Starševski čvek

beli recept

Default avatar
Je imel mogoče kdo izkušnjo in je šel prosit zdravnika za beli recept.
Situacija je sledeča, ker mi uradna medicina ni pomagala sem se zatekla k alternativi.
Naročila sem zelišča iz Indije in so mi na carini zakomplicirali, da nekatera vsebujejo rastline, ki se dobijo pri nas le na recept.
Možnosti imam tri:
- uničiti pošiljko
- poslati nazaj
- dobiti beli recept

Mi je zdravnik dolžan napisati recept, ker mi zelišča pomagajo ali me lahko zavrne.
Je imel kdo že podobno izkušnjo?
Default avatar
Nisem še imela take izkušnje, mislim pa, da če imaš pametnega zdravnika, da ti bo dal beli recept, če pa ne, potem pa ne računaj nanj.
Default avatar
zanima me je napisal/a:
Ker gre za alternativo, ni zdravnik dolžan ničesar. Je stvar njegove dobre volje.
Default avatar
domnevam da si bila pri altrenativnem zdravilcu in imaš kaj napisano, pol po moje ni neka težava če greš z tem do izbranega zdravnika in se dogovoriš. pa tudi sicer, lahko ti reče ja ali ne, kaj druga se ne bo zgodilo. razen da boš mogoče deležna predavanja o zeliščih.
Default avatar
Zdravnik ti lahko napiše beli recept le za "zdravila", ki so sicer pač pri nas na beli recept. Ayurvedska zelišča ti ne more in ti ne bo, ker to so vse le zelišča (poznam, uporabljam), praviloma taka, ki ne rastjeo pri nas. Daj, zaupaj, katero zadevo si naročila, če lahko kak nasvet dam.
Default avatar
napiše še meni kakšen doctore beli recept? mi je namreč zapasal en mate de coca čaj iz Peruja, pa bi na brniku verjetno carina kaj komplicirala, žal.

Slika
____________________
404 Not Found
nginx/1.6.2
Default avatar
ne vem, no je napisal/a:
kashayam (tekočina), od cca 15 rastlin, ki so v steklenički, pravi carina, da ena rastlina zapade pod recept in da brez njega ne morem priti do produkta.