Starševski čvek

bioidentični hormoni

Default avatar
Pri dr. Toljanovi sem se prijavila za pregled, saj pri mojih 45-letih vedno bolj občutim upad hormonov (šibka in neredna menstruacija, nihanje razpoloženja ...) K nam prihaja k nam iz Hrvaške, kjer ima svojo ordinacijo sem se prijavila pri nas.Dobila sem povraten mail. da ima trenutno vse termine polne in da me 100% obvestijo, kdaj bom lahko prišla na posvet. S tem da bo sedaj pri nas z njo delala še ena zdravnica. Od tega je minilo že 7 mesecev in o kakšem obvetilu ne duha in sluha. Kdaj ste ve prišle pri nas v Sloveniji pri njej na vrsto? Se res tako dolgo čaka? Baje se počutje po uporabi bioidentičnih hormonov zelo izboljša. Kakšne so vaše izkušnje, ker "umetne" hormone ne bi jemala.
Default avatar
kriza je, zato ti odsvetujem, da si po 45 letu umišljaš otroke. če ti niha razpoloženje, manj visi na monu, ker dokazano poslabšuje psihično stanje. Menstruaciji boš počasi rekla papa in če si slučajno med tistimi, ki morajo imeti vsak mesec pms, glavobole itd, si boš morala omisliti kakšne nove izgovore. Tudi starejše ženske lahko uživajo, ene celo takrat začnejo uživat življenje s polno žlico, kljub gubam in povešenim joškom. Torej glavo pokonci in ne postani idealna potrošnica vseh mogočih artiklov, ki jih prodajajo.
Default avatar
tale dr.Toljan dela v Sloveniji na črno; brez veljavne licence za SLO in delovne vize.

ne vem, kako to, da ene doseže inšpekcija za delo in zdravniška zbornica, drugi pa delajo po mili volji kar hočejo.
Default avatar
Tole z bioidentičnimi hormoni je placebo, nič drugega.IN tudi zelo težko določiti kateri ti mankajo, saj se ti spreminjajo, zato nihanja razpoloženja.
Default avatar
NE! Ni placebo! Ampak so zelo nevarni tile hormoni!!!

Ravno pred kratkim so zdravniki opozorili, da se je število žensk s predrakavimi spremembani zaradi bioidentičnih hormonov zelo povečalo, in pozvali ženske, naj prenehajo z uporabo.

Torej previdno s kakršnimi koli hormoni! To niso igrače!
Default avatar
Jaz pa sem prebrala to knjigo in me je prepričala(glej spodaj). Vsak, ki poje kakršno koli zdravilo je poskusni zajček. Ampak zagotovo ta krema je manj škodljiva kot hormoni v tabletkah, ki jih predpisujejo zdravniki. Tukaj gre tudi za večni boj med medicino in alternativo. Na stranih katerih je (izjemno bogata) farmacevtska industrija pa vsi vemo.

Jaz sem iz Amerike naročila kremo Progesteronska krema Napro, 60 g
Vsebuje:
* USP progesteron - USP progesteron je enak progesteronu v našem telesu. USP izhaja iz fitosterolov, ki so kemično podobni holesterolu, ki ga najdemo pri ljudeh in živalih
* izvleček lubja - je naravni organski konzervans in je učinkovit naravni nadomestek za pogosto uporabljene škodljive kemične konzervanse, kot so "parabeni"
* vitamin E - iz rastlinskih olj
* destilirano vodo
* kapronske trigliceride-rastlinske maščobne kisline pridobljene iz kokosovega olja, ki so idealni "prevoznik" za progesteron, saj prodrejo v kožo in se zlahka absorbirjo, ne pustijo mastnih madežev in kožo dobro vlažijo - to ni mineralno olje in je nerafinirano
* cetearilni olivat - naravni emulgator iz oljčnega olja, ki zmanjšuje izgubo vlage in ima visok vlažilni učinek

Natpro vsebuje samo rastlinske snovi. Izdelek ni testiran na živalih.

Natpro progesteron krema ne vsebuje strupenih snovi - kot so rastni hormoni - ki jih najdemo v današnjih živalskih proizvodih.

Natpro Progesteron izhaja iz soje in je enak progesteronu vašega telesa. Glavne sestavine so pridobljene iz stigmasterola in steroidnega sapogenina, ki se nahajata v soji.

