Starševski čvek

GOZDNE BOROVNICE

Default avatar
Prosim, če bi bil kdo tako prijazen in mi povedal, če so že zrele gozdne borovnice in kje. Kot otrok sem jih veliko nabirala z očetom, vendar jih tam ni več. Saj si jih lahko kupim, vendar je nabiranje posebne vrste užitek, ki ga pogrešam še iz otroštva. Niti ni pomembo v katerem delu Slovenije, se bom že peljala tja. Sem iz osrednje Slovenije. Spominjam se, da sva jih nekoč nabirala v Dolskem, vendar nebi vedela kje, oče pa je žal že pokojni. Vsake informacije bom vesela.
Default avatar
Ne dolgo nazaj je bila na monu debata o tem in so povedali, da letos borovnic ni. So pomrznile v času cvetenja, še tisto, kar pa je, pa miške veselo zobajo.
Default avatar
Na trgu jih je veliko, vendar so 10 € liter, nihče jih ne kupuje.
Default avatar
so borovnice je napisal/a:
Kje jih je veliko na trgu? V Celju jih je le za vzorec bilo danes na tržnici. Jih pa razumem, da jih raje sami pojedo, kot dajo pod ceno. Sem jih sama nabirala liter na Koroškem tri ure...eno, po eno, pa kilometri poti...Več našla gobic.:)

Pa odgovor Heleniki. Sem preverila ogromno terenov od nižin do 1500 nadmorske višine in borovnic letos žal ni, oz.če imaš srečo najdeš le za vzorec.:)))
Sem sama še najbolj žalostna, imam stalne kupce in vsako leto kar precej zaslužila.(ODD)
Default avatar
no-ja je napisal/a:
He, he , res se smešno sliši, da miške zobajo zelene borovnice. Pa je resnica. Niti sama ne bi verjela, če ne bi videla na lastne oči. Šla gledat, če je še kaj ostalo ali je vse zmrznilo. Na nekaterih terenih je bilo kar precej gor, čez deset dni pa sem šla zopet pogledat, kako hitro zorijo, pa skoraj nobene borovnice več. ( pa precej velik prostor) .Le miška, ki jih je imela nekaj na tleh in je jedla. Sem bila čisto šokirana. Če ne bi videla miške, bi si še sedaj glavo razbijala kje so borovnice.:)
Default avatar
Kako to, da jih pa prejšnja leta niso pojedle? Je to zdaj ena nova mišja moda? Od kje pa naenkrat toliko miši?
Default avatar
7878 je napisal/a:
Pretopla zima in premalo snega in so se preveč namnožile ... zato je do sedaj zbolelo za mišjo mrzlico že skoraj 10x več ljudi kot pa običajno (ne me lovit za cifro, ampak v primerjavi s prejšnjimi leti res ogromno več).
Default avatar
Tam kjer jih jaz vsako leto naberem bodo čez kak teden, vendar ne bom mikogar povabil. Je pa res, da je nad 1200 metrov nad morjem in se je teba malce potruditi.
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!
Default avatar
včeraj sem jih kupila , mala merica 5 €, malce kisle, sicer pa odlične! Pa okrog 15 ure popoldne jih je bilo še kar dovolj na tržnici v BTC.
Lubenice so bile drage na tržnici....po 1,5 € kg, v Lidlu po 0,99€ pri Merkatorju pa sem kupila 11 kilogramsko lubenico po 0,39 €/ kg, tako da se splača malce sprehoditi v levo in desno.
Default avatar
so borovnice je napisal/a:
V primerjavi s ceno lubenic so pa resnično poceni. Pa lubenice nekateri vseeno kupujejo.
Default avatar
Kolikor je meni znano imajo v Mercatorju najcenejše lubenice. Recimo najdražja pa je pri Albancih na tržnici v BTC, kjer je cena 4kilske lubnice 7 EUR.