Starševski čvek

kam na počitnice?

Default avatar

jolčika

Smo 5-članska družina (otroci: 13, 9 in 4 leta).
Iščemo po netu kakšno primerno destinacijo, ki naj ne bi bila predraga, ki bi bila primerna za naše otroke, ki ne bi bila predaleč. Vse cene, ki jih gledamo, so kar velike.
Ali mi znate kaj iz vaših izkušenj priporočati?
Kampirati ne gremo, ker nimamo niti 1 kamp opreme.

Hvala.
Default avatar

neverjetno

Lahko vprašam - kaj je primerno za tvoje otroke? Kaj ni predaleč? In kaj ni predrago?
Hotel/apartma, a velja do Črne gore ali le do hrvaške meje, kaj je tole z otroci itn itn

Daj, uporabi prosim iskalnik, tule so si ženske že prste znucale s pisanjem kam iti. Ampak takim, ki so znali povedat kaj hočejo.
Default avatar

jolčika

Hvala za moraliziranje.
Eni imate pa resnično preveč časa za nucanje prstov s pametovanjem.

Kaj je drago?
Več kot 1000€ za 1 teden.

Kaj je daleč?
Več kot 200 km. (Doma smo iz Osrednje Slovenije).

Kaj je primerno za otroke?
Peščena plaža, igrala ...
Default avatar

res hecno

Ja res, ne predrago, primerno za njihove otroke, ne predaleč... zelo konkretno vprašanje.

Poznam npr. 9 in 13-letnike, ki so prevandrali že pol Evrope in se komot z njimi pelješ par 100km v kosu. Za take kakih 1.000 km niti ni tko daleč. Seveda pa eni tud vožnjo 200 km komaj preživijo.
Pa kaj je predrago, je tud zelo relativna zadeva.
Pa kaj je primerna destinacija: morje, jezera, toplice, hribi...
Eni zgleda mislijo, da če rečejo počitnice, se pa to nujno razume kot morje.
Default avatar

neverjetno

jolčika je napisal/a:
No, je bilo to tako težko napisat? Naj ti informativno povem, da za nas je daleč nad 1000 km. ostalo vse v nromali. Primerno za otroke pa je za nekatere senca, mivka. Drugi pa jih popokajo v Avstralijo, in to pri 2 letih, pa je vse primerno.

še vedno ne vem a iščeš hotel ali apartma?
Default avatar

ja....

jolčika je napisal/a:

Edina, ki nuca prste za pametovanje si ti !!!! 2.7. sprašuješ takšne bedarije in pričakuješ pametne odgovore! totalno nesposobni kot družina !!!!! a bi še kakšno glasbeno željo ?
Default avatar

jolčika

ja.... je napisal/a:
Zanimajo me vaše osebne izkušnje. Pišeš, kot da sem od vas zahtevala, da mi počitnice še plačate.
A je tako težko napisati: lani smo bili tam in tam, dali smo toliko in toliko, imeli smo se super / bilo je katastrofa?
Default avatar

izbor

jolčika je napisal/a:
v prvem postu nisi spraševala po osebnih izkušnjah iz prejšnjega leta :)


sicer pa res mal nerodno sprašuješ .. mivka je v portorožu, pa v Lignanu in na Rabu, vse te tri destinacije ustrezajo tudi podatku 200km, glede cen nastanitve se pozanimaj sama. Zdej ne vem a 1k€ skupaj s sprotnimi stroški in prevozom, al samo za prenočišče?

vsedte se skupaj z otroki dol, dejte zemljevid pred sabo pa mal študirajte ane, kam bi šli, kako je kje, mal sanjajte, ko boste imeli ene 3-4 destinacije pa na net brskat podatke.

ne boš verjela kolk otroci radi sodelujejo pri izboru destinacije, mi vemo že za 5 let naprej kam vse moramo še it, če bomo res šli bo pa odvisno od nešteto faktorjev, ampak želje .. te so pa vedno.
Default avatar

eowin

no, sedaj, ko vemo kaj hočeš od nas, odgovor.

Mi preferiramo apartmaje in neturistično sceno (nič lunaparkov, štantov, itn). bili smo praktično na vseh otokih, fino nam je bilo na Pelješcu (najbrž ti bo predaleč), na Ugljanu, Brač je bil tudi super, Kronati itn itn
Ko pri nas zbiramo destinacijo, imamo določen vrstni red prioritet. In na prvem mestu je čim manj turistična scena, sledi kvaliteta morja. Zraven seveda sprejemljiva cena.

Hrvati imajo dobre iskalnike za apartmaje (in hotele), svoje glavne kriterije lahko v kombinaciji vtipkaš in dobiš ponudbo.
Default avatar

je spraševala po izkušnjah

Dobro je treba prebrati.
Kolikor vidim , bi za vas prišla v poštev Istra, recimo Umag-apartmaji Polynesia, mogoče Rabac-imajo dobre hotele, kar precej sence. Glede cen ne bi vedela natančno, malo pogooglaj, vzemi v agenciji kak prospekt. Upam, da boš našla kaj primernega. Lep dopust.
Default avatar

hmmmm

ne zna googlat !!
Default avatar

jolčika

je spraševala po izkušnjah je napisal/a:
Hvala!

Znam googlat, ampak izkušnje iz prve roke so vedno najboljše, ponudbe na netu se mi včasih zdijo kot TV reklame - pričakuješ najboljše, dobiš veliko slabše.
Default avatar

ni težko

jolčika je napisal/a:
Evo tkole: mi smo bli lani 10 dni na Siciliji (res da samo dva otroka, 11 in 9), porabili cca 2.000 evrov za letalo, bivanje, hrano in vse ostalo), imeli smo se super.
Pač nam to ni predaleč niti ne predrago. Niti naša dva ne potrebujeta več nujno plaže z igrali.

In kaj, če bi ti to takoj na začetku odgovorila? Itak ti moja izkušnja nič ne pomaga, ker ti je predaleč, predrago in rabiš peščeno plažo z igrali...
Default avatar

odgovori iz izkušenj

ni težko je napisal/a:
o tistih destinacijah,ki so blizu in ne predrage. Ni se ti bilo treba truditi pisati o Siciliji, saj to ne paše v avtoričin resor.
Mi smo bili pred leti v Rabcu, je kar luštno,cene so sedaj precej drugačne...več izkušenj z bližnjimi destinacijami pa nimam.
Default avatar

tbb

Izkušnje so pokazale, da nekaj kar je meni všeč ni nujno da je tebi in obratno. Zato kje je fino in kje ni, že dolgo ne spraššujem več po netu.
Smo 4 članska družina in kamorkoli gremo se imamo lepo. Zakaj? Ker si tako naredimo pa naj si bodi Ankaran, Sicilija, Monako, križarjenje, kampiranje, hribi......
Če nimate kemp opreme potem vsekakor priporočam najem apartmaja ker nastanitve v hotelu so dražje.
Se pa strinjam, da skupaj z otroci posrfajte po netu in skupaj določite destinacijo.
Pa lepo poletje.
Default avatar

prvič na morje?

Mene pa zanima, kje ste bili na počitnicah zadnjih 13 let, če ste čisto brez idej, kam se gre. Julij in avgust ni nikjer poceni, pa še zasedeno je veliko. Zelo napačen čas za iskanje. Ne vem pa, zakaj je meja potovanja pri 200 km, če imaš že velike otroke?
Default avatar

jolčika

prvič na morje? je napisal/a:
4 leta star otrok zame ni velik otrok, druga dva (starejša) pa bruhata kot za šalo ...
Do sedaj je bila vedno služba, pa smo hodili brezskrbno na počitnice, katere letos zaradi izgube službe (mož) odpadejo - vsaj v tej smeri.

Delam pa v šolstvu, tako da imam na izbiro počitnice od 10. julija do 20. avgusta.