Forum.Over.Net

Starševski čvek

vrtec-malica domov

Default avatar

anja2345

Zanima me, kako imajo v vaših vrtcih urejeno popoldansko malico. Naš triletnik gre domov po kosilu ob pol enih in potem doma spi, malico imajo v vrtcu, ko se otroci zbudijo tj. okoli treh.

Ali bi v takšnem primeru pri vas otrok ob odhodu dobil malico za seboj? Vem, da v nekaterih ljubljanskih vrtcih to delajo.

Osebno se mi zdi neumno, da plačujemo veliko vsoto in ne dobimo niti osnovnega. Otrok odhaja prej, ker sem na daljši bolniški, doma ga pa zaradi vseh zdravljen v dopoldanskem času ne morem imeti.

Hvala za vaše dobronamerne odgovore.
Default avatar

tudi naš

Moj tudi ne dobi malice, če gre prej domov. Še nisem vprašala zakaj ne. Sem pa slišala, da je to kao nova finta in ful vrtcev to prakticira.
Default avatar

cyxcy

anja2345 je napisal/a:
Default avatar

teja 5

Moj je pa v vrtcu in se zbudi oz. ga zbudijo malo pred trejo. In jaz ga pridem iskat po 15 in kolikor poje poje največkrat nič ker pridem prej in ne dobi za domov. Čeprav se mi to ne zdi prav ker jaz malico plačam pošteno.
Default avatar

blazno prišparajo

Zarad tistih parih malc, ki jih otroci ne pojejo (ali odnesejo domov) najbrž vrtci blazno prišparajo.
Default avatar

vodmat

Mi dobimo domov, kar ne poje. Pa še če ostane kakšna taka stvar od kosila, npr. jogurt, frutabela itd..
Default avatar

anja23454

Hvala za odgovora.

Tiste, ki se nekaj razburjate, bi bilo pa dobro, da greste na sprehod, da se malo umirite. Sem samo vprašala, kako je pri vas urejeno. pri nas je malica takrat pripravljena, ker jih hrano dostavljajo in centralnega vrtca.

Lep dan še neprej.
Default avatar

cyxcy

anja23454 je napisal/a:
Kdo se razburja?Si vprašala in dobila odg. Če ti pa odg. ne pašejo in misliš da ti bomo prikimavali kako imaš prav in ne vem še kaj potem je boljše,da ne zastavljaš vprašanja.
Razburjaš se pa tukaj edino ti :)
Default avatar

Litija ne

Mi smo lani dobivali domov, kadar je bila kaka hrana ki je v ovitku, puding, jogurt, sadje. Letos pa ne dajo vec. Placamo polno ceno. Govorim pa za Litijo.
Default avatar

naj ti razložim

anja23454 je napisal/a:
Naj ti razložim, zakaj se razburjajo. Napisala si namreč: "Osebno se mi zdi neumno, da plačujemo veliko vsoto in ne dobimo niti osnovnega." A res? Mar tvojega otroka ne čuvajo in animirajo ves dopoldan? Mar mu do takrat, ko ga prideš iskat, ne dajo nič jesti? Osnovno zate je torej popoldanska malica. A potem je vse ostalo nadstandard? Koliko pa potem plačuješ tega?
In konec koncev me čisto zares zanima: koliko plačuješ vrtec, če gre za takooooo veliko vsoto? Me prav zanima, kaj bi na to porekli tisti, ki so se zaradi kosa zemlje in podedovane razpadle hiše znašli v najvišjem razredu.
Default avatar

potem pa vzemi

anja23454 je napisal/a:
Če je pripravljena, pa reci vzgojiteljici, če lahko dobiš malico. Beseda ni konj.
Default avatar

mala malca

Pri nas dobi malico za domov. Tudi v primeru, da gre domov po kosilu. Če slučajno še nimajo v igralnici, gre pa iskat v kuhinjo. Vse kar otrokom delijo v času malice imajo v času kosila že v vrtcu. Nič se ne nabavlja kasneje. In za malico je tudi zelo redko kaj takšnega, kar zahteva posebno pripravo (kuhanje, peka,...)

