Politični čvek

domobranci in prisega

Default avatar
Ob vseh debatah me samo eno zanima.

Ali je res, da so domobranci prisegli hitlerju, ali ne? Kaj je res?

Ne spreminjaj teme, drugače si lahko brez težav odpreš novo debato!!!!!!!!
Default avatar
Res je.
Default avatar
sonce in luna

Ja in kaj bi ti sedaj spet rad premleval že tisoč krat premleto ?!>))))) Meni je vsaj jasno, da komunizem ni prinesel slovenskemu narodu nič dobrega in da nas je pahnil v zaostalost od ostale Evrope ! Domobrance pa so komunisti tako vse pobili in ležijo po celi Sloveniji v več kot 600 grobov in nekateri še sedaj niso odkriti.
Komunisti pa so nam namesto svobode, ki so jo obljubljali prinesli krvavo revolucijo in totalitarno enoumje ! HVALA NA TAKŠNI SVOBODI !>)))))

Ko bo zemlja vzela k sebi te idealiste, bo sonce zasijalo tudi v Sloveniji !>)))))
Default avatar
Še zdaleč niso pobili vseh domobrancev. Živi so ostali ne samo tisti, kio jim je uspelo pobegniti v tujino (na žalost je prav med temi bilo največ zločincev), temveč jih je kar precej ostalo tudi tu in tudi med tistimi, ki so jih Angleži vrnili, niso bili vsi pobiti. Se je pa res za vprašat kako to, da so pobili samo nekatere.
Default avatar
Boom

Preveč si provokativen, to pa pomeni, da te je strah !>))))) Česa te je pa stah, pa se kar vprašaj ?! Prav me zanima, če si res tako preslepljen, da ne moreš dojeti, kako je prišel čas, ko bo treba za povojne zločine odgovarjati ! A res misliš, da se bo to kar pometlo pod preprogo ?!>)))))

Pa tudi živiš v demokratičnem svetu in ne več v komunističnem enoumju !>))))) Tako, da malo odpri oči in razmišljaj v današnjem času in ne v preteklem času enoumja !
Default avatar
no Primož a tole je pa cvet pogovora, al kako????
Default avatar
A nisi govorila, da si boljša? Ampak preneseš pa še vedno ne drugega mnenja. Zato pa pravim, da ste vsi enaki, pa mi ne verjameš.
Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
tudi to pesem si že pel je napisal/a:
A česa me je strah? hmmm, ja strah me je enoumja. Menda smo ga prej imeli, zdaj imamo pa demokracijo menda in liderja, ki mu njegovi zvesti pristaši demokratično prepuščajo, da misli in se odloča namesto njih.
Default avatar
spet si objavil samo en moj post, mene v teh temah mnenje ne zanima- toliko - zame je to zdodovina in naj se prepirajo zgodovinarji - tako da moje mneje v tej temi nima veze z mojim prenašanjem drugih mnenj!!!!

hotela sem ti le pokazati kako se spuščajo na osebno raven, ja le kaj bi bilo lahko BOOM-a strah???? ali česa ne more dojeti????

torej vzel si si forum za popolnoma svojega in objavljaš prispevke, ki pašejo osebno tebi, tudi prav, medtem ko smo te leta in leta opozarjali na nesramnost določenih forumašev si skrival pa glavo v pesek, sedaj pa želiš, da nekateri s spoštljivostjo pišemo, medtem ko drugi lahko žalijo!!!!

vem da ne boš objavil itak mi je popolnoma vseeno, post je namenjen tebi!!!!!

pa en lep dan in uživaj v dovolilnici objav!!!!:))))))))))
Default avatar
Ja in kaj bi ti sedaj je napisal/a:

In kaj dobrega je slovenskemu narodu prinesel fašizem in nacizem, za katerega so se borili domobranci in Hitlerju tudi prisegli?
Default avatar
ninej je napisal/a:
To si ti rekla, nič od tega nisem rekel jaz. na žalost pa ste vsi enaki, še enkrat ponavljam.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Seveda so Slovenijo vsekakor osvobodili tisti, ki so si to prizadevali že včasu enoumja ! Si ti bil tudi med njimi, pa sam sebi odgovori ?>))))))
Vsaka čast vsem anti-komunistično delujočim ljudem, ker brez njih ne bi bilo svobodne in samostojne domovine slovenije !
Default avatar
seveda sem jaz rekla, saj opažam tvoj odnos do nekaterih tule in nikoli ti nisem rekla da sem boljša - očitno bereš kot boss, nekaj kar nikjer ne piše, rekla pa sem, da me ne meči v isti koš ker pri meni oskogledanost nima prostora, ampak ker tega posta nisi objavil (sem ga pač jaz shranila, tako malo za vsak slučaj),

sicer pa kaj bi počeli na tem čveku če bi bili boljši od povprečja, me res zanima????

in kaj misliš s tem vsi enaki??? nihče ni enak, lahko smo samo podobni z večjimi ali manjšimi odstopanji!!!!

nikakor pa se ne bom posipala s pepelom, kakor je običaj neke forumašice tule, ko jo okrcaš, stojim za vsako svojo napisano besedo!!!!!
Default avatar
Kako bi rekli naši južni sosedje, Smanji doživljaj.

