Starševski čvek

čudno znamenje

Default avatar
Pod dojko imam materino znamenje. Je malce nenavadno, kajti v celoti, se pravi na eni strani se ne drži kože. Pred nekaj meseci sem se z brisačo očitno malo bolj trdno obrisala, zato se je takrat pojavila kri, potem ne več. Sedaj sem opazila, da iz tega znamenja zraven raste še ena pika-temna, kot bi bil klop (samo ni), to znamenje se drži skupaj. Je pa drugače majhno znamenje. Bi morala do zdravnice?
Default avatar
Reci za napotnico za odstranitev, ker si ga večkrat poškoduješ. Če se bo zdravnici zdelo sumljivo, te bo tako poslala pod nujno na pregled.
Default avatar
A pa je dobro odstranjevati takšna znamenja? A ni že v večih primerih prišlo do raka?
Default avatar
Ej, vsako nenavadno znamenje, četudi se samo tebi zdi nenavadno moraš pokazat zdravnici, ki bo presodila koliko je v resnici nenavadno. Glede na to, da se sekiraš, je najbolje it do zdravnice, kajti če ne greš, se boš sekirala še naprej.

Ps. Znamenje je 1x zakrvavelo in to je opozorilo, da bi ga bilo dobro pogledat. Sicer najbrž ni nič hudega, vendar... bolje je tako znamenje odstranit.

Imela sem podobno znamenje na nogi. Zakrvavelo je, ko sem bila na vodnem toboganu, tam sem si ga poškodovala, potem je po sredini znamenja nastalo črno - črna črta in sem šla samoplačniško k dermatologu, ki ga je pogledal, rekel, da najbrž ni nič hudega, mi ga je pa vseeno odstranil.
Default avatar
Imam veliko znamenj in tu pa tam kakšno mi kar odpade, sem že bila pri der. zaradi tega, pa je rekel, da to ni nič takega. Včasih si kakšnega tudi poškodujem, pa potem nastane krastica, temna pika, ki odpade pa je zopet normalno.
Ne vem sicer kako izgleda tvoje znamenje, počakaj kakšen teden in če bo še vedno spremenjeno se napoti k dermatologu.