Starševski čvek

V Šentjoštu nad Horjulom so zaznamovali obletnico ustanovitve prve vaške straže 17. julija pred 70 leti

Default avatar
Na slovesnosti se je zbralo nekaj sto ljudi, tudi nekaj predstavnikov iz politike. Z mašo so se spomnili vseh umrlih pripadnikov vaške straže v drugi svetovni vojni. Maši je sledil kulturni program in družabno srečanje.

Ta prireditev je pač spomin na drugo slovensko vojsko, torej, imeli smo dve slovenski vojski. Tista prosovjetska je triumfirala leta 45, druga, ki si je prizadevala za demokratično Slovenijo, je izgubila vojno tisti hip, ko je kralj podpisal sporazum in je bila leta 45 pobita. Zmagala pa je 45 let po smrti na cvetno nedeljo leta 90 z volitvami, ko smo dobili demokratično Slovenijo, je med drugim dejal Ivan Oman.
Default avatar
OMANU TUDI POD KOMUNISTI NI BILO SLABO IN NE NJEGOVEMU ZETU. TAKŠNO DEMOKRACIJO PA NAJ NEKAM VTAKNE.
Default avatar
petokraka je napisal/a:

Kaj je to sprava?
http://med.over.net/forum5/read.php?151,7918329

Nemcem in Francozom je to uspelo. Izgleda, da Srbom in kosovarjem tudi. Kdaj bo pa pri nas Stanovnik podal roko sprave domobrancem???
Default avatar
V NORMALNIH DRŽAVAH JE PREPOVEDANO, DA SE ZBIRAJO NACISTI, FAŠISTI IN IZDAJALCI NARODA. NO, PRI NAS IMAJO PRIREDITVE, MAŠE, CERKEV JE ZRAVEN IN OČITNO TUDI POLITIKI.
Default avatar
A da je ta njihova ta druga vojska sodelovala z nacistično Nemčijo se pa niso spomnili? :)
Default avatar
Problem je v temu, da so izdajalci izdajali okupatorju imena slovesnksih domoljubov, ki se niso strinjali z okupacijo se preden so partizani uradno sploh nastali in se preden so bile ustanovljene kakrsnekoli kvizlinske enote...

Dober dokaz zato so prvi talci ki so bili vsi izdani s strani pomagacev okupatorja...

Ti imajo danes proslave, krasno.
Default avatar
Zbor kvizlingov?!?! Tega ni nikjer v Evropi ... mislim, da si drznejo take stvari iti... in RKC se štuli zraven, kot da bi prav prosila državo, da čim prej izpelje tisto, kar sta začela cesar Jožef II in tovariš Tito: nacionalizacijo premoženja RKC!
Default avatar
Bili so sluge okupatorja, ki je deželo razdelil na tri dele in jo podaril trem različnim državam, borili so se tako proti partizanom kot proti zaveznikom, saj so zrušene ameriške pilote predajali Nemcem. Bili so enostavno na napačni strani, ne glede na motivacijo in jih je zgodovina že leta 1945 povozila. Če bi njihov protikomunizem bil količkaj pomemben, bi jih zavezniki ne vrnili Jugoslaviji vedoč, da jih bodo titovi knojevci zločinsko pobili. Pa so jih vrnili, ker so dobro vedeli koliko gorja, jim je naredil zločinski nemški režim in njegovi pomagači, čeprav so že vstopali v potencialno vojno s komunisti.
Default avatar
obuppp! je napisal/a:

....pa ja veš, da imamo pri nas dvojne zakone, za nas rajo ene za "britne" politike druge in ja nismo normalna država
Default avatar
Slava jim je napisal/a:
S tem, ko so prisegli, da bodo lojalni in pokorni vodji velike Nemčije, SS četam in policiji? To je bil boj za demokratično Slovenijo? Zanimivo, ves svet ima Hitlerja za največjega zločinca vseh časov, ampak nam Slovencem je pa on hotel zrihrati demokratično državo, če sodim po vaših bedarijah, ki jih pišete.
Default avatar
dober dokaz je napisal/a:
A to govoriš o tistih, ki so izdajali samo tiste OF-ovce ki niso bili za komunizem....
Default avatar
pa še to je napisal/a:
To je pa še kako res! Naj se njihovi potomci in simpatizerji obrnejo na kakšnega od še živečih odgovornih oficirjev zahodnih zaveznikov po pojasnila.
Default avatar
Jasno, da se je vsa stvar odvijala v cerkvi, pri maši, kje drugje pa naj bi se?
Itak vemo, da je bila RKC v Sloveniji glavni pobudnik domobranske prisege okupatorju.
Default avatar
Nasvet je napisal/a:

TAKOJ KO SO ZAVEZNIKI PREKO OBVEŠČEVALCEV IZVEDELI, KAJ SE Z VRNJENIMI DOGAJA SO USTAVILI KONVOJE !!!
Default avatar
678 je napisal/a:

In? So imeli mal pavze potem pa naprej na zahod?
Default avatar
Sramota za celo državo. To je še en način kreganja ljudi med sabo. Vam še vedno ni jasno kam pes taco moli ? Vam je treba narisat, da boste razumeli, da nas vladajoči namerno kregajo med sabo, saj tako dobivajo moč ? Res ne razumete, da je težko vladat in imet za norca složen narod, ki ve kaj hoče ? Ovce, ki se pustijo sprovucirat je najmanjši problem obvladat. Dajte ljudje že enkrat spregledat, da smo samo skupaj lahko močni, da se upremo suženjstvu !!!
Default avatar
O, jasno, jasno...sem pa zmeraj večji pesimist, kar se tega tiče.

Lp
Default avatar
Folk tukaj!

MORATE BIT PA RES OSAMLJENI, ZAGRENJENI, BREZ PRIHODNOSTI, da se spuščate v take debate.

70 let.......hahahahaha. V tej banana SLO bomo kmalu začeli častit neandertalce, mamute...

NORCI NA OBLASTI - NORO LJUDSTVO!
Default avatar
To bi pa res lahko dali v ustavo, da je domobranstvo oz vsako javno čaščenje domobranstvo kaznjivo dejanje. Razen za zgodovinske namene.Tako kot je v Nemčiji nacizem...