Starševski čvek

od česa je odvisna velikost prsi?

Default avatar
Sama spadam žal med tiste, ki niso obdarjene, pravzaprav sem precej ravna in sem zaradi tega obremenjena že celo življenje. Niso mi zrastle in ne vem zakaj. Niti med nosečnostmi se niso spremenile niti za pikico, čeprav sem takrat dobila tistih nekaj kilogramov. Po porodu sem pričakovala, da mi bodo eksplodirale od mleka, pa se tudi to ni zgodilo.

Torej dejansko se sprašujem...od česa je odvisna velikost prsi? Je to samo dedno? Ker če je dedno tudi ne razumem, ker so vse ostale ženske v moji družini po eni in drugi strani kar precej obdarjene.

Veste vi?
Default avatar
mende od masaže, kar vpraš saško lendero, ti lahko iz prve roke pove, bolj masiraš, večje so, manj masiraš manjše so....
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!

Gosturnca u solat še ni konc sveta.
Default avatar
Ja, velikost prsi je odvisna od najprej dedne zasnove (dednosti), potem pa seveda, kar ima še večji vpliv, od hormonskega ravnovesja v telesu, na kar pa vpliva prehrana (npr. hrana, predvsem nekatere vrste mesa, prežete s hormoni, s katerimi so filali živali, pa tudi recimo soja, kateresestava je tako podobna estogenu, da ga telo ot takega prepozna in se odzive), stl življenja, stres in seveda hormonska kontracepcija. Potem pa zna biti, da so ti mlečne žleze atrofirale, karc je lahko že prirojeno ali pa pridobljeno (pretirana suhost v določenem obdobju življenja). Tak primer sem npr. jaz, ki sem ob pojavu prsi, v puberteti nosila moderček 85 B in morda še več, čez nekaj let drastično in prefveč shujšala (štala na kvadrat), se čez par let poredila nazaj (na normalno težo), s tem, da prsi se povrnile niso nikoli. Enako kot tebi, se mi prsi niso povečale niti za številko med nosečnostjo, nobeno, čeprav sem se zredila za 22kg, tudi po poriodu ni bilo nič od nič, nobenega navala mleka, vse samo par kapljic, kljub bla, bla ... po zadnjem porodu sem to omeila ginekologinji in je rekla, da so verjetno žlele zakrnele. Več se s tem nisem ukvarjala. No, leta minevajo, staram se in tudi nekaj "popravljam" z alternativno medicino (ni pomembno), s čiemr se mi "ruka" in uravnoveša tudi hormonski sistem. Kaj vem, ni bil to namen, ne cilj, a prsi so za dobro številko večje in predvsem bolj polne, čvrste.
Default avatar
Velikost prsi je odvisna tudi od geografskih koordinat.
Dokaz:
zakaj imajo ljubljančanke majhne joške in velike bradavice? Ker imajo ljubljančani majhne dlani in velike gobce.
Default avatar
tudi geografsko odvisno je napisal/a:
hahahaha!!!! hvala ti za tole! you made my day.
Default avatar
pri meni je odvisna od kilaže.
pri 50 kg jih nisem imela skoraj nič, zdaj, 20 kil plusa imam pa tudi prsi velike. pa tud lepe so (nič povešene) nimam pojma, zakaj...
Default avatar
balenota je napisal/a:
Dedno je, ja. Seveda je nekoliko odvisno od zunanjih dejavnikov, recimo od kilaže, vendar je tip postave, ki določa kam pretežno se rediš, spet deden, tako da če ni genov ne bo nič. Ni pa nujno, da vse podeduješ po sorodnikih ki jih poznaš, geni lahko preskočijo kar nekaj generacij preden se pri nekom izrazijo. Brez silikona najbrž ne bo šlo.
Default avatar
Dedno-moja mami je imela 90b in tudi jaz imam 90b;)
Default avatar
prsata mami je napisal/a:
ti glih nimaš velikih prsi, samo velik prsni koš... B košarica pa je med manjšimi...
Default avatar
sorry no je napisal/a:
Hja, nekateri (tako moški kot ženske) mislijo, da cifra 90 v tistih famoznih 90 - 60 - 90 pomeni prav to :).
In tako je večkrat mogoče prebrati, da se ženske s širokim hrbtom predstavljajo kot bogato obdarjene.

Je pa pri obsegu 90 košarica B vseeno večja kot pri obsegu 70, to je pa treba priznat.
Default avatar
Če imaš v genskem zapisu "označene" majhne prsi, ti nobeni hormoni,masaže;))....ne pomagajo.