Popolnoma organska krema, brez parabenov.
Kremo uporabljam in rezultati so vidni - stoprocentno boljše počutje in več energije. Vsekakor pa se strinjam, da je v poplavi izdelkov težko najti pravega. Farmaciji pa zagotovo ni do tega, da bi si ženske pomagale brez njih, saj predobro služijo na njihov račun. Zdravniki pa jasno s farmacevti sodelujejo in se vzajemno podpirajo. Tako pač je. Vsaka ženska pa ima pravico do izbire. Seveda pa se moraš mazati tako kot je predpisano, pretiravati seveda ne gre - to je zdravilo in ne krema za telo!

Vsem ženskam želim čim boljše počutje in čim manj zdravil. Še vedno pa lahko izbrete pot brez zdravil: obstaja tudi joga, ki spodbuja hormonsko ravnovesje. Z določenimi asanami se spodbuja pravilno delovanje telesa.
Npr. ena povezava: http://www.jogaportal.si/clanki/226-jog ... ravnovesje.
Prav je, da se o teh stvareh govori in izmenjuje mnenja. Ne da smo poskusni zajčki farmacevtske industrije.


ČUDEŽ BIOIDENTIČNIH HORMONOV
Michael E. Platt, dr. med. je napisal šokantno knjigo, ki je prejela vrsto uglednih nagrad s področja zdravja kot so: Nagrada za knjigo leta o zdravju za leto 2008 , Nagrado za najboljšo knjigo s področja alternativne medicine, 2008; Ippy 2008; USA best book 2007 za področje alternativne in splošne medicine.

Duh knjige:
"Zdravniki predpisujejo zdravila, o katerih ne vedo dosti. Dajejo jih ljudem, o katerih vedo še manj, in sicer za bolezni, o katerih pa ne vedo prav ničesar." ( Voltaire)

Bioidentični hormoni lahko naredijo čudež za vas, a obrnite se na zdravnike, dr. medicine, da vam jih predpišejo na podlagi izvidov krvi ali sline, da bi lahko dobili prave hormone v pravi količini, da popravite neravnovesje v telesu.

Vsi naravni hormoni niso bioidentični hormoni. Primer Premarin je naraven hormon, ker ga pridobijo iz urina brejih kobil, vendar ni bioidentičen. Avtro pravi, da je primeren za konje, ne pa za ljudi. Bioidentičen pomeni hormonski nadomestek, ki ima ENAKO biokemično zgradbo kot hormon, ki ga proizvaja človeško telo. Farmacevtske družbe pridobivajo bioidentične hormone iz soje ali jama in jih v obliki praškov dostavljajo lekarnam, kjer iz njih naredijo mazila, kapsule, gele, pastile, svečke. Če je hormon bioidentičen, še ne pomeni, da je varen. Hormoni so izredno močne snovi, ki jih je treba uporabljati z razumom.

Bioidentičen progesteron je naravno zdravilo proti depresiji in je termogeničen, kar pomeni, da pomaga pri izgorevanju maščob, saj pomaga ščitnici pri boljšem delovanju. Preprečuje tudi pretirano nastajanje inzulina, glavnega hormona, ki ustvarja maščobo in skrbi, da se ta uskladišči v telesu. Progesteron v glavnem izbojša presnovo in nas zaščiti pred škodljivimi učinki estrogena, za katerega danes že obstaja veliko študij, ki dokazuje povezavo med rakom in dodajanjem estrogena . Progesteron odlično vpliva na živčna vlakna. Uporabljajo ga pri sladkornih bolnikih, ki trpijo za zaradi pekoči bolečin v stopalih. Nevropatija oziroma okvara živcev včasih izgine v treh dneh. Progesteron ugodno vpliva na multiplo sklerozo, saj imajo bolniki z MS povečan estrogen v telesu. Vpliva na krvne žile in popravi vso škodo, ki jo je naredil estrogen. Odpravlja menstrualne migrene, krče koronarnih arterij itd. Je eno najboljših sredstev za preprečevanje osteoporoze. Preprečuje raka na dojki, jajčnikov in verjetno tudi črevesja.

