bodo šli v Egipt zaradi izpadov, ki jih imajo tam, ampak... z dojenčkom???????? WTF?! si normalna???

če bi prišla k meni v agencijo, bi ti odkrito povedala, da ti absolutno ODSVETUJEM v Egipt s tako majhnim otrokom. vsak drug človek tam faše drisko, pa ne glede na to, kako pazijo pri hrani in pijači. že sama klima je čist druga, da ne govorim o ciganiji in svinjariji... sploh mi ni jasno, kaj folk vidi v Eiptu, res mi ni jasno.
Default avatar

ajojjj

In kaj boš imela od tega dopusta? Boš vlačila dvomesečnico naokoli in si ogledovala piramide? Če pa misliš biti samo v hotelu ali na plaži, pa je brez veze zapravljati toliko denarja za Egipt in mučiti otroka z vožnjami. Res me zanima, zakaj je nujno treba iti s tako malim otrokom tako daleč? Da se pohvališ pred prijatelji??? Imaš še kakšnih 60 let življenja in ti moraš v Egipt ravno sedaj, ko imaš otroka, ki potrebuje mir, bližino mame in ničesar drugega. Pa daj prosim glej malo na otroka - in na sebe - in tudi na ljudi, ki bodo v tvoji okolici. Kaj je "lepšega" kot na letalu poslušati cviljenje novorojenčka? (beri eno temo pred dolgim časom ravno o tem) Ali pa plačaš hotel 5 zvezdic, potem pa ti v sosednji sobi celo noč navija jok?
Ženska! Na porodniški si, posveti se otroku - z njim imaš ves dan in vso noč zadosti dela.
Vem, da boste spet naprej metale cankarjansko mater, ampak dajte se vsaj v prvih mesecih posvetite otroku in mu prisluhnite. Same - s svojimi potrebami - boste spet prišle na svoj račun nekoliko kasneje.

In kakšno je vaše počutje, ko greste na potovanje? Pot te utrudi. Enako je tudi z dojenčkom, ki ti bo lahko bistveno bolj siten in naporen kot doma, kjer je vse umirjeno in v ritmu, ki ga diktira on in ne v takem, ki mu ga vsiljuješ ti.

Premisli, če je to res pametna odločitev ali pa bi bilo boljše zadevo prestaviti za nekaj časa.
Default avatar

prodaj

Lahko pa dol prodaš dojenčka bos kar veliko dobila za njega.
Default avatar

Briana

o bog je napisal/a:
Ne pretiravaj, lepo te prosim. V hotelu dobiš ustekleničeno vodo, mi smo jo dobili vsak večer 3 litre. Če bi želeli še več, bi dobili več. Ogromno ljudi poznam, ki so tudi bili v Egiptu in niti enega, ki bi dobil drisko ali se kakorkoli drugače zastrupil. Hrana odlična, morje lepo, celoten kompleks zrihtan bolj kot marsikateri naš.
Ko smo pa šli na Djerbo, je bila na letalu ena družina, ki je tudi imela nekaj mesecev starega dojenčka. In so bili zelo zadovoljni, brez kakršnih koli problemov.
Jaz ti pa niti slučajno ne verjamem, da si delala v turistični agenciji, ker v takem primeru bi vedela, da se v hotelih v Egiptu, Tuniziji, Turčiji še posebej trudijo in skrbijo, da ja ne bi prišlo do kakršnih koli problemov, saj vendar živijo od turizma. Če je taka ciganija in svinjarija, potem mi pa razloži, kako je mogoče, da folk še vedno rine dol.
Aja, pa še to. Ponekod, predvsem v hotelih, ki sprejme večje število gostov, imajo zdravniško ordinacijo kar v hotelu. In tudi če zdravnika trenutno ni, ga pokličejo in pride hitro.
Predlagam, da se na turistični agenciji pozanimaš glede hotelov, ki imajo svojega zdravnika. Drugače so pa tudi vodiči v večini primerov dosegljivi 24 ur in bojo znali pomagat in ti svetovat.
Default avatar

