Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Dan ko ste prišle domov iz porodnišnice

Default avatar

arkyca

Mamice, mi lahko opišete dan ko ste prišle domov iz porodnišnice in s seboj prinesle malo štručko? Kdo vas je prišel iskati v porodnišnico? Ste šle k staršem domov, v vajino hišo/stanovanje? Kako je bilo z "pijanico" za otročka? Malce mi prosim opišite kako je izgledalo. Hvala
Default avatar

ffffffff

Po naju je prišel mož- DOma nas je pričakala babi, moja mami, in sicer s kosilom.Stanovanje je bilo pospravljeno, dišeče, polno balonov (baby boy in wellcome little baby), s stropa je visela kartonasta štorklja, ki visi še danes, v otroški posteljici pa babičina vizitka z denarjem in ganljivim sporočilom ...
Default avatar

ojjjjj

O v živo se spomnim. Iskat naju je prišel mo, šli smo seveda v naše stanovanje. Mami mi je poslala breskov štrudel, se spomnim, da mi je pasalo, kot da ga še nikol v življenju ne bi jedla.

Tamala je spala, jaz sem šla najprej pod tuš, se zrihtat, nohte sem si uredila, vse, ni da ni...tak lep dan. No drugi dan se je pa začelo dretje:))) Hahaha, ampak smo prestali.

Ja, pijanka je pa bila do jutra. Vsi sorodniki in prijatelji, menda so se imeli super! In prav je tako. Otroka je treba zapit.
Default avatar

moj dan...

Šla domov s taksijem, ker je moj moral delati. V najemniško stanovanje, bila sama potem še par dni z dojenčkom. Pa mi je bilo čisto fajn.
Default avatar

48

Domov sem se pripeljala s taksijem, ker je bil mož v službi. V jedilnici za mizo je sedela moja mama (ki sicer ne živi z nami) in rekla: O, lej jo, kaj bo za kosilo?
Toliko, da sem odložila štruco, pa sem šla kuhat.
Default avatar

nič posebnega

Bilo je prav te dni pred več kot dvemi desetletji, bila je trgatev. No. mož me je pripeljal domov (takrat še k staršem), iz vinograda so prišli, da so videli štručko in hajd nazaj delat :) Mož tudi ni imel dopusta (sila razmer) in tako sem bila kar precej sama, a je bilo lepo. Drugič je bilo sredi zime, prišel me je iskat mož s hčerkico, še isti dan so pišli obiski (bili smo že na svojem), da so si štručko ogledali. S prvim delovnim dnem sem ostala sama (mož delat, mama predaleč), malo mi je bilo hudo, pa ne fizično, a je šlo.
Default avatar

podobno

Mož me je prišel iskat. Smo prispeli domov. Čakalo me je kosilo, ki ga je naredila tašča in moja mama. Tisti dan se ni pilo alkohola. Za to je mož poskrbel na dan poroda. So ga žurali pač.

lepo
Default avatar

ljubi,ljubi,ljubi...

mavrični vitez je napisal/a:
men se zdi popolnoma neodgovorno, da se ga nažreš
Bravo,Mavrični!

Pa še butasto zraven!
Default avatar

daj nehaj že prooooooosim

mavrični vitez je napisal/a:
men se zdi popolnoma neodgovorno, da se ga nažreš
Predlagam moderatorju, da se z zvezdico ali čim označi tema, kjer se oglaša mavrični, tako ne bom izgubljala časa z branjem, kajti kjerkoli te "srečam", je tema in pogovor uničen.
Default avatar

Teddy bear

Tudi jaz sem proti tem pijanicam.

Mamica vsa utrujena pride iz porodnišnice,deci ga pa pijejo vso noč.Halo????

Naj bo zabava tudi za mamico!

Ko je otrok star par mesecev,naj ga popazita babi in dedi in zabava naj se začne!