Ščitničnima hormona T4 in T3 zdravniki ponavadi ne posvečajo dovolj pozornosti. T3 vpliva na 90% delovanja ščitnice. Ponavadi zdravila za ščitnico vsebujejo hormon T4, ki ga pa telo v jetrih pogosto ne zmore spremeniti v T3, da bi uspešno delovalo. Nepravilno delovanje ščitnice ima veliko simptomov. Pridobivane telesne teže, suha koža, težave z nohti, nizka telesna temperatura, lenobnost in apatičnost, težave s spominom, krvni strdki med menstruacijo: Nesposobnost zgorevanja maščobe lahko pripišemo nezadostnemu delovanju ščitnice. Izvidi delovanja ščitnice se dostikrat presojajo samo na podlagi prisotnosti hormona T4. Pri preiskavah bi morali biti pozorni na raven prostega T4, prostega T3 in TSH. Ljudje s pomanjkanjem pozornosti in hiperaktivnosti ( ADHD) imajo pogosto nizko raven ščitničnega hormona in nizko ravne progesterona.

Fibromialgijo, ki jo povzroči tiščanje jeze v sebi in s tem povezana mišična napetost, ki povzroča kopičenje mlečne kisline in s tem hudo utrujenost lahko preprečimo z globokim dihanjem. Globoko dihanje sprosti mišice in spodbuja limfni pretok, ki odplavlja strupe iz telesa, med drugim tudi mlečno kislino. Pogoj pa je, da uživate dovolj vode.

dr. Platt se sprašuje, če odmerki dodatnega kalcija ne spodbujajo kalcifikacije oziroma otrditev arterij? Zdravniki z zaviralci kalcija zdravijo bolezen koronarnih arterij in odpravljajo nizek krvni tlak. Kalcij spodbuja izločanje želodčne kisline, kar lahko povzroči vnetje sluznice požiralnika. Kalcij spodbuja nastanek raka prostate in ledvičnih kamnov. Magnezij je neprimerno pomembnejši od kalcija in morali bi ga jemati 2-3 več kot kalcija, okoli 1.000 mg dnevno zaradi osteoporoze. Hormoni, ki vplivajo na zdravje kosti pa so testosteron, progesteron, estrogen in DHEA ( dehidroepiandosteron). Dr. Platt predvideva, da je osteoporoza povezana z nizko ravnjo progesterona in testosterona. Ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete so zato bolj ogrožene. DHEA skrbi za ravnotežje med estrogenom in testosteronom. Z leti ga je v telesu vse manj. Pomemben je za preprečevanje srčnih obolenj, osteoporoze, raka prostate in raka dojke. DHEA je kazalnik staranja. Ljudje z najvišjo ravnijo hormona DHEA živijo najdlje. Jemanje tega hormona izboljša splošno počutje, umsko in telesno zdravje, izboljša spomin, ublaži potrtost, spodbuja imunski sistem, ublaži sindorm kronične utrujenosti, ugodno vpliva na avtoimunske bolezni kot so lupus, ulcerozni kolitis, revmatoidni artritis. Ljudje z veliko DHEA so manj dovzetni za Parkinsovo in Alzheimerjevo bolezen. Kadar ima človek težave u ravnijo estrogena in testosterona, lahko uporabimo obliko DHEA, ki se imenuje 7-keto DHEA. Ta oblika se ne spremeni v estrogen ali testosteron. Pripravek se dobi brez recepta, dnevni odmerek je 100 mg. raven DHEA zelo zniža stres. Ponavadi imajo taki ljudje tudi zelo nizko raven progesterona.

Za hormonsko ravnovesje je pomemben vitamin D. Je zaviralec ACE, preprečuje 26 oblik raka, vključno z rakom trebušne slinavke, celo uničuje rakave celice in pomaga zniževati krvni tlak. Preprečuje gripo, pomaga preprečiti multiplo sklerozo, razpoloženjske motnje in Alzheimerjevo bolezen. Izredno pomemben je za zdravje kosti. Za zdravljenje osteoporoze se priporoča dnevni odmerek 10.000 IU vitamina D3. Preventivni odmerek je 5.000 IU vitamina D3. Pri osteoporozi je še pomembne vitamin K. Ta omogoča, da kalcij iz krvnih žil pride v kosti. Dr. Platt priporoča odmerek 10.000 mcg vitamina K1/K2 na dan. Stroncij je mineral, ki je najboljši za krepitev kosti.

