Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Zlom noge-kako dolgo okrevanje?

Default avatar

zlom

Torej, kakšne izkušnje z zlomom noge, koliko lahko traja okrevanje? Lp!
Default avatar

Đuro

E bolane, kad se je jagenjček zlomi nogu, mi smo ga bacili na žar, tako da ti , iako sam pun povjerenja u tebe da ti očekuješ to od mene, e stvarno neznam reč. A jedno je sigurno, kad ti skinu mavc, blizu si ovaj da opet šetaš ko čovik.
Default avatar

Jalapena

Pri odraslem človeku se zlomljena kost celi cca. 6 tednov.
Default avatar

joj prejoj

Vprašanje je zelo splošno zastavljeno. Odvisno kje je zlom, kakšne vrste in tudi od bolnika samega. Eni se smilijo sami sebi in ležijo, drugi aktivno delajo na tem, da se spet postavijo na noge - torej telovadijo že z mavcem, da mišice ne postanejo čisto ohlapne, itd... V glavnem je pa vsak dober vsaj za en mesec :)
Default avatar

Yo_

Imaš v nogi samo eno kost, ki se je enostavno prelomila na pol?
Default avatar

pomladna1

Odvisno, če je odprt zlom z operacijo, potem lahko hodiš šele po 4 mesecih in pol, pa še potem postopoma obremenjuješ nogo. In tukaj ni govora o smiljenju, pač tako je. Toda vprašanje je malo čudno. Zlom noge...kje, kaj se je zlomilo, kako...:) Zato je vse odvisno od tega...in zdravnik okvirno ve.:)