Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Črna Gora

Default avatar

turist2012

Letos se v Črno Goro odpravljam prvič, zato me zanima, katere kraje in plaže je vredno obiskati, predvsem pa me zanimajo vaši vtisi o Črni Gori (kaj vam je bilo všeč, kaj vam ni bilo všeč, bi šli tja še kdaj).

Že vnaprej se zahvaljujem za vse predloge. :)

Aja pa še nekaj: če je mogoče kdo že bil na naslednjih plažah v Črni Gori naj mi prosim zaupa svoje vtise (lahko pa seveda predlagate tudi druge plaže)

- Bar Beach
Slika

-Budva
Slika

-Sutomore
Slika
Default avatar

nina99

Ravnokar sem se vrnila s potepanja po Črni gori - torej potovanje in ne počitnikovanje na palži. Kljub vsemu nekaj vtisov o obali - povsod že sedaj ogromno ljudi, gneča, umazanija, predimenzinirana naselja (Budva je katastofa, da od Sutomora južno sploh ne izgubljam besed), izredno visoke cene (celo v trgovini nekatere stvari dražje kot v Sloveniji) in precej odnosa - prišli so turisti, olupimo jih! POnekod so bile že sedaj težave z vodo (npr. Cetinje). Toliko o negativnih stvareh.
Pozitivno pa: čudovita, ampak zares čudovita, narava - južna obala Skadarskega jezera, Reka Crnojeviča, Durmitor in Žabljak, Lovčen, Biogradska gora, Morača, Tara, Piva.... Jezera čista in prijetna za kopanje. Hrana - odlična in zlasti mesna/ribja. Ena porcija pogosto dovolj za dva. Ljudje, ki niso neposredno vezani na turizem balkansko odprti in prijazni.
Default avatar

turist2012

Kakšni so pa kej kampi v Črni Gori (katere priporočate)?
Default avatar

fan

Plaže po mojih izkušnjah izgedajo tako lepo samo na slikah. Kot je že omenil nekdo pred mano, gužva, umazanija takoj ko se obrneš malo naokrog, cene so zasoljene. Ker sem imela s seboj psa so me podili stran praktično povsod. Bila sem nekaj dni v septembru pred dvema letoma pa smo zaradi vsega naštetega in slabega vremena potegnili kar do Grčije.
Planirala sem potepanje, z ogledom predvsem kanjonov, Kotorskega zaliva, itd., pa nam zaradi dežja ni uspelo. Se pa spet strinjam s predhodnico da je narava, kar smo je uspeli videti, čudovita.
Tudi s kampi slabe izkušnje. Obiskala sem dva. Malo bolje se je odrezal kamp Naluka. Sicer je okolica nezanimiva in vsaj jaz nisem našla prekrasne plaže v bližini kot jo obljubljajo. Je pa bila pozitivna izkušnja menda ena najboljših restavracij v bližini Catovica mlini.
Drugi kamp je iz bivše juge v neposredni bližini Sv. Štefana. Dostop za kakšne večje avtodome in prikolice katastrofa. Sicer so prostori lepi, tudi precej sence se najde, sanitarije in pa plaža obup.
Sveti Štefan je idiličen ampak kaj ko se moraš v njegovi bližini gibati samo tam, kjer so si zamislili Črnogorci.
Skratka če me bo Črna Gora videla še kdaj bo to izključno severni del z rekami, kanjoni, jezeri, planinami, itd.
Default avatar

haribaaaaaa

Odvisno od tega kaj od Črne Gore pričakujete. Če iščete zabavo jo boste dobili se dogaja, saj v budvi dolg čas ni, discotek oziroma muzike dovolj, roštilj hrane tudi. Tudi otroci se ne bodo dolgočasili. Za njih je dobro poskrbljeno, imajo igrala,ogromen luna park prireditve.... Meni se Budva ne zdi umazana, ulcinj pa je. Prav tako v Budvi ni umazano morje, nobene trave ne naplavi kjot na djerbi recimo. Vsepovsod so stojnice gostilne, stojnice s hrano, ponujajo izlete. Od izletov priporočam zlasti spust po reki Tari, fantastično, Narava čudovita in pa ogled cetinja z Lovčenom.
Cene so res kar zasoljene, vendar vseeno dobiš za isti denar več kot na Hrvaškem. Do nas so bili zmeraj prijazni, so zelo odprti, če jim dovoliš se takoj spoprijateljijo s tabo. Gužva je res povsod, vendar ker nas vrvež ne moti se tja radi vračamo, letos ponovno po treh letih presledka.
Default avatar

borisb

Umazanija v ČG,...ja,se hitro najde,...pa tudi pri nas se...,morda malo manj.Mi gremo letos že četrtič zapored v ČG,za 18 dni,ki nam vedno prehitro minejo.Okoli cen pa...Budva in Sveti Stefan izstopata,...ostalo pa ...na plaži v gostilni plačam za celotno kosilo+veliko nikšičko 3,5 eur...kje drugje še to najdete?
Default avatar

ja itak

borisb je napisal/a:
Ja sej, če je to point dopusta...
Default avatar

borisb

ja itak je napisal/a:
Gre se za to,da je večinoma vse dostopno skoraj vsem,da so ljudje neverjetno prijazni in ustrežljivi,vedno pripravljeni pomagati,pravo nasprotje nam Slovenceljnom.Tam se lahko zares spočiješ.
Default avatar

đon

Minili so tisti časi v Črni Gori, da dobiš kosilo + veliko pivo za 3,5 €. Sedaj dobiš hanburger in malo pivo za 3,5 €. Cene v trgovini so še ugodne in je ceneje kot pri nas, cene gredo vsako leto za 20 % gor v gostilnah, bifejih, restavracijah .
Glede čistoče pa ne vem kje ste videl smeti in umazanijo smeti pobirajo vsak dan po plažah in okolici delaci ročno za nemarnimi Rusi, ki jim vse pade iz rok ko kaj pojejo in spijejo.
Najbolj nekulturni turisti so Rusi, ki mislijo da je vse njihovo jih je pa vsako leto več.
Lepo za vidit: Njegoš, Ada Bojana, Reka Crnojevič, Muriči, kopanje skadersko jezero, Stari Bar, Kraljična plaža.
Ravnokar sem se vrnil iz Črne Gore in sem že rezerviral za drugo leto, za takšen denar si ne moreš privoščit dopusta na Hrvaškem ali v Sloveniji.
Đon

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net