Starševski čvek

Zakaj tisti iz nekih vukojebin tako lažete, da ste v Ljubljani v 10 minutah

Default avatar
Iz Vnanjih Goric 10 minut, iz Logatca 20 minut. Japajade. Komu lažete, sebi ali nam?
Default avatar
Še z Viča, preko ceste Ilirije nisi v BTC v 10 min, se pač malo takole hecajo. Da imajo občutek da so v Lj, ob tabli namreč - če.
Default avatar
Iz logatca po AC je 20 min.
Default avatar
Ja ob tabli ja. Ko smo kupili stanovanje v LJ so nas vsi spraševali, če znotraj ali zunaj obvoznice. Tako se deli LJ.
Default avatar
logatec je je napisal/a:
Kaj živiš v Logatcu točno ob uvozu na AC in službo imaš na točno na izvozu za Vič?
Default avatar
še z Viča je napisal/a:
BTC je Ljubljana?
Default avatar
Ob tabli za Lj so vsi v 10 20 min, pol se pa itak cijazijo z busi ali avti pol ali več časa do centra Lj. Da, Logatec tablja Ljubljana 20 min in potem se začne......
Default avatar
Ne bodi tako pikolovska, saj so iz Logatca tudi v Lj v 10 min,no.Ajde pa na Žalah, ok
Default avatar
Ti podatki veljajo le za nedeljo zjutraj:) Moraš posebej vprašati, če hočeš, da ti povedo, kako je recimo v ponedeljek ob pol osmih zjutraj. Pa še to se ti bodo precej zlagali.
Default avatar
Jaz sem iz Breovice, tik pred Vn.Goricami in ja, do centra (maxija) imam cca 10 minut. Seveda če je gužva še dodatnih 10 mogoče, več pa nikoli.
Default avatar
Kaj ti pomaga, če imaš samo deset minut do začetka Ljubljane, če pa zjutraj skozi konico in npr. imaš službo v centru, rabiš iz Viča do centra 30 minut zaradi gužve in semaforjev?
Si ne izmišljujem. Ko sem hodila na faks v Ljubljano sem bila v 45 minutah na Viču, potem pa smo se primikali počasi še trideset minut do avtobusne postaje.
Default avatar
kaj ti pomaga, če... je napisal/a:
Točno tako. Tudi, če ni prometna konica, rabiš dosti časa po Ljubljani. Nekdo iz Škofje Loke se hvali, da ima do Ljubljane 10 minut. Ja, do Medvod ali Vižmarij pa res. Potem pa traja še 45 minut, da pride do centra.
Default avatar
če gledam po 6b, ki gre iz vnanjih goric in pride do brezovice traja 15 minut. ampak še to, če na odcepu za brezovico po tržaški ni gužve od dragomerja naprej. to je približno ob 7 zjutraj.
če greš pa iz vrhnike po ac ob 6.30 do izvoza brezovica je cca 13 minut (pa ni gužve) in prideš do viča do parkinga dolgega mostu cca 6.48, če ne bi bilo semaforja pred parkingom, bi bili tam pa 6.45. dolgi most se nekje šteje za začetek ljubljanskega dela.
Default avatar
To govorite tisti, ki imate avte. Kaj pa tisti, ki greste na avtobus ali vlak?

Pa tisti, ki imate avte - koliko benza porabite? Toliko, da niste nič prišparali, ker ste si zaradi nižje cene kupili stanovanje zunaj Ljubljane.
Default avatar
Koliko benza? je napisal/a:
Ljudje se ne selijo izven mesta zaradi nižje cene, ampak višje kvalitete bivanja... enim vam res ni jasno, da beton in asfalt ter štacuna za vsakim vogalom ni vse, kar mnogi ljudje potrebujejo za kakovostno bivanje.
Default avatar
Koliko benza? je napisal/a:
Nižje cene? Pa ti veš kje je Brezovica in kakšne so cene hiš in stanovanj tam? OMG, ne piši bedarij no.
Default avatar
Koliko benza? je napisal/a:
Ne mi govorit. Sem bila v Šiški, zdaj sem v VJ. Ampak pridem do centra v enakem času kot prej!
S to razliko, da zjutraj štartam iz miru, tišine in čistega zraka, kamor se tudi vračam.

Pa zdaj vsako jutro s skodelico kave, bosa hodim po jutranji rosi ob prečudovitem vonju in zvokih prebujajočega se gozda.

Samo ne se mi petelinit, ti mestna:)) Ne zamenjam več s tabo:)
No, da te potolažim, cena ni bila nižja kot v LJ.
Default avatar
greengrass je napisal/a:
Napol podeželje imaš tudi v Ljubljani - Brod, Šmartno pod Šmarno goro, Sostro,...Če hočeš naravo, ne rabiš živet v Logatcu, ker je tudi v Ljubljani še zelo veliko predelov, ki so zeleni in mirni.
Default avatar
Delam na viču, vsak dan vožnja max 20min, razen če je nesreča. Iz logatca. Jasno da je odvisno na kateri konec ljubljane greš a ne. Jaz pač porabim 20min. V nedeljo zjutraj 15 :P, imamo samo en radar vmes :D
Bencina gre ene dva tanka mesečno. Povrnejo v službi. Še ostane denar od prevoza.
Ko sem živela na viču, delala v bežigradu sem rabila s trolo 30min, z avtom 15-20. Prevoza sem dobila plačano trolo. Niti približno ni pokrilo bencina če sem bila z avtom.
Pa če smo že na tem, sodelavka iz most porabi 45-50min s trolo da pride v službo. Toliko o prednosti življenja v ljubljani (kar se porabljenega časa tiče).