Na tvojem mestu bi odločno zahtevala malico za domov. Ni nobenega razloga, da otrok ne bi dobil malice, če gre prej domov. Če pa imajo kakšne (samo njim znane) razloge, pa naj ti jih povedo. Pogovori se z vzgojiteljico oz. če bo potrebno tudi z ravnateljico.

Pri nas v skupini je deklica, ki vedno odhaja domov po kosilu. Za domov ni dobivala malice, ker se na to v vrtcu enostavno ni nihče spomnil. Malico so v igralnico ponavadi pripeljali šele v času, ko so otroci že spali. Ko je dekličina mamica vzgojiteljici omenila, da bi želela popoldansko malico nosit s seboj, jo je od naslednjega dne brez problemov čakala malica. Ko so v igralnico pripeljali kosilo, je bila na vozičku še malica za to deklico.
Default avatar

Jaz pustila

Prvo leto v vrtacu, sem jaz otroka tudi pobirala pred malico...
Vzgojiteljice, so se trudile in zmeraj letale v kuhinjo (če še ni bilo v skupini) in mi nosile kar je bilo za malico naj nesem domov...

Pa nisem nikoli odnesla - sem dejala da bo sigurno že kdo od otrok pojedel ali pa jim bo ostalo... Tako tudi je.

Sedaj ko ga zaradi službe pobiram zelo pozno, med zadnjimi, vidim da vse ostanke dajo na kup, da si jih tisti otroci lahko, ki so dlje časa tam vzamejo če želijo.. Oddelek vrtca je v šoli in ta veliki fantje kar pridno zobajo... :)
Default avatar

reči je treba

Star pregovor pravi: Kdor jezika špara, kruha strada.
Default avatar

Zanimivo

V vrtcu v Celju pa pripadajo samo trije obroki. Zajtrk, malica in kosilo. Potem pa nič več.
Tisti, ki ostanejo dlje po 15:30 so dobili kak koščkek kruha ali jabolka, ki je ostalo odprej, če ni nič ostalo pa nič.
Prejšnji teden smo hodli po kosilu po sina in je po eni uri od kosila že bil lačen.
Default avatar

Jaz vzamem

Jaz pa vedno vzamem malico s seboj, ko sina po kosilu pridem iskat v vrtec. Ker sine po kosilu več ne spi, sva pogosto še kar nekaj časa zunaj na kakšnem igrišču. In ponavadi tisto vrtčevsko malico poje čez kakšno uro ali dve. Če ne bi jemala s seboj vrtčevske malice, bi mu morala pa nosit malico s seboj. To pa se mi zdi milo rečeno brez veze. Od vrtčevsega kosila ni ne vem kako sit (vsaj ne za dolgo) pa čeprav po besedah vzgojiteljice poje vse. Ni izbirčen in je skoraj vse od kraja. Ga pa gibanje na zraku zlakotni.
Default avatar

ham-ham-mljask-mljask

Zanimivo je napisal/a:
Ali to pomeni, da otroci od kosila (pri nas med 11:30 in 12h) naprej ne dobijo nobene hrane?? kako naj majhen otrok zdrži 4 ali celo 5 ur povsem brez hrane?

Pri nas imajo ob 8h zajtrk, ob 10h dobijo na kose narezano sadje, ob 12h kosilo, ob 14:30-15h (ko se zbudijo) malico. Otrok je star 4 leta.
Default avatar

Joj prejoj

Otroci imajo običajno v vrtcu 4 obroke, od tega je eden popoldanska malica. Če otroka ni v vrtcu, ti odštejejo znesek za prehrano, kar je na dan ca. 1 evro. In zdaj bi ti rada, da ti odštejejo 25 centov, ali kako?
Default avatar

Zanimivo

Dobijo kar ostane od prej. Kruh ali sadje.Pred 15:30 moj otrok ne dobi nič.
Tamičkani pa dobijo prej (ko se zbudijo), da niso sitni.
Default avatar

vzgjtlc

Slišala sem in vem iz prve roke, da nosijo zgojiteljice domov ogromno hrane, da nasitijo celo družino. Seveda vse na račun vaših stroškov.