Starševski čvek

izdelava osebne izkaznice

Default avatar
Vem, da je bila enkrat tema glede izdelave osebne izkaznice in je ena pisala, da obstaja v Lj na Cankarjevi fotograf, ki preko sistema E-uprave pošlje elektronsko fotografijo na davčno upravo. Žal nikakor ne najdem te teme. Vem, da je bila v starševskem čveku.

Je morda kdo šel po tej poti izdelati novo osebno? Pride to kaj ceneje?
Kakšen je postopek potem na upravni enoti? Čakam 1 teden? Je veliko ljudi?
Default avatar
V Izoli se tudi tako dela, v bistvu fotograf te slika in pošlje digitalno sliko na UE, ti prejmeš eno potrdilo, s katerim greš pol naredit osebno izkaznico. Čakalna doba je običajna...5 dni nekje. Ceneje pa ne vem kolk je....mislim, da je fotografiranje enako, ker prejmeš tudi slike.
Default avatar
A tako? Ja super, a je kje seznam teh fotografov na straneh javne uprave? Hvala!
Default avatar
guglaj ženo, guglaj za seznam e-fotografov...


drugače je pa tako

če ti naloži sliko preko tega programa, je ne sme retuširat.
če ti jo pa sprinta in jo ti neseš tja, jo pa lahko (saj veš, te malo popravi, da si lepša :)


če ti jo naloži preko programa, ti zaradi tega niti sekunde prej ne boš imela pasoša ali osebne v roki, ker itak dobiš slike pri fotografu v roko, na UE jih pa morajo samo skenirati, kar jim vzame sekundo dvajset časa....
Default avatar
Moje otroke je slikal fotograf na Jurčkovi,zraven avtopralnice,oz. Jerinčka,molo pogooglaj,za enega je prišlo nekaj malega manj kot 10€ in ni bilo nič ceneje,je kljub temu naredil slike.Drugače pa lahko oddaš vlogo za osebno na vsaki upravni enoti v LJ.in se tako izogneš gužvi na Tobačni,čakaš pa točno en teden!
Default avatar
Hvala vsem, že guglam
Default avatar
Ne splača se! Mene je slikal fotograf na Miklošičevi za šest evrov (akcija na eni od spletnih strani s popusti). Po destih minutah sem dobila 4 slike in zvrc na tobačno! Ni treba izpolnjevati nobenega obrazca samo na elektronsko tablico se podpišeš pa stari dokument obvezno s sabo! Čakalni čas je 7! delovnih dni.
Default avatar
Cena izdelave je 19€, kajne? Kaj pa, če se odločim za hitro izdelavo?
Pa je bila uredu fotografija na Miklošičevi? Si bila zadovoljna?
Default avatar
Redna cena je 18.77, če se odločiš za hitro izdelavo, dobiš po 3-4 dneh in doplačaš cca 10 €. Jaz nisem, ker se mi zdijo trije dnevi BV. V bistvu se ne maram fotografirati, tudi v ogledalo se ne gledam ravno pogosto, tako da mi je bilo vseeno, kako sem videti. Imajo pa ogledalo in ličila - robčke, puder, korektor, gobice, glavnik, čeprav to ni ravno higienično za javno uprabo. Dobro je, če prineseš svoja ličila. So pa bili fantje kar prijazni in tudi hitro slikajo - fotoaparat drži v roki in naredi 3 fotke in to je to.