Forum.Over.Net

Starševski čvek

pasja radost

Default avatar

prvič slišala

katera klobasa je pasja radost in zakaj?
Default avatar

eh

Posebna v črevi. Zakaj? Vprašaj pse!
Default avatar

čist OK

To je klobasa, poceni in dostopna vam, siromakom.
Lahko se skuha ali poje surovo. Je okusna, čisto dobra za vas, rajo.. V večini trgovin jo dobiš še tik pred rokom trajanja - za pol cene.

Ne vem, zakaj se ji izogibate? Noo, ti si že ena, ki bo znala cenit 'pasjo radost'.
Če so včasih preživeli ob zelju in krompirju, boš udi ti ob Pasji radosti.

Adijo Ogrska, kuhan pršut, pršut, mesne slanine s poprom........heheheh!
Default avatar

eh

čist OK je napisal/a:
A si ti rahlo moten?
Default avatar

navadna

To je navadna klobasa.
Default avatar

Lissa*

Pri nas ji rečemo navadna salama. Najboljša je popečena, z jajcem.
Default avatar

Lovska

Mi ji pa prvimo lovska salama.
Default avatar

KAKORKOLI

V času Titoja in socalizma je bila to klobasa/salama za reveže.

Vesel jo je bil samo pes, ker je bila okusna. In lastnik, ker bila neverjetno poceni. Ni še bilo pedigreja in wiskasa in podobne šare.

Noo, zdaj pa prihajamo nazaj v te čase - z ogrske salamce na posebno, s pršuta na pasjo radost....
Default avatar

karampampula

Radost......zato zato..........ker jo vsaka kuzla rada požre.
Default avatar

navadna

Mi smo ji rekli navadna salama. Meni je bila dobra, je pa nisem jedla že ene 20 let.

Drugače pa v resnici obstaja salama Pasja radost in je namenjena psom (je pes na ovitku). Včasih so jo prodajali v Jati, kako je pa zdaj, pa ne vem.
Default avatar

eh

KAKORKOLI je napisal/a:
titoja ??????
Default avatar

iz časov titovih pionirčkov

karampampula je napisal/a:

Hahaha, ja v originalu kilometerwurst ( nemškega porekla).

Je pa to klobasa v stilu obarjenih nižjecenovnih klobas, z manj kvalitetno vsebino, ker je tudi v nižjem cenovnem rangu na kilogram, ponavadi v današnjih časih polnjenja v plastično oranžno do rjavo "črevo", (včasih so jo še vvsaj v pravo ovčje ali pa svinjsko črevo filali, zdej je še to predrago), dolga je pa nekje dva metra in navito skup ko prašičji zavihan repek ;) In ti jo seveda održejo v delikatesi iz vitrine tudi po želji - en štuc ali pa pol metra.