Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

bolečina v sencah

Default avatar

peneja

pozdravljeni mene pa zanima kaj vse bi lahko bil vzrok mojim bolečinam v sencah in občasno nad očmi in med očmi(koren nosa)
vsaj 5x na mesec se že zjutraj zbudim z tako čudnim občutkom v glavi in če vstrajam do popoldneva brez tablete(nalgesin s)se od neznosne bolečine,omotice in slabosti komaj vlečem-to se mi dogaja že par let,a prej bolj poredko,zdaj pa čedajle večkrat.Bolečina je locirana na samo en predel in se počasi širi na zadni del glave kjer je komaj opazna v sencah pa nevzdržno-zanima me kako to da samo v eni senci-je to migrena?Ne najdem posebnega vzroka,ker me boli ko nisem v stresu,ko se razjezim,ko sem na dopustu,poleti,pozim,...ne najdem povezave!
Bila sem že na slikanju sinusov kjer je videti rahlo zasenčenje-diag.-rinitis vaco!?in na slikanju zg. in sp. dela hrbtenice-vse še v mejah normalnega,le vnetje črevnično-križnega dela.Vid se mi je zelo poslabšal,imam očala(slabovidnost in asigmatizem),čeprav jih ne nosim redno(enkrat z njimi vidim vredu drugič pa ne)
imam pa tudi bolečine,no bolj krče pod desno lopatico-večkrat čez dan-to je kot krč-zaboli občutim da se nekaj zategne in spusti v minutki,razen enkrat me je ukleščilo in ni spustilo(takrat pod levo lopatko)in sem kar padla na tla,težko vdihnila in izdihnila in mož me je skoraj nesel k dr.dobila sem 3 inekcije prespala in o.k.je spustilo in kot da nič ni bilo!enake take sekundne krče imam po nogah in rokah-kar malo zaboli in hitro spusti,prej se nisem am jemala zdaj pa je bolj pogosto in me malo skrbi!
naj še omenim da imam težave z aritmijo(concor 2,5mg)predlagana ablacija,noduse na ščitnici(enkrat vredu enkrat ne THS),žolčne kamne,hiatusno kilo in GERB(zaviralci pro.črp.)

joj,oprostite sem kr vse napisala da mate sliko-od vsega me najbolj motijo ti glavoboli,ki se končajo z bruhanjem in je malo bolje-ne razumem tega!in pa nenormalne slabosti,tako da sem vsa potna,omotična in posledično nervozna,a mislim da bo po operaciji žolča bolje.
hvala za vaš čas in trud
lep pozdrav
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Kot ste sami omenili, je to še najbliže migrenskim glavobolom. Zanje ni nujen neposredni stres. Navadno niti ni moč najti sprožilnih dejavnikov. Pomembno je, da čim prej ob začetku glavobola vzamete tisto zdravilo, kar vam ga prekine ali zmanjša.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

mina marina

Pozdravljeni

Zanima me kaj bi lahko pomenile bolećine v sencah, ki so kar močne in segajo do oči (kot da bi bolelo zadaj za očmi) rahlo pa bolečina sega tudi do sinusov.

Lp
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Na tako zelo skop opis ni mogoče dati konkretnega odgovora. Če je bolčeina stalna, traja že več dni..., potem bi bilo ob psopešeni sedimentaciji sumljivo za vnetje senčnične arterije, sicer pa za kopico pogostih razlogov za bolečine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."