Forum.Over.Net

Starševski čvek

A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?

Default avatar

jubzol

Berem na drugi strani temo, ko ločene mamice pišejo, da bi moški s povprečno plačo okoli 1000 evrov moral plačevati 250 evrov preživnine po otroku. Ker naj otroka preživljata mama in oče, se torej smetra, da bo 250 evrov dala še mama. To naj bi bilo primerno. Moji otroci ne stanejo 500 evrov na mesec, pa ne trpijo nekega hudega pomanjkanja in me zanima, a vaši stanejo 500 na mesec oziroma koliko stanejo vaši otroci?
Default avatar

ker so moji

Moji otroci nimajo cene, nikoli ne razmišljam in računam koliko stanejo MOJI otroci!
Default avatar

stane če sešteješ

jubzol je napisal/a:


Jaz bom takole komentirala, ko bodo ženske imele enake plače in boste očetje preživeli toliko časa z otroci kot matere , potem se naj deli 50/ 50- Dokler pa moški zasluži 2 krat več kot ženska ter preživi z lastnim otrokom polovico manj časa je logično, da bo prispeval sorazmerno več, že zaradi dohodka.
Default avatar

jubzol

stane če sešteješ je napisal/a:
Ni bilo govora o imaginarnih dvakrat večjih plačah, ampak o povprečni plači. Če hočete, da moški z otrokom preživi več časa kot z vami, zakaj očetu ne date potem skrbništva?
Default avatar

koliko stane soba?

Koliko sta ne soba? Saj strošek otroka ni samo futer, obleka in šola!
Default avatar

račun

Zagotovo. Eden celo krepko, krepko več.
Default avatar

jubzol

koliko stane soba? je napisal/a:
A med vikendi pri očetu pa otroci na balkonu spijo? Pa med počitnicami ko so pri očetu, tudi balkon? A ta soba ne stane nič, samo tista pri mami stane?
Default avatar

moja računica

račun je napisal/a:
Zanimivo, kako potem ljudje z dvema minimalcema (pošteno delo) uspejo spraviti gor dva otroka, 1200 evrov za štiri družinske člane. Če otroka porabita 500, potem staršem za vse stroške ostane samo 200 na mesec.
Default avatar

atom...ant

Če očka ima dobro plačo, potem otrok stane ... precej. Če je pa očka na minimalcu, se tudi otrok poceni.


Hvalabogu za mon...
Default avatar

prometej.

Mene mlajši stane bistveno več, ker sem ga morala imeti od zime v privat varsvu. Se že prav veselim jeseni, ko ga bom končno lahko dala v vrtec in se bo družinski proračun malo opomogel.

Sicer pa nikoli ne gledam na to, koliko me dejansko stanejo.
Default avatar

Lahko tudi

Pri nas gre samo za vrtec čez 200, tako da ja, res toliko stane.
Default avatar

račun

moja računica je napisal/a:
Vprašanje je: Ali VAŠ otrok stane 500 € na mesec? In sem odgovorila.
Nisem pa razlagala kako in zakaj. OK?
Default avatar

Po moje sicer ne

moja računica je napisal/a:
Ne za vse stroške, za polovico stroškov. Stroški za otroka niso samo hrana, obleke, šola. Je tudi več bencina, npr. Voda, elektrika, soba, kot je že ena rekla, čistila, telefonski račun in tako naprej.
In mimogrede, ljudje z dvema minimalcema ne uspejo spraviti dveh otrok gor. Zato je toliko postov o otroških dodatkih, pa o hoji na Karitas in Rdeči križ, pa o tem, koliko lahko zamudiš pri položnicah, preden se res zaplete.
Default avatar

resjeee

atom...ant je napisal/a:
Ta je pa tako resnična :)))
Default avatar

1raglja

Če je potrebno bivšega oskubit seveda prešetejo tudi porabljen wc papir, mislim da imajo na enostarševskem kar spisek, kaj vse je treba sešteti, da bi bilo pa obratno, da bi oče zahteval tako preživnino, pa bože ne daj, pa je verjetno veliko primerov, kjer se tudi oče bori za otroka. Potem se pa sprašujemo, zakaj je toliko negativizma pri ločitvah, zaradi zamere, ker partnerji ne požrejo vsega in gredo narazen, užaloščena stran pa potem nabije preživnino ali je ne izplačuje, onemogoča stike ali pa rata otrok sredstvo za nagajanje enega odraslega proti drugemu. a vendar vse le za in v dobro otroka. Pa res?
Default avatar

s preživnino se mamice afnajo

Poznam kar nekaj 'samohranilk', ki komaj čakajo na preživnino.
Da lahko takoj leti k frizeraju, na manikuro in na kofe. Pa po novo torbico in čevlje z 11 cm petkami.

Otrok ne stane NIKOLI toliko. Hrane zanj je mimo grede dovolj, večina toko v vrtcu. Dobi darila in oblačila sorodnic, babic, prijateljic......
OK vrtec stane, kakšna dejavnost.....kasneje šola.

Hočem povedat, da bi marsikateri otrok OBOGATEL s preživnivo v otroštvu, če ne bi mame brezglavo zapravljale zase njegovega denarja!!
Default avatar

Borat

Cifra je lahko tam blizu, če sešteješ vse stroške čez leto in tudi občasne in če gre za srednješolca, ki kaj trenira ali igra kak inštrument. Šola z malco in kosilom, prevoz, ekskurzije (tudi v tujino -2x letno) in tabori, treningi (lahko zelo drago - smučanje npr. - tudi nižje selekcije in klubi trenirajo v tujini), mogoče glasbena šola ali kakšna druga dejavnost, bicikel vsake toliko časa, še kakšni drugi športni rekviziti, hrana za mladega fanta, obleka, toaletne zadeve (žajfa, šampon, za brit, deo), sorazmeren delež položnic in stroškov (čiščenje, pranje) za stanovanje/hišo, počitnice in izleti, zavarovanja, 1x maturantski, mal žepnine. Lepo je tudi, če se mu kaj naloži na varčevalni račun.
Default avatar

jubzol

Kako naj potem oče, ki se je ločil in je žena dobila dva otroka, za katera bi morla plačevati vsaj pol (pol od 500 je 250, krat dva 500), kako naj tak človek s povprečno plačo 1000, ki da za otroka 500, sploh preživi? Pa ravno tako kot bivša žena si mora stanovanje poiskat in plačat, enako položnice plačuje, zanimivo, tudi čistila mora kupit. Jaz vseeno mislim, da je lažje mamici preživeti s 1000 plača plus 500 od preživnine skupaj z otroki, kot očetu brez otrok s 1000 minus 500 preživnien. Sploh ker ženski ponavadi ostane stanovanje oziroma je normalen moški ne vrže ven z otroki, vsaj jaz take primere poznam.
Default avatar

ja tako je!

resjeee je napisal/a:

In še kako resnična!!;)))
Default avatar

samo ugibam

jubzol je napisal/a:
Ker se ga branijo z vsemi štirimi?

Ne meni prodajat zgodbic o bogih očkih. Okej, tistih deset procentov, ostali so pa samo veseli, da so freeeeeej.