M- E: Plat, dr.med: Čudež bioidetičnih hormonov, Ara, 2011
Default avatar
enalila in ostali bralci - dobro si preberite post uiop in boste dobili boljšo sliko, kaj je pri teh kremah vprašljivo in se na to opozarja.
Default avatar
Na tem Forumu odgovoarja zdravnica. Preberite:Ni vse tako črno kot pišete.
Default avatar
mene pa zanima če je krema napro antiaging, imenovana tudi progesteronska krema, enaka natpro kremi progesteronska krema? vem, da je prva narejena iz izvlečka yama, nikjer pa ni omenjega progesterona, medtem ko krema natpro vsebuje 30% progesteron... ali se zafrkavajo, ko pravijo da je to eno in isto, ali je v resnici tako? naj mi nekdo lepo prosim razloži..

hvala lepa usem za pomoč

lp

chelle
Default avatar
Pozdravljena!

Žal ti ne morem pomagati z odgovorom, ker imam tudi jaz enako vprašanje kot ti :)
Moja izkušnja z Natpro je dobra, že po prvi tubi so valunge prenehale. Ko sem za nekaj tednov
prekinila z uporabo, so se valunge ponovno pojavile.
Pri naslednjem nakupu sem prejela Napro (divji yam), mažem se že 2 tedna in čakam na učinke.

Kakšne so tvoje izkušnje?

Obenem se pridružujem tvojemu vprašanju oz. prošnji za pojasnitev nastalih nejasnosti.

Hvala in lep pozdrav,
Tea
Default avatar
Yam = naravni progesteron. Če ste v meni in uporabljate prgesteronsko kremo, se vam lahko s časoma zgodi, da pozitivni učinki izzvenijo. To se zgodi, ker vam primanjkuje tudi estrogena. Samo progestronska krema je primernejša za mlajše ženske, ki imajo hud PMS ali hormonsko neravnovesje. Zato jaz uporabljam obe kremi, progesteronsko in estrogensko. Estrogenska je narejena na bazi rastline, ki se imenuje travnata svetilka. Obe sta popolnoma naravni in prav niš škodljivi, kot bi jih rada prikazala farmacija (ve se zakaj).

Kreme naročam iz Anglije. Če katero zanima me lahko kontaktira: 041/399-614. V primeru, če jih naročimo več, je poštnina brezplačna.
Default avatar
Klaudi je napisal/a:

naročila sem si kremo Natpro iz ZDA in jo še čakam. DSem v obdobju peri-menopavze inimam precej težav. Vsekakor sem zaiteresirana, vendar moram najprej ugotoviti, če mi bo krema pomagala.
Računajte name!
Ja, pa še to -kolikšen pe je predviden čas dobave iz Anglije( najbrž hitreje kot iz ZDA) In cena-me zanima ali je kakšna razlika? Lp
Default avatar
Dragi vsi, ki vas zanima nekaj osnovnih podatkov okoli veliko ognja na temo DR. Toljan v Sloveniji.
Je doktor medicine, ki je končala specializacijo in še posebej študirala pri najbolj priznanem anti aging doktor Hertoghu v Bruslju bioidentične hormone. V Sloveniji ima konzultacije in povsem legalno opravlja svoje delo, prav zato inšpekcija ne more in nima zakaj prepovedati njenega delovanja.Bioidentični hormoni so registrirano zdravilo in jih non stop uporabljajo v kliničnem centru, Res pa je, da se s tem ukvarja kup amaterjev, ki pa nimajo medicinske izobrazbe, predpisujejo nekaj po internetu in diagnosticirajo jim kar laboratoriji.zelo pomembno je, da greste k pravemu zdravniku, saj se s hormoni ni za hecat. vse, ki vas zanima doktor Toljanova imate informacije na : faceforceyoga.com in čakalne vrste ni več kot dva tedna.
Default avatar
Klaudi je napisal/a:
Drage dame, tole ni čisto tako JAM ima podobno zgradbo kot progesteron ni pa človeku lastni torej biološko identičen. Biološko identičen je le molekularno popolnoma identičen našemu - človeškemu telesu in to se naredi v laboratoriju. in je naravno našemu telesu, saj vendarle nismo rožice. Vse kar je direktno rastlinsko pa so FITO progesteron, FITO estrogen in tu je največ nesporazumov. Če želimo, da zares deluje rabimo pravi bioidentični hormon in nikar si sami ne diagnosticirajte, ker zato rabite strokovnjaka in ne naročajte kar nekaj preko neta, ker je vaša soseda rekla, da je v redu. bodite krasno in predvsem pazite nase, nihče drug ne bo.