Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako so Janša, Tanko in Zagožen svoje otroke zaposlili v državnem podjetju!!!

Default avatar

nepotizem

Janševa hči in sin vodje poslanske skupine SDS sta se nedavno zaposlila v državnem podjetju Plinovodi (pred kratkim ustanovljenem hčerinskem podjetju Geoplina). Tam, kjer dela že tudi sin Jožeta Zagožna.

Njihovi takoj z zagovora diplome v dobro službo, naši pa na zavod.
Default avatar

JJ&CO

nepotizem je napisal/a:
Žalostno a resnično. Oni morajo preživeti za ostale pa ni važno!
Default avatar

nepotizem

Ni za pozabit, kako je Brezigarjeva spravila oba svoja otroka na tožilstvo. Obakrat sta bila med 200 kandidati ravno onadva najboljša kandidata. Nič čudnega, če so o tem, kdo je najboljši, odločali podrejeni od Brezigarjeve.
Default avatar

tipitopi

To je gnojna bula naše družbe. Od najvišjih nivojev navzdol. Folk se sploh ne zaveda, kakšna škoda se s tem dela razvoju družbe. Ok, tukaj so na tapeti politiki, ampak to počnejo vsi, od županov do ravnateljic vrtcev in vse kar je vmes.
Default avatar

dvom..8

A vi pa ne bi zaposlovali svojih, če bi imeli možnost??dvomim, zelo
Default avatar

mirijam

dvom..8 je napisal/a:

Evo, jaz tudi tako mislim. Kdor bi imel možnost, bi to tudi naredil.

Pa tega ni samo v Sloveniji, lepo vas prosim!
Default avatar

pomanjkanje morale med vsemi

dvom..8 je napisal/a:
Saj to je najhujše, da je tako v najvišjih kot v najnižjih slojih to splošno priznano kot družbeno sprejemljiva norma (velja seveda z a tiste, ki to lahko naredijo).

V Skandinavije tega praktično ne vidiš, na Kitajskem te pa za to obesijo....
Default avatar

Paco Moralles

nepotizem je napisal/a:
Oni so politično sprejemljivi, tvoji pa ne!!!!
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar

Služba

nepotizem je napisal/a:
Moja hči ima očeta mizarja in mamo učiteljico, pa je dobila brez takih vez službo v dobrem državnem podjetju že pred diplomo!!! Zaradi priporočila mentorice za diplomo. Torej....nekateri imajo še kakšno drugačno srečo, kot imeti za starše znane politike.
Default avatar

no, jaz pa nebi

Jaz nebi. Ampak jaz sem pac jaz, ze tako redek primerek nasploh, ki ne dela razlik me zlahto, sosedi in neznanci ampak gledam strogo obnasanje in kaksna je oseba do mene. Lahko mi je 15x v zlahti, pa me enkrat zajebe, ni sanse da ga se kdaj pogledam, kaj sele da pomagam. Zaradi mene lahko hinavci okoli mene crkujejo od lakote pa samo stopim cez njih in grem naprej. Da imam firmo, ga ni boga da meni kdo sere koga naj zaposlim in koga ne. Za vse so enaki pogoji in za vse enako placilo. Nimam srca da dam nekomu ki se po riti praska cele dneve (samo zato ker sma v zlahti) in spila sefeka ogromno placo, ostali ki gagajo in tolcejo nadure zame in moje podjetje pa minimalca. To ne gre z mojo filozofijo in to je to. Je pa res da smo taksni v manjsini. Ogromni manjsini. Se popolnoma fajn vidi ze pri "nepomembnih" stvareh v zivljenju slovenceljnev, npr.pikniki in praznovanja. Na poroke povprecni slovencelj raje povabi vso zlahto iz p.m. pa ceprav se vidijo enkrat na 10 let, kot pa pravega prijatelja, s katerim vsak dan debatirajo in se druzijo. Isto ob krstu, obhajilu, rojstnih dnevih itd. Mene ze od nekdaj mocno odbija ta slovenceljski standard "ja saj mi je v zlahti". Ja in??? Kaj zdaj??? Je mogoce on kdaj meni kaksno uslugo naredil ali se hoce le slepat kot kak parazit?? V glavnem razumete bistvo kaj hocem povedat :D Ne mislim pa da je s tem nacinom karkoli narobe. Dokler se ne gre za mojo firmo, ki jo jaz ustvarim mi dol visi. Vsak bo sam nosil svojo izgubo. Medtem ko v primerih, ko se takole zaposlijo kot javni usluzbenci, bi moralo biti strogo kaznivo! Za tistega, ki se zaposli in za tistega, ki ga je zaposlil takojsnja odpoved delovnega razmerja in prepoved zaposlitve v javnem sektorju. Naj se z svojimi firmami igrackajo, ko pride pa do denarja,ki ga prispevamo vsi pa jok brate ODPADE!
Default avatar