Spet velja za vse udeležence.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
domobranska prisega:

”Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj."

partizanska prisega:

Jaz,partizan Osvobodilne Ljudske Vojske Slovenskega Naroda,ki se
ob boku slavne delavsko-kmetske Rdeče Armade Sovjetske Zveze bo-
rim za osvoboditev in združitev Slovenskega naroda,za mir in brat-
stvo med narodi ter za srečno bodočnost delavnega ljudstva

p r i s e g a m

pred svojim narodom in bojnimi tovariši,da bom oddal vse svoje si-
le in vse svoje sposobnosti v boju proti fašističnim tlačiteljem
in barbarom ter,da ne bom odložil orožja,dokler ne bodo uresničeni
veliki osvobodilni cilji Slovenskega naroda in delavnega ljudstva.

P r i s e g a m,

da se v tem boju ne bom ustrašil žrtev in težav ter,da bom,če bo
potrebno,žrtvoval za svoj narod tudi svoje življenje.


no pa se dajejte, katera je bila hujša in slabša....


in ko potegneš skupaj svetovne žrtve komunizma in nacizma dobiš kaj?......never mind...nekaterim vam pač nikoli ne bo potegnilo, da je po revoluciji v Rusiji vsakdo rade volje prisegel nacistom in fašistom prej kot komunistom..........

nikarte pa pozabiti, da so fašisti, ko so jim eliminirali vodstvo skupaj s partizani streljali po naših (kolaboracija gor ali pa dol) ljudeh....le kako se je lahko pozabilo streljanje talcev v gramozni jami pa še kje.....PRABABI bo ziher našla link koliko so jih Italjančki pobili in internirali....po vojni pa so se objemali, ker so bili oboji na strani osvoboditeljev.........kdor bo iskal obtožene in obsojene nemške oficirje jih bo našel...kdor bo iskal obtožene in obsojene italijanske oficirje bo potegnil takratko......je pa hec, da na slovenskih straneh ne najdeš ne obtožb in ne sodb enim in drugim, prav tako ne obtožb in sodb kolaborantov.........nah me prosim kdo demantira in nalepi link....zgodovina ni rdeče črna.......
WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Default avatar
Primož je napisal/a:

hahaha, ma ja tu se pa res doživlja, si pa morda mislil, smiri živce!!!!!

nič bat sem popolnoma mirna, me pa že dolgo ne briga več, kaj si ti misliš, ker je to samo tvoje osebno razmišljanje, ki ti ga nihče ne krati!!!!:))))))
Default avatar
WildWind??? Pa kdaj boš nehala razkazovat svojo nerazgledanost in klatit takšne bedarije??? KDaj si boš vsaj malo zapisala v glavo, da je bila vojna vsetovnih razswžnosti in je bila nam VSILJENA!!! Morali smo se bojevati za svobodo, druge izbire ni bilo, razen sodelovanje z okupatorji, kot so to počeli tvoji idoli in pobijati nedolžne Slovence in ne samo Slovence samo zato, ker so hoteli svobodo! Ne smeši se pred celim svetom!
V vojni so udeleženci oboroženi z orožjem in imajo ga zato, da ga uporabijo! Vojna pa je ćčas izrednih razmer!
Ne vem kako bi ti uporabila tvoj IQ puščavskega deževnika, ko bi te nekdo napadel doma, te dobro namlatil, še kaj hudega storil otrokom in tvojim domačim, potem pa bi rekli saj ni bilo nič, je bilo ena proti ena, kot bluziš ti???!
In si kdaj pomislila na osamosvojitveno vojno da po tvojih oslarijah je JLA okupirala Slovenijo povsem legalno in ni bilo nič narobe???
Daj prenehaj s tvojimi kretenizmi!
Default avatar
ninej je napisal/a:
Tudi ta forumašica stoji prav za vsakim svojim mnenjem, se pa posiplje s pepelom, če je pri njegovem ubesedenju uporabila kako nižje pogovorno besedo, s katero je oskunila splošno kulturno raven občevanja na forumu.
Default avatar
Aco

Narodi nekdanje Juge so imeli po ustavi pravico do samoodločbe ! Kako potem ti vidiš, vojaški napad na Slovenijo , legalno dejanje ?!>)))))
Tega pravi Slovenec ne bo izjavil !>)))))
Default avatar
hja, mnenje se lahko napiše lepo ali pa dodobra oskruni *občevanje* na tem forumu - pol se je pa potrebno opravičevati in posipati s pepelom!!!!:))))))))