Pa naj se veseli še mamica zraven!
Default avatar

Hmmmmm

Pri prvem me je prišel iskat mož, po prihodu domov je skuhal kosilo, potem pa vzel še dodatni dopust, mi v vsem pomagal; hodil v trgovino, kuhal, me crkljal... ni da ni. Res so bili lepi prvi dnevi. Dedki in babice so prišli samo na kratek obisk in odšli.
Pri drugem sta prišla mož in takrat dvoletni sinček. Doma nas ni pričakal nihče, saj smo se hoteli navaditi biti skupaj kot družina. Mož je bil spet doma en mesec in mi pridno pomagal, da nam je lepo zalaufalo. Ker nihče od naju ne pije alkohola, pijank nikoli ni bilo.
Default avatar

vfxdvg

arkyca je napisal/a:
Mamice, mi lahko opišete dan ko ste prišle domov iz porodnišnice in s seboj prinesle malo štručko? Ko sem prišla domov sem šla malo čistit okna,ker so se mi zdela svinjska,potem pa še ostalo :) Kdo vas je prišel iskati v porodnišnico? Partner Ste šle k staršem domov, v vajino hišo/stanovanje? Domov Kako je bilo z "pijanico" za otročka? Je ni bilo ,ker ni potrebe ,ase znamo zabavat brez alkohola Malce mi prosim opišite kako je izgledalo. Lepo Hvala
Default avatar

kaj?

Pa kaj ste ve to bebave, al kaj? Kakšen mož pijan??? mater no,. ponavadi se žura na tisti dan, ko žena rodi, ali najkasneje naslednji dan, če je pač porod popoldne ali zvečer. Porodnica leži v bolnišnici še najmanj 3 dni. V čem je problem?


Pri nas so ga žurali in to ne samo s frendi, ampak s celim sorodstvom vred, do jutra. Alko je tekel v potokih, pa kaj? A ste tle gor sami ozdravljenialkoholiki al kaj? zakaj imate toliko proti alkoholu? madonca, mone blesave.
No, mi tega problema nimamo, ne v familiji, ne pri prijateljih. Pijemo pa, normalno. Nikoli noben pijan, obnašanje vedno normalno, no na kakšnih žurkah pač še malo bolj veselo, pa kaj? Briga me za vas zatežen babe. Kako deci zdržijo z vami? Ja, no, saj ne, zato vas pa varajo.
Default avatar

maj,..

Prišel me je iskat mož. Doma je bilo postravlljeno vse razen postelje. Takoj sva zamenjala postelnino, mož je skuhal kosilo in mi pomagal naslednje dneve. Bila je pozna jesen in si je vzel čas za naju. Sama zaradi vrtoglavic nebi zmogla...
Drugič sta prišla s prvim otrokom. Doma je pozabil oblačila za štručko. Zapeljal se je ponje 20 km. Doma je bil kaos, še mleka ni bilo v hladilniku. Spet si je vzel dopust in poskrbel za družinico.
obokrat so obiski prišli čez nekaj dni. Pijanke ni bilo.
Default avatar

3krat CR

arkyca je napisal/a:
Mamice, mi lahko opišete dan ko ste prišle domov iz porodnišnice in s seboj prinesle malo štručko? Kdo vas je prišel iskati v porodnišnico? možSte šle k staršem domov, v vajino hišo/stanovanje?prvič in drugič v najino najeto stanovanje, trejič v najino lastno hišo Kako je bilo z "pijanico" za otročka? kakšna pijanica...misliš nažiranje moških? moj je nazdravil, ko sem bila v porodnišnici, ampak tega še opazila nisem, ker je itak hodil na obisk, po rojstvu 2. in 3. je moral doma skrbeti še za ostala otroka, tako za pijančevanje niti ni imel časa in možnostiMalce mi prosim opišite kako je izgledalo. Hvala
Mi smo bili sami, on sicer ima staše, ampak niso kuhali za nas ali klaj podobnega.
Pravzaprav ni bilo nič posebnega. Le to, da sem vedno imela carski in je on opravil večino gospodinjskih del tite 3 dni po prihodu iz porodnišnice domov. Potem smo pa šli na stare tire.
Pač prat sem nosila po malem, namesto obešanja cunj sem uporabljala sušeilec tudi poleti, pomivalni stroj je laufal in nisem se sekirala, če ni bilo vse vsak dan pomito -po pleh, ker itak zaradi operacije nisem mogla.
Default avatar

haghuigh

Nekaj normalnega je da se ga fantje napijejo na dan rojstva in to je to. Ko te pride iskat je itak že trezen, pa dejte se že malo sprostiti no.