čisto vsi

Tako je že od vekomaj. Roko na srce, vsi bi tako naredili! Ne se delat lepe! Komu boš pa pomagal, če ne svojemu otroku?
Default avatar

puč

no, jaz pa nebi je napisal/a:
Če zaposliš prijatelja, je problem v bistvu enak. Veze in poznanstva.
Default avatar

turn down

čisto vsi je napisal/a:
V svoji lastni firmi komot, v državni pa ne.
Default avatar

smrekica123

no, jaz pa nebi je napisal/a:


KRI NI VODA, ali pa, kokr vzameš. nekateri ste pač bolj sveti od samega papeža.


praviš, da žlahto ne bi zaposlila, tudi če ste v dobrih odnosih, kaj pa prijatelje, te pa.

pa date no pametni ljudje si med seboj pomagajo in držijo skupaj.
Default avatar

PolitikGorki

Komentarji na potrjevanje NEPOTIZMA, kažejo na nezrelost osebkov.

Če imaš lastno podjetje, delaš kar hočeš, lahko zaposliš tudi sina lenuha, pa ti ne bo noben nič rekel.

Ko pa gre za DRŽAVO (ki je v službi državljanov), pa je to zame nesprejemljivo.

Pri nas je slika ravno obrnjena:
- Podjetniki zelo pazijo da ne zaposlijo slabega kadra, pa če gre za sorodnika ali prijatelja
- Država zaposluje vse povprek po vezah

Zato gospodarstvo tone, ker žal za tako pohlepno skupino, ki se nabira v Javnem sektorju in podjetjih v državni lasti, ne nabere dovolj davkov.

Ker gre za podjetja, ki so v državni lasti je zgodba popolnoma enaka. Plače si nafurajo, brez slabe vesti v nebo, podjetje zaide v dolgove in gotovo.

Naj vlada če si upa naredi v državnih podjetjih povprečja plač in jih primerja s pravimi gospodarskimi podjetji, pa bomo videli ogromne razlike. In seveda naj izloči podjetja, pri katerih Revizor kaže več kot 30% prilivov iz državnih transferjev.
Default avatar

nesposobni otroci

nepotizem je napisal/a:
Vse je v redu, otroci so pač ogledalo svojih staršev. In če so starši nesposobni, so otroci tudi. Kajti če bi bilo sposobni, bi se lahko zaposlili v kakšnem privatnem podjetju, ampak tam je treba kaj pokazat. Tako pa so jih zaposlili pri državnih jaslih. Kaj čmo, če so pa nesposobni!
Default avatar

ahdejno

nepotizem je napisal/a:
Nimam vplivnih staršev, pa sem imela teden dni po diplomi podpisano pogodbo za nedoločen čas. Res pa da sem že kot študentka tam delala.

Da se delo dobi samo preko vez, je samo izgovor za ....
Default avatar

Dobri imajo delo!

ahdejno je napisal/a:
Podpišem!
Default avatar

ukulele

Dobri imajo delo! je napisal/a:
Od 100 ljudi je 5 res zelo dobrih, potem nadaljnih 15 nadpovprečno dobrih, ostali pa so povprečni in podpovrečni. A se ti zdi, da ima družba prihodnost, če službo dobi zgolj 10 do 20 odstotkov ljudi? Govorim za mlade, ki vstopajo na trg dela. Pri starejših je to razmerje še bolj porušeno, ker je tukaj še starost.