o bog

Prisežem na karkoli hočeš, da dejansko res delam v agenciji, pa verjameš ali ne.
Če vi niste imeli težav in niste rabili zdravnika, imate pač srečo in ne moreš se zanašati, da jo bodo imeli vsi. Jaz poznam ogromno ljudi, ki so fasali drisko. Če izbereš res dober hotel (to pa definitivno ni poceni hotel, ki ima kao 5*, ki včasih niso realne), potem si na boljšem. Če pa nimaš sreče in je tvoj hotel na nivoju realnih 3* (kar ni redkost, ker oni si teh njihovih 5* dostikrat razlagajo po svoje), pa je lahko malo drugače. Pač treba se je držati resorta in ne hoditi okoli, ker povsod zunaj je svinjarija in ciganija. Očitno niti šla niti dva metra ven iz hotelskega kompleksa, da bi videla pravi Egipt.

Kar se tiče nemirov, pa mene ne skrbi, ker v Hurgado in Sharm nihče ne gre delati izgredov, se še ni zgodilo, kolikor jaz vem. Kairo je pa tako daleč stran, da je čisto vseeno, kaj se tam dogaja.
Default avatar

OMG

Tako mičken dojenček še za v Istro ni, kaj šele za v Egypt na 40 stopinj! Mate pa eni res ideje vseh vrst.
Default avatar

jazzzzzzzzzzzzzzz

OMG je napisal/a:
Kolikor sem jaz videla, da je trenutno v septembru mesecu v Egiptu 33. stopinj vroče ne pa 40-t. S, kje tebi ta 40-t?
lp,
Default avatar

ma ne

Se strinjam z večino. S tako malim dojenčkom v Egipt? Daj bodi resna. Prej in potem lahko greš oz. bi lahko šla, ti pa prav zdaj. Če želiš igrati loterijo, raje kupi srečko, otročka pa ne matraj brez potrebe.
Default avatar

karampampula

prezakomplicirano.........lahko pa dojenčka pustiš pri babi....in greš še 2nga ..naf....ukat........moje mnenje.
Default avatar

watching cnn

Kaj ti je tega treba? Ne pravim, da mora človek, ko dobi otroka, od tod do večnosti biti suženj temu otroku, ampak dva meseca star dojenček, če se zaradi njega ne moreš ničesar odreči, potem pa res? Nič dojenček od tega potovanja ne bo imel. Plus, še vse to, kar se dogaja zdaj v muslimanskih državah in ima trend nagle eskalacije. Kdaj prižgeš CNN?
Default avatar

Kaj vse prebereš na tem MONu

Kolikor vem, je v Tuniziji slabše kot v Egiptu...glede higiene pa to.
Mi smo bili z dojenčkom, malo starejšim kot je vaš, vse ok. Kljub temu, da smo jedli tudi sadje in zelenjavo, ki se ne lupi. Jedli njihove specialitete. Smo pa pili ustekleničeno vodo. Mož je bolj občutljiv kar se tega tiče, pa ni bilo nobenih drisk, zaprtosti, bruhanja, zastrupitev,... Osebno ne poznam nobenega, ki bi imel kakršnekoli težave v Tuniziji in Egiptu, pa kar nekaj znancev in prijateljev hodi na te destinacije. O driskah berem samo po internetu.

Hmm..živimo na Obali in sva si drznila imeti otroka. Le kako je to možno?

TV je na popravilu tako, da res ne vem kaj se trenutno dol dogaja.

Driske in podobne zadeve pa res niso nobena ovira.
Default avatar

tetka 123

V primeru, da greste, vsaj poskrbite za maksimalno zdravstveno zavarovanje - Coris ali kaj podobnega
Default avatar

kladivce

Problem je, ker tako majhen otrok zdravil ne more uživati po tabletah ali sirupih. Sploh mu zdravil ne dajo. V poštev pride bolnišnica z infozijo, če je kaj narobe.
Default avatar

dejadej

kladivce je napisal/a:
Se strinjam. Če faše drisko, boste dopust meli v egiptovski bolnici.