Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Na Triglav - predpriprave?

Default avatar

v gore

Prvič bi šli na Triglav. Smo normalno aktivni ljudje, ne kaki posebni športniki. Zanima me, če so za pot na Triglav potrebne kake predpriprave?
Default avatar

kej pa že

Kakšen dan teka ali kakšen lažji vzpon pred Triglavom ne bo škodil.
Default avatar

Rok-1

Če greste za dva dni in že zdaj zmorete hodit v zmeren hrib cca 5 do 6 ur z nahrbtnikom na ramah - potem ni potrebno.

Če tega ne zmorete pa nabirajte kondicijo, dokler ne bo šlo.

Je pa priporočljivo:
vsaj uhodit čevlje
imeti primerne čevlje ki podpirajo gleženj pri hoji po kamnih/grušču
ne imeti vrtoglavice oz. strahu pred višino
tudi sredi poletja vzeti s sabo kape, vetrovke, rokavice, ipd.
Default avatar

bila v petek tam

Se pridružujem Roku-1. Svetujem še obvezno dovolj tekočine, kakšni ribji konzervi in polnozrnat kruh,dovolj denarja,da si v koči kupite kakšen golaž ob prihodu, naslednji dan pa npr. juhico.
Uživajte in pazite nase!
Default avatar

televrina

Pa še to, če boste vzeli kakšne paštete ali konzerve, vzemite različne;)
Meni se še zdaj obrne ob pogledu na turistično pašteto, ker je moj dragi enkrat vzel v hribe samo to za 2 dni ... no, v koči nismo jedli, ker smo bili takrat še mularija brez denarja in smo že za prenočišče vse zapravili:)
---------------------------------------------------------------------------------
Prevajanje: http://www.parisienne.si/

Medved z otoka, zgodba za otroke:
http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knj ... otoka.html
Default avatar

Pohodnica

Dopisala bi samo še to, da na Triglav ne prideš ravno v 5-6 urah. Mož je bil ravno ta vikend - šli so po Tominškovi do Kredarice in nato takoj na Triglav, nato pa na Planiko na spanje - 10 ur. Pa jaz ne bi šla ravno naslednji dan v službo :) (pa sem tudi kar aktivna oseba) - vseeno čutiš utrujenost, bolečine v nogah...

Morda še to, da si rezervirajte prenočišče, da ne boste spali ravno v gostinskem delu. Če boste šli po kakem plezalnem delu (Vrata), boste rabili tudi kako navezavo, sploh če so zraven otroci...

lp,m.
Default avatar

Špik

v gore je napisal/a:
A mi poveste, zakaj na Triglav? Ne na Stol, ne na Storžič, ne na Špik, ampak na Triglav! Stvar prestiža, ker to ni veselje do hoje! In potem nikoli več nikamor, a ne? In poglej na hribi.net. tam vse piše, pa še več!
Default avatar

Topsy

Pohodnica je napisal/a:
Otrok,v ki niso vajeni hoje v hribe se na Triglav ne pelje iz Vrat. za to obstaja veliko lažja in bolj varna pot čez Rudno Polje, Vodnikova Koča, Kredarica in na Triglav. Za nazaj pa pogojno Dolič, sedmera jezera, Komna in dol v Bohinj
Default avatar

Špik

Topsy je napisal/a:

Si ti Topsy mogoče planinska vodnica - s kategorijo ???, da lahko tule samozavestno svetuješ? Ne delajte škode s takimi nasveti! In kako si predstavljaš, da bodo ljudje, ki nikoli ali redko hodijo v hribe v navezi! Brez čelad, brez ustezne opreme, pa kar na Triglav! Ne nekam nižje, lažje, ne kar na Triglav! In ti svetuješ zraven! Imaš ustrezno licenco za takole svetovanje? Saj ni čudno,da imajo reševalci potem toliko dela!
Default avatar

Topsy

Špik je napisal/a:
Default avatar

Pohodnica

Topsy je napisal/a:

Ženske, pa ne se spet kregato, no ...
Moj nasvet o navezi je temeljil le na dobronamernosti ... to je bil le odgovor na prvi odgovor, ko se govori o 5-6 urni hoji / dan.
Sicer pa tisti, ki otroke peljejo na Triglav, niso vsi povprek neodgovorneži, moja (stara 20) ga sicer še ni videla v živo, sem pa že doživela, da gredo otroci pod 10 let čisto OK gor. Meni sicer osvojitev 'očaka' ne pomeni nič posebnega, če pa komu pomeni, pa seveda ni razloga, da ne bi šel gor...
Malo več strpnosti prosim.
Lp.
Default avatar

lahko

Špik je napisal/a:
vsak ima svoj razlog. eni to da so pravi slovenci hahahha.

no moj je bil, ker sem hotela narediti en vzpon več po plezalni poti in da bo dost kratek, da lahko naredim v enem dnevu.
šla po tominškovi ta hitri gor in čez prag dol vsega skupaj hoje cca 6 ur. 3h 50 gor, ostalo dol. s tem da ni bilo gneče oz. beri skoraj nobenega iz kredarice na triglav in dol.

stol osebno ne grem več, bedno za crknt. ni mi tak teren všeč, prav tako ne storžič ker je še preveč gozdnat (raje imam skale okoli sebe :-)), je pa dokaj strm grizš kolena po gozdu in travi beda. ok plezalni čez žrelo je ql :-), špik me čaka to soboto :-) ker zmankalo ostalih plezalnih težjih in lepih kratkih poti.

avtorici pa toliko. če imate voljo in vztrajnost je to že 70 % vsega. če greste iz pokljuke se samo vleče.
če bo za otroke preveč za triglav pa pojdite samo do kredarice. dokaj kratka je tudi iz krme in prav tako enostavna kar naenkrat si gor po praktično nič težkem terenu.
Default avatar

Modri dirkač

Tole je za pot z otroki še kar nujni del oprave, drugače pa so v skupini z nami prejšnji teden šli tudi 8 letniki. http://www.iglusport.si/plezalna-oprema/plezalni-pasovi + vrv z zaponko, da se pripneš.
Jih je mogoče najeti tudi pri nekaterih planinskih društvih. Če meni ne bi to za tamalo posodil zadnji hip, bi se verjetno odpovedal vzponu, ker je Mali Triglav praktično navpičen...
Default avatar

Rok-1

Pohodnica je napisal/a:
To sem pisal jaz - in nisem nikjer napisal da je toliko do vrha Triglava. Je pa npr. iz Krme do Kredarice - kar je s povprečno kondicijo kar primerno za prvi dan.
Naslednji dan pa na vrh (cca 1 ura) in potem še dol - kar skupaj spet znese cca. 6 ur
Default avatar

težko

lahko je napisal/a:
Odlično, rekorderka ! Iz Vrat na Triglav in nazaj v cca 6 urah po možnosti brez postanka!!
In če si ti videla Storžič od blizu, naj me takoj vrag! Razen iz avta na gorenjski avtocesti! V Sloveniji je toliko lepih plezalnih,da jih nikoli ne bo zmanjkalo ! In o hribih, plezariji in ostalem ne veš nič, zato ne trosi nasvetov okoli! Ker potem morajo pa reševalci takele frajerke iz stene vleč! Ker se precenijo!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net