Starševski čvek

Začetek JT: Nezgodno zavarovanje otrok in mladine

Default avatar
Nezgod nikoli ne moremo predvideti, lahko pa omilimo finančne posledice, ki nastopijo z njenim prihodom.
Zato je dobro skleniti ustrezno nezgodno zavarovanje za otroke. Za lažjo odločitev o sklenitvi nezgodnega zavarovanja, se lahko posvetujete s strokovnjakom v današnji Javni tribuni.

Pozdravljam g. Mitjo Favaia, strokovnjaka za nezgodna zavarovanja Zavarovalnice Triglav, d.d,
ki bo vse tja do 13. ure v živo, preko foruma odgovarjal na vaša vprašanja.
[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube]
Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)
Default avatar
Do katerega leta se prazaprav lahko nezgodno zavarujejo otroci, ali je enako zavarovanje tudi za sredno šolo?
Default avatar
Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje. Otrok ima sklenjeno nezgodno zavarovanje, ki vključuje dnevno odškodnino, bolnišnični dan in zdraviliški dan.

Otrok doživi nesrečo oz poškodbo (sedajle je ne bi opisovala zaradi svoje anonimnosti, morda kasneje, po vašem cenjenem odgvooru).
Narava te nesreče je taka, da otroka sicer ambulantno pregledajo, vendar zaradi te nesreče otrok NE potrebuje bolnišničnega zdravljenja, pač pa celo vrsto preventivnih ukrepov (cepljenje, ki je sicer obvezno, vendar bi ga otrok prejel šele pred vstopom v šolo - nesreča se je pa zgodila pri starosti 3 let, torej bi bil po programu cepljen šele čez 3 leta, tako pa je otrok moral prejeti cepivo po drugačnem programu. Poleg cepljenja ima otrok zaradi te nesreče še testiranja zaradi možnih posledic na vsakih 6 mesecev).

Ali mu v tem primeru pripada kakšna odškodnina?

Hvala in lep pozdrav.
Default avatar
pozdravljeni,
mene pa zanima ali je sploh smiselno takšno zavarovanje, saj so otroci že zavarovani po meni.

lp
Default avatar
Pred leti sem si poškodoval hrbtenico, kmalu me čaka operativni poseg. Ali sem upravičen do izplačila za dneve preživete v bolnišnici, v kolikor bi zdaj sklenil nezgodno zavarovanje? Za časa poškodbe ga namreč nisem imel, le osnovno in dodatno.

Hvala za odgovor že vnaprej.

P.
Default avatar
avtorica je napisal/a:
Otroci se praviloma zavarujejo po enotnem ceniku od rojstva do dopolnejnega 14. leta starosti oz. do končanega osnovnega šolanja.
Zavarovanje je identično tudi za srednjo šolo, z razliko v premiji - je nekoliko dražje, saj ti otroci- dijaki in študentje vsekakor predstavljajo povečan rizik za zavarovalnico.
Mitja Favai
Default avatar
čudna nesreča je napisal/a:
Za odgovor, ki bi ga lahko posredoval imamo premalo podatkov. Predlagamo, da se v kolikor je zavarovanje sklenjeno pri naši zavarovalnici obrnete na strokovno službo Zavarovalnice Triglav z vso potrebno dokumentacijo ali na mail [email protected]
Mitja Favai
Default avatar
mitjafavai je napisal/a:
Hvala.
Ne, žal ni pri vaši zavarovalnici, vendar vam lahko vseeno posredujem vse podatke in tudi formalnosti glede pogodbe druge zavarovalnice, pa bi vseeno želela, če bi primer pogledali in predsodili po vaši praksi, če smem.
Default avatar
veraloe je napisal/a:
Pozdravljeni !

Očitno nismo na isti valovni dolžini. Otrok ima po vas sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje (zdravniška oskrba, stroški zdravljenja,...) . O nezgodnem zavarovanje pa govorimo kot vsotnem zavarovanju za primer nezgodne smrti, trajne invalidnosti, dnevnega nadomestila in nadomestila za bolnišnični dan. To zavarovanje je prostovoljno - v primeru nezgode zavarovanec oz. upravičenec prejme zavarovalno vsoto oz. njen del odvisno od poškodbe in trajanja zdravljenja.

lep pozdrav Mitja Favai
Default avatar
Pozdravljeni,

mene pa zanima, kaj se zgodi v primeru, da se otroku nekaj zgodi zaradi neprimernega vzdrževanja šole (npr. stopnišče) in ne zaradi lastne krivde?
Se dobi povračilo iz mojega zavarovanja ali iz tega kar ima zavarovalnica sklenjena direktno s šolo ali iz obojega?

Hvala za odgovor, lp
Default avatar
operacija1 je napisal/a:
Žal, zavarovanje velja le za nezgode in zdravljenje posledic le-teh, ki se pripetijo v času veljavne police. V vašem primeru temu ni tako in v primeru zdajšnje sklenitve nezgodnega zavarovanja posledice pretekle nezgode niso v jamstvu.

Mitja Favai
Default avatar
Hvala za odgovor.
Default avatar
vprašanje33 je napisal/a:
Spoštovani !

V primeru nezgode se različna zavarovanje medsebojno ne izključujejo, ampak seštevajo. Tako bi v primeru zgoraj nezgode bili upravičeni do zavarovalnine - odškodnine iz obeh oblik zavarovanja - iz odgovornosti, ki jo ima sklenjeno šola, kakor tudi iz nezgodne police, ki jo imate sklenjeno za vašega otroka pri naši zavarovalnici.

lep pozdrav Mitja Favai
Default avatar
Pozdravljeni!

Kako je pa z izplačili v primeru, da se otrok poškoduje v tujini? Je potrebno še kakšno dodatno zavarovanje za takšne primere?

Lep dan,

Mojca
Default avatar
Med počitnicamo zavarovanje ravno tako velja?
Default avatar
mojcatuj je napisal/a:
Pozdravljeni !

Ne, nobenega dodatnega zavarovanje ne potrebujete, saj to zavarovanje velja kjerkoli in kadarkoli - tako doma kot v tujini - 24 ur/dan.

Lepo pozdravljeni !
Mitja Favai
Default avatar
Lep pozdrav,

kaj pa predšolski otroci, a se lahko zavarujejo pod enakimi pogoji kot osnovnošolski? A so tukaj premije kaj drugačne?
Default avatar
čas počitnic je napisal/a:
Pozdravljeni !

Da, zavarovanje velja leto dni - tako pri nas doma, v tujini - v času šole, počitnic, izletov....24 ur/dan

lep pozdrav Mitja Favai
Default avatar
vrtci je napisal/a:
Pozdravljeni !

Da tudi predšolski otroci so zavarovani enako in pod enakimi pogoji, kot osnovnošolci. Res pa je, da je v zdajšni akciji, ki še traja premija za predšolske otroke nekoliko nižja od osnovnošolske premije.

lep pozdrav
Mitja Favai
Default avatar
Ali lahko brezposelnost starša kaj vpliva na (nižjo) višino premij?