Forum.Over.Net

Starševski čvek

A STE SPLOH OPAZILI, DA SE JE VČERAJ

Default avatar

NORDUNG - VITANJE

A STE SPLOH OPAZILI, DA SE JE VČERAJ odprlo novo Evropsko središče vesoljskih tehnologij? Po moje je ta informacija neprimerno pomembnejša od včerajšnje Slakove glupe oddaje, pa nič debate na to temo?

Skratka ... meni se zdi ta zadeva fenomenalna, definitivno bomo šli, peljali otroke in se tudi sami mal bol izobrazili na to temo ... politično poneumljanje samo škodi človeku, splošno izobraževanje pa je tisto, kar nas bo potegnilo iz dreka :-)

Glede na to da mi je tist konec po Roglo zelo pri srcu, ga močno priporočam vsem vam, zdaj je hladno tam, ravno prav da se razgrete glave mal postavijo na realna tla in določijo lastne prioritete.

http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnolo ... lja/290895

komentarji zaželjeni :-)
Default avatar

maj..

Seveda smo. Ubisk je že v planu.
Default avatar

strupenjača

Sem razumela, da je otvoritev že bila?

Drugače pa super, tudi domačini so menda navdušeni nad pridobitvijo (kar se meni tudi zdi pomembno). Ja, tudi mi planiramo obisk.
Default avatar

lahko

sem zasledila.

glede politike pa se strinjam. najbolj brez veze te bebce poslušat in se jeziti. sem šla raje na večerni sprehod. je bilo pa zanimivo skoraj iz vsake hiše se je ven slišalo slaka hahahhahha. pridm dam in vprašam očeta če je ok, je rekel mah grejo se kr neki. sem rekla, itak, sem bolje naredila, ker sem šla na sprehod. :-)

sem opazila, da so resnično same negativne novice po tv in radiju?!?!?!?!??!?!? žalostno!!!!! in potem vsake toliko časa pretirano napihnejo kakšno ful grozno novico iz tujine, kot da je to za med prve novice. npr. nesreča avtobusa v maroku?!?!???!?!??!, uboj v alpha?!?!??!?!?!?!

resnično je bolje, če ne gledaš poročil, ni zaradi tega življenje nič lažje in lepše, samo že tako težko situacijo potem ob večerih ne potenciraš in ne furaš samo to naprej. a ni že čez dan dosti? le pomislite, kako je, če kdaj naredite nekaj dnevni odklop od medijev, ko greste recimo na dopust. vsakomur je to znano. pa se žvi normalno naprej.
Default avatar

Res še ni krize!!!

NORDUNG - VITANJE je napisal/a:

In koliko je ta zadeva stala?
Kdo je plačal gradnjo in stroške obratovanja?

Res ni krize, če gradimo take objekte, ki so sami sebi namen!
Default avatar

zloba-grdoba

Bo za obiskat, ja - in zdi se mi prav, da so se lotili izvedbe tega projekta, saj je tematika izjemno zanimiva, poleg tega pa se mi zdi, da se premalo zavedamo pomena Hermana Potocnika Noordunga... Je bilo pa vceraj prav lustno videt, kako se je Zivadinov raznezil ob otvoritvi, skoda, ker so ga na koncu posnetka v dnevniku kratko malo odrezali.
Default avatar

jebemti mavro..

mavrični vitez je napisal/a:
tud to, da ti sploh živiš, je prava potrata prostora in kisika na svetu..
Default avatar

Ambra

"Operacija celostne revitalizacije kulturnega doma Vitanje v Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij je bila sofinancirana v vrednosti dveh milijonov evrov, in sicer 85 odstotkov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 15 odstotkov iz proračuna Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport" Povzeto iz www.rtvslo.si

Se ne čudim podatkom mednarodne raziskave OECD iz leta 2000, ki je ugotovila, da smo Slovenci funkcionalno nepismen narod. Izmed 20 evropskih držav, vključenih v raziskavo, smo pristali na 17. mestu.
Default avatar

izjemoma

Izjemoma tokrat dam mavričnemu totalno prav.
Kulturalizacija vesloja, humanizacija vesolja, oooo yes. Za ta namen naj se podpre tista družba, ki se trudi razviti zadeve do take stopnje, da bi bili omogočeni turistični poleti tudi za navadne smrtnike........ne pa postavljat neke muzeje, no.
Default avatar

NORDUNG - VITANJE

izjemoma je napisal/a:
a ti sploh veš kaj pišeš?

dej se mal izobrazi v zvezi s Hermanom Potočnikom, potem ti pa še priporočam v branje avtobiografijo Richarda Bronsona in projekte v zvezi z Virgin Galactic ... z mal več splošnega znanja se pa vključi v debato, ok?
Default avatar

zloba-grdoba

NORDUNG - VITANJE je napisal/a:
Zal se bojim, da "lajas v luno".

K sreci je forum zbiralisce zelo razlicnih ljudi; posledicno so razlicna tudi mnenja.

Pa se moj loncek: "izjemoma" lahko malce pogugla tudi o projektih Dragana Zivadinova, o njegovih odmevnih gledaliskih projektih, pa o sodelovanju z NSK... Vcasih je treba dopustiti moznost, da imamo ljudje razlicne okuse in interese in da se nam vsem zivljenje pac ne vrti okrog pranja brisac.