Starševski čvek

Prosim za nekaj idej za zdravo popoldansko malico

Default avatar
Jem vse, skušam pa živila pravilno kombinirati - ločujem škrob in beljakovine. Pri kosilu mi gre super od rok - popoldne pa nekako ne poštudiram kaj posebnega - vse, kar bi si želela, je praktično napačna kombinacija (npr. zraven jajca bi jedla kruh in podobno. Lepo prosim za ideje - moram pa nujno imeti vmes malico, sicer sem do večerje že napol mrtva, večerjam pa nekje okrog 7. - 8. ure, ker sem dolgo pokonci. Hvala za kakršnokoli idejo.
Default avatar
dohtar bo vedel
Default avatar
Lahko si narediš sendvič s popečeno zelenjavo, recimo bučke, paprika, melancani, ali pa svež paradižnik, kumare, pa malo kečapa ali gorčice, če nočeš majoneze (jajca).
Default avatar
Ali lahko kakorkoli utemeljiš, zakaj naj bi bilo ločevanje škroba in beljakovin kaj bolj zdravo, kot če ješ vse skupaj?

Montignac res razlaga, da "hitri" ogljikovi hidrati (sladkor, čisti škrob in podobno) povzročajo vklop mehanizma, s katerim se maščobe kopičijo v zalogah, in to je razumljivo. Zakaj naj bi pa ločeval škrob od beljakovin, razen da je nekdo izumil pojem "ločevalna dieta", ki ima približno toliko podlage kot dieta na podlagi astroloških znamenj, pa ne vem.
Default avatar
ločevalna dieta je tako kot vsaka druga dieta neumnost. še vsak se je po končani dieti zredil nazaj.
Default avatar
Ne razumem, zakaj bi rabila jajca za popoldansko malico, ali sendviče?

Za popoldansko malico bi ti predlagala nekaj od tega, če so ti te kombinacije všeč:

- naribaš jabolko in dodaš malo rozin in/ali cimeta,
- dve rezini ananasa potresenega s žlico, dvema kokosove moke,
- 2,3 breskve
- jogurt v katerega narežeš malo manga, kivija, jagod
- pest oreškov (lešniki, predvsem praženi so dobri, indijski oreški, orehi, mandlji...)
- preprosta polnozrnata žemljica in kozarec posnetega mleka,
- sladoled (porcija ali kornet, lučka...)
- ena lahka solata, narezan debel paradižnik z malo bučnega olja in čebule, ali kumara na enak način, ali nekaj paprik, ali pa pest motovilca s fižolom...
- kako sadje, recimo kuhana hruška posuta z ribano čokolado (čokolado lahko daš na precej vrst sadja, jaz dam na ananas, ali jagode, banano...),
- lahko si zmiksaš eno skuto s priljubljenim sezonskim sadjem,
- prepečenec s malo skute in drobnjakom...
- pest piškotov in čaj
- pozimi - pečeno jabolko s cimetom...

skratka, kaj takega...
-
-
Default avatar
zdravo?? je napisal/a:
Verjetno po H.Diamondu ? Popoldan zraven kruha jej zelenjavo, lahko kruh namažeš z ajvarjem, paprika namazom. Ali pa jajce + paradižnik. Saj ni treba veliko. Toliko, da boš do večerje počakala. Malicaš lahko tudi samo sadje.
Default avatar
Ločevati je zdravo, ker telo lažje presnavlja beljakovine posebej in OH posebej. To je znanstveno dokazano in to ni nobena dieta, to ti sčasoma postane način življenja. Meni nikakor ne gre za hujšanje, sem že od nekdaj suha in zdrava.
Default avatar
ločevati je napisal/a:
Dokaze, prosim!
Default avatar
no, sadje naj bi jedel do 17h, kasneje ne... Drugače pa kakšen jogurt z ovsenimi kosmiči, korenček in papriko pa pomakaš v jogurt, lahko tudi kakšne mafine (naj bodo iz pirine moke, s kakšnimi borovnicami ali bananami...), solate v tem času so tudi odlična izbira ;)
Default avatar
sladoled pojej za malico. dober tek.
Default avatar
ločevalna = glupa je napisal/a:

Nekateri ne locujemo zato, da bi shujsali, ampak da preprecujemo bolezni oz. njihovo pojavljanje vsakic v hujsi obliki (npr. revmatoidna obolenja).