Med.Over.Net

Za ženske v stiski

razmisljam o koncu zivljenja

Default avatar

kam pa naj grem jaz?

Kam se naj pa jaz obrnem ko nimam kam iti.nimam dovolj denarja za zivljenje v najem z otroki.ne zdrzim vec v odnosu kjer so lazi,partner mi laze v obraz,drugace je sladki a jaz vem da laze.in od drugih izvem za stvari ki jih pocne.
Na koncu sem z zivci in razmisljam da grem podvlak
Imam se dojencka ampak enostavno vec ne zmorem.
Morda katera razume.
Zelim ze koncati ta pekel ki se mi dogaja.
Default avatar

Mateja D.

Ljuba gospa nikar pod vlak. Škoda vas je in škoda bi bilo, da bi otroci trpeli ob taki izgubi. Ter škoda bi bilo, da bi se odpovedali vsem lepim starem, ki vas še čakajo, pa si sedaj zaradi črnogledosti ne morete predstavljati, da vaš čaka še kaj lepega v življenju.
Moje mnenje, da je vaše razmišljanje o umiku zelo na pravem mestu. Potrebujete spremembe, prostor za miren razmislek in pogled na to, kar se vam trenutno dogaja, iz drugega vidika. Verjamem, da vidite stvari zelo črne vendar tudi verjamem, da niso tako zelo črne, kot vam jih slikajo notranja stiska, nelagodje, strah,..
Če nimate denarja za najemnino, se lahko umaknete skupaj z otroki v enega od materinskih domov, ki so razporejeni po vsej Sloveniji. In prosim ne se že sedaj obremenjevati s tem, kam boste potem šli iz materinskega doma. Ta razmišljanja so za enkrat pretežka za vas, najprej se morate odpočiti, dobiti podporo, ponovni elan, veselje do življanja….potem pa se bodo utrnile tudi nove ideje in možnosti. Mogoče boste izvedeli še za kakšno pravico, ki vam pripada, pa jo sedaj še ne poznate.
Skratka gospa vredno se je potruditi, ker življenje ne bo ves čas tako grozno kot vam je sedaj.
Spodaj imate povezavo do internetne strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve na kateri je seznam varnih hiš in materinskih domov. Lahko pokličete na njihovo telefonsko številko in prosite za sprejem in ne obupati, če bo prvi materinski dom, ki ga boste izbrali, trenutno poln. Lahko pa greste tudi na »vaš« CSD in prosite za pomoč pri odhodu od doma.
Pogum velja.
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr ... arne_hise/
Mateja Debeljak
www.vsedobro.si