Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

OŠ Poljane

Default avatar

Elenca

Pozdravljeni!

Zanima me mnenje o tej šoli. Meni pa so jo priporočili. Po drugi strani so rekli, da je zraven veliko drog.. Ker pa nismo iz LJ, ne vemo še komu naj verjamemo :)
Default avatar

ojojoj...

zakaj pa rinete v šolo v Lj., na periferiji ostante, bo boljš.........
Default avatar

Elenca

Hvala za odgovor!
Ne rinemo v šolo v Lj, smo pa preseljeni sem. In ne iz periferiji..
Default avatar

ojojoj...

na vsaki šoli je kaj, moja dva nečaka hodita na OŠ Poljane, ni zaznati nobenih posebnosti...pa nobenega preplaha glede drog in česar drugega. Pozornost ni odveč, pa naj gre za OŠ Poljane, ali katerokoli drugo OŠ.

Pa dobrodošli v Ljubljani! Mi se imamo fajn, prepričana sem, da se boste imeli tudi vi.....
Default avatar

tokrat

Osnovna šola Poljane je v naši neposredni izkušnji, izbrali pa bi jo tudi, če ne bi živeli v njenem šolskem okolišu. Šola je relativno majhna, ima tudi majhne oddelke, no, v letošnjih prvih razredih jih bo menda po 24, 25, doslej jih je bilo kar precej manj. Delajo po metodi Korak za korakom: v prvi triadi sploh ni frontalnega pouka, enote pouka niso učne ure v trajanju 45 minut, zvonca nimajo, enote so vsebinske (slovenščina, matematika, ...), pomembna je procesnost in ne zgolj cilji, razred (prostor) je organiziran po kotičkih (slovenščina, matematika, ...), torbe prinesejo v ponedeljek in v petek odnesejo vse, kar so čez teden delali, s čimer omogočajo vpogled staršem, načelno pa velja, da se vse naredi v šoli, v vsakem razredu je računalnik, ki ga smiselno vključujejo v pouk, v marsikateri učilnici je interaktivna tabla ... Elementi metode Korak za korakom segajo tudi v višje razrede, tudi na predmetno stopnjo. Meni osebno je všeč tudi to, da šola ni zelo usmerjena v tekmovalnost, kar ne pomeni, da otroci nimajo možnosti vključevanja v šolska tekmovanja, pač pa vključujejo vsakega posameznika, ki se za to sam odloči, ne glede na to, ali šola ocenjuje, da bo njegov rezultat za šolo reprezentativen ali ne. Všeč mi je tudi to, da imajo otroci v prvi in deloma še v drugi triadi v vsakem razredu (prostor)neposreden izhod na svojo lastno ploščad in dalje na ogromno travanto površino, kar pomeni, da gredo ven tudi v odmoru v dopoldanskem času, saj so po takem odmoru bolj umirjeni in zbrani, res pa je, da v tem trenutku na tem travniku ni igral, ta so bila zaradi dotrajanosti in vprašljive varnosti odstranjena, kar je po mojem mnenju bolje kot nesreča. Ocenjujem tudi, da je komunikacija med šolo in starši vzpostavljena in dobra (komunikacija po elektronski pošti, hitre reakcije ...). S šole se pride na Grad v petih in na Golovec v desetih minutah, kar učiteljice tudi s pridom izkoriščajo. Še ena posebnost šole je, da je na šoli kar nekaj učencev, od prvega do devetega razreda, ki so tujci ali pa so s tujino povezani preko staršev, kar šoli daje eno prijetno multikulturno vzdušje, recimo, občasno to lepo izkoristijo v šolskih prireditvah. Skratka, mi smo s šolo zelo zadovoljni, kvečejmu so nas kdaj pozitivno presenetili, v naši izkušnji je nekaj izjemnih učiteljic. Glede na to, da sprašujejš zdaj, verjetno sprašuješ za vpis v šolsko leto 2013/2014, kar pomeni, da bosta obe učiteljici v prvem razredu krasni. če te zanima še kakšna podrobnost, sporoči.

Kar pa se tiče drog in siceršnje varnosti: naa Poljanah (govorim o becirku) je trenutno drog ohoho manj kot jih je bilo pred desetimi leti. To kaže stanje na igrišču, ki ga sicer uporabljajo tudi šolarji, a višji razredi in vedno v spremstvu učitelja, saj morajo iz ograjenega šolskega prostora na ograjeno igrišče. Še pred šestimi, sedmimi leti, je menda šolski hišnik prihajal v šolo krepko pred šesto, da je po igrišču pobral vse igle ... zdaj mu tega ni več potrebno početi, čeprav še vedno redno pregleduje igrišče (pa igrišče sploh ni v oskrbi šole!), se pa še najdejo steklenice, tudi razbite ... žal. Sicer je okoli in okoli tega igrišča kar nekaj šol in dijaški dom, zato je verjetno utopično pričakovati, da tu drog sploh ni, prav gotovo so, tako kot v bližini katerekoli druge šole. Menda, tako pravi ravnatelj, je to tudi rezultat dela rajonskega policista, ki zelo kvalitetno sodeluje s šolo. To so ravnateljeve besede, kar se policije tiče, jo vidim le vsako jutro ob prehodu za pešce pred šolo, pa ne le septembra, temveč čez celo šolsko leto. No, se zgodi, da jih tudi ni tam, a vsak dan ne odhajam v službo ob isti uri.
Default avatar

Elenca

Tokrat, Najlepša hvala za odgovor!
Gre za prepis v 2. razred! Zato me zanimajo učiteljice/učitelji, ki bodo letos v 2. razredu.
Vnaprej se zahvaljujem za vsako info!
Default avatar

tokrat

Učiteljice, ki so v letošnjem drugem razredu ne poznam tako dobro kot tiste, ki so letos v tretjem, sem malce povprašala in pravijo, da so zadovoljni. Upam, da boste tudi vi, predvem pa otroček.
Default avatar

Amelija

tokrat je napisal/a:
Učiteljice, ki so v letošnjem drugem razredu ne poznam tako dobro kot tiste, ki so letos v tretjem, sem malce povprašala in pravijo, da so zadovoljni. Upam, da boste tudi vi, predvem pa otroček.
Hvala lepa še enkrat. Sicer smo že zmenjeni na OŠ Ledina, vendar imam slab občutek glede tej šole, ne vem zakaj.. In OŠ Poljane je nam pravzaprav priporočila ravnateljica enen druge šole. Tako da sem zdaj v dvomih.
Default avatar

tokrat

Pa ravno Ledina ... Kakorkoli vam želim vse dobro, predvsem upam, da se bo otroček dobro počutil v razredu in v šoli, tudi če ne bo Poljanček.