Starševski čvek

ZASTONJ PLAŽE NA NAŠI OBALI

Default avatar
Kje se da poceni kopat za enodnevni izlet na morju na naši obali? Pa da je legalno, ne da te preganja kak lastnik zemljišča ob plaži (kot na Debelem Rtiču!)
Adria Ankaran sicer nima vstopnine, ima pa zasoljeno ceno parkirnine avta.
Default avatar
Portoroška glavna plaža od Okolja, Izola svetilnik
Default avatar
Tudi mestna plaža koper nima vstopnine, pa Piran........ Skratka plaže niso plačljive ( tudi ne bi smele biti ) in tudi ne smejo oz. niso zasebne lastnine.

Res te pa olupijo za parkirnino. Zatorej je res najugodnejša varianta poletni kopalni vlak. Imaš možgane na off - pa še ceneje prideš skozi - sploh čez vikend je znižanje.

Če se vam pa že da gnečit po cestah pa v Kopru lahko parkirate za tržnico ali pa na glavni avtobusni postaji - v slednjem primeru je pač potrebno z taksijem ali mestnim prevozom.

Za Izolo nisem prepričana glede parkirišča ob bivši ladjedelnici, v Portorožu ali Piranu je pa zastonj parkirnina misija nemogoče.
Default avatar
Nihče te nima pravice preganjat s plaže. Obale nima v lastni nihče. 6 meterski pas obale morja, jezera, rek je javno dobro. Če se namala kakšen tip in mu kar lepo povej naj se skulira in če ne neha pokliči policijo.

V Koprski občini so vse plaže zastonj ( Policojska na Debelem rtiču, Adrija Ankaran, mestna plaža v Kopru, Žusterna.

Za izolo ne vem ampak mislim, da je svetilnik in invalidska plaža zastonj. v Piranski pa je plačljiva samo Meduza pri Rivieri in morda ( nisem sigurna ) Bernardin.
Default avatar
Je še najboljše, kar boš dobila v SLO. Senca in super za otroke. Razen ko je plima, nanese tiste trave in reže... Če boste dovolj zgodaj zjutraj šli dobite parking v okolici mercatorja. Ne znam ti točno povedat mi eno ali 2 ulici pred merc. ki je nasproti tega kempa, zavijemo desno in bočno parkiramo blizu nekih apartmajev. Peš imamo manj kot 10 min do plaže. Za enodnevni izlet je super.
Default avatar
V Izoli je zastonj pri hotelu Delfin med marino in Simonovim zalivom. Če si dovolj zgodnja tudi parkir zastonj najdeš pri hotelu Delfin. Lahko pa avto pustiš pri Sparu in greste peš
Default avatar
Pri hotelih Belvedere zaviješ s ceste, potem pa po hribčku navzdol. Direktno za morjem parking in plaža v senci - kar solidna za